בירה שחורה לטובת סטרטר

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
vic
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/31/2013

אני יודע שאולי זה קצת הזוי ....

תהיתי לגבי שימוש בבירה שחורה כסטרטר :)

קראתי באתר : http://www.malty.co.il/QA.asp?cc=010304

שהתירוש הוא כמו של בירה רגילה שעבר תסיסה קצרה.

מדדתי גרביטי ויצא בערך 1.035.

פתאום חשבתי לעצמי : למה לא להשתמש בזה לטובת סטרטר???

 

אשמח לשמוע דעות , מה יכול להיות ?

 

ויקטור.


Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תנסה וספר לנו

לדעתי זה מלא בחומרים משמרים 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

בגדול, כל נוזל עם סוכר יכול לשמש כסטארטר, השאלה היא האם זה טוב?

כלומר, השמרים מסוגלים לאכול מגוון רב של סוכרים, אבל לכל סוג של סוכרים יש השפעה שונה על השמרים. למשל , לתת העשוי מסוכר רגיל, ירגיל את השמרים לאכול סוכרים פשוטים מאוד, ולכן לאחר הגשת השמרים לתירוש, הם יתקשו לאכול את סוכרי הלתת. כתוצאה מכך הם יפרישו חומצות שיופיעו בבירה כטעמי לוואי.

ואני גם מחזק את דבריו של שחר, שיש סיכוי גדול שיש בבירה חומרים נוספים שנועדו למנוע פעולת שמרים.

אבל, יאללה תנסה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

vic
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/31/2013

גלעד ,

כתבת - לתת העשוי מסוכר רגיל. מה זה אומר ? לפי מה שהבנתי בירה שחורה מיוצרת משעורה אז הרכב הסוכרים אמור להיות דומה לדעתי.

בכל מקרה אני אעשה ניסוי בהזדמנות .

 


גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לא שמתי לב, התבלבלתי...

התכוונתי  לכתוב "תירוש העשוי מסוכרים רגילים". הכוונה היא שניתן להכין תירוש ממגון של סוכרים.

 

If you don't stand for something

You will fall from anything

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

תנסה. ניסיתי פעם להתסיס בירה שחורה בתור ניסוי ולא בתור סטרטר.
התוצאה לא הייתה מדהימה מבחינת טעם (היה מגעיל) והשמרים לא הצליחו לתסוס בצורה טובה (מאמין בגלל חומרים משמרים למינהם).

אבל נסה אולי לי זה לא הצליח בגלל סיבות אחרות.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

שווה ניסוי!

כעיקרון, ניתן לעקר את תכולת הבקבוק (זה מה שעושים בתעשיית הבירה - פיסטור) ללא צורך בשימוש בחומרים משמרים אחרים. במידה וכן עושים שימוש בחומרים משמרים, מחוייבים לרשום על התווית.

רק לא לשכוח שעדיין אנו מחוייבים לתנאי סניטציה מלאים כאילו מדובר בתירוש טרי!