עובר ל50 ליטר

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

שלום לכולם, בשבוע הבא אני מתכנן לעבור מבישול של 20 ליטר ל50.

אשמח לקבל טיפים ועצות חשובות שיעזרו לי לעשות את המעבר בקלות, בקיצור אולי אני אוכל ללמוד מטעויות של אחרים, אני מדבר על שיטות ביקבוק, קירור בין הבישול להגשת השמרים, בישול בכלל ומה שתמצאו לנכון.. מודה מאוד.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זיו,

תן פירוט,

אול גריין או רכז ?

שיטת קירור (אם בכלל)?

מה הם מיכלי התסיסה שלך?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

צודק, AG, קירור באמצעות צינור נחושת שתבול בwort וזורמים בו מי קרח (בטח יש לכל המשפט הזה שם מקצועי), מיכל תסיסה של 70, סיר בישול 100, מיכל מאש 70.

משתמש במקרר לתקופת התסיסה.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני תמיד מאמין, שלנו יש את מרבית התשובות וזקוקים לסביבה שלנו על מנת לחדד ולהאיר אותן.

בו ספר לנו את השלבים על פי הם אתה מבשל היום והתהליך בכל שלב שאתה מקיים וציוד שאתה עושה בו שימוש ואיך (ציין גם אם זה במקביל או ברצף)

Location

כפר תבור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/25/2013

איזה מיכל יש לך למאש? אפשר תמונה?

זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

file:///C:/Users/israel/Desktop/זיו/תמונות/בירה/IMG_0027.JPG

אהלן, אני משתמש בסיר בישול כמיכל מאש עם עוד סיר עם רשת בתחתית, הסיר נכנס לתוך הסיר בישול וכשאני מסיים את המאש אני מרים את הסיר עם הרשת ונשאר רק הwort ואני מתחיל לבשבל.

אני מחמם מים בסיר לטמפ' הרצויה, מוסיף את הלתת, מערבב אחת לכמה דק', מרים את הסיר עם הרשת ומחמם את הwort עד לרתיחה (מוסיף כשות ותבלינים וכל הדברים הידועים...), מקרר את הwort עם הסליל נחושת שבתמונה עם מי קרח, מעביר למיכל תסיסה בעזרת רשת בגלל הכשות (אולי פה מישהו יכול לעזור לי למצוא דרך יותר טובה להיפטר מהכשות), מגיש את השמרים ואחרי התסיסה מעביר למיכל שני ומבקבק. מקוה שהצלחתי לעזור לכם לעזור לי ולא הגזמתי עם הפירוט... 

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

שלחת לנו קישור לתמונה במחשב שלך ולא צירפת את התמונה.
אתה יכול גם לשלוח לנו את הVLC שלך ונשתלט לך על המחשב :)

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

שתי דרכים להיפטר מכשות: ווירפול או הכנסת הכשות עם גרב מההתחלה. 

בווירפול מה שעושים הוא לערבב בפראות למשך כדקה או עד שיצרת מערבולת מספיק גדולה. לאחר 15 דקות כל הכשות ושאר המשקעים כבר יהיו מרוכזים בתחתית, באמצע הסיר. מכאן אתה  כבר יכול להשתמש בברז כדי להוציא את התירוש אל המיכל תסיסה. שים לב כמובן שאתה צריך להכניס לבירה את הצ'ילר הטבול לפני הווירפול.

הגרבים זה פיתרון קל ומיידי יותר, אני חושב שהחיסרון הוא שיש פחות נצילות של הכשות כך.

שים לב שאם אתה משתמש בטכניקת no chill רצוי שתפריד בין הכשות לבירה וגרביים אני מוצא שיתנו לך פיתרון יותר טוב.

 

קח בחשבון שלקרר 50 ליטר בשיטת הקירור העכשווית שלך יקח לך פי 2 וחצי יותר ממה שלוקח לך לקרר 20.

כשעברתי לקרר כמויות כאלה מהר מאוד החלפתי את הצ'ילר הטבול במחלף צלחות. את הצ'ילר הטבול הפכתי לקדם צ'ילר אשר טבול בקרח ודרכו עוברים מי הברז בדרכם למחלף צלחות.

אתה יכול לראות את כל מה שאמרתי ועוד בקישור למטה.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=606694319341905&set=a.606693922675278.1073741827.320911674586839&type=1&theater

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

תודה אדם, בעיקר מהקירור חשבתי וכן כנראה שהגיע הזמן להתקדם.. איפה אני יכול לקנות דבר כזה?