בחלק מהבקבוקים שלי בבצ' יש תופעת gushing בפתיחה אבל הטעם בסדר גמור. לפי כך כנראה ערבוב הסוכר במיכל הביקבוק לפני הבקבוק היה ככל הנראה לקוי. אני עושה את הערבוב ע"י זה שאני שם את הצינור ממיכל התסיסה על תחתית מיכל הבקבוק (שבתוכו תמיסת הסוכר) ונותן למערבולת הטבעית לעשות את שלה (ולא מערבב לאחר מכן). יש דרך אחרת?
gushing
תופעת גאשינג (הקצפת הבקבוק ללא שליטה בפתיחתו) נגרמת משלוש סיבות: עודף מיגוז, זיהום, שעורה שנרטבה בשדה ולאחר מכן הולתתה (לא עלינו, לא בשליטתנו).
העובדה שציינת שרק בחלק מהבקבוקים מעודדת, מאחר וזה אומר שאין עודף סוכר באופן כללי בסיכור לפני הביקבוק. אך, לא לגמרי מדייק שאין זיהום, טעמי לוואי של זיהום פעמים רבות מתפתחים בשלב מתקדם יותר, מאחר והזיהום הוא קטן... ניתן להבחין בעין, במעין קרום או שמנוניות צפה על המים בצוואר הבקבוק, ו\או 'קולר' בצוואר הבקבוק בגובה הנוזל אשר יעידו על זיהום לרוב עוד טרם התפתחות טעמים. לפעמים הטעמים הנתרמים לבירה הינם חיוביים ומשתלבים בטעם הבירה!
דרכים לערבוב הסוכר ישנן רבות, בכולן יש להקפיד על חיטוי קפדני ביותר! הנה כמה:
1. ערבוב עם כף מחוטאת של הנוזל בעדינות, ליצירת מערבולת עדינה למשך כדקה, אך ללא איוורור הנוזל (החדרת אויר).
2. מהילת תמיסת הסוכר בכמות בירה גדולה יחסית (למשל ליטר או שניים) בכלי ביניים מחוטא (הכלי בו הכנת את התמיסה למשל) והוספת התמיסה במקביל להזרמת הבירה למיכל הבקבוק.
3. סירקול הנוזל ממיכל התסיסה למיכל נוסף\מספר בקבוקים והחזרתם למיכל הבקבוק.
תודה תומר. כרגיל השכלתני. לגבי מהילת הסוכר בבירה אתה מתכוון לתירוש הבירה הקיים ? שיטה 3 - לא ממש הבנתי את הרעיון.
שיטה 3 היא בעצם הזרמה לכלי נוסף והחזרה (כמו שמקררים תה חם לצורך הדוגמא, מספל לספל).
אגב, פעם הייתה לי תאוריה, שלא מוכחת בעליל, שאם חצי מקפיאים את הבירה (כלומר יש קרח בבקבוק אך התכולה לא קפאה לגמרי) הגאשינג נעלם... זה תמיד עבד! (רק שאני לא יכול להוכיח שבאמת היה גאשינג אילולי הקפאתי). תנסה.
יכול להיות שזה קשור באחד הפוסטים הקודמים שלך לגבי אי-חיטוי בקבוקים ...?
לא נועם. הכוונה לבצ' קודם שחצי ממנו כבר נלגם (ללא GUSHING). באשר לפוסט הקודם - היום תפתר התעלומה אם זוהם או לא (הכנסתי את הבצ' למקרר אחרי שלפני שבוע, בתום שבוע תסיסה בדקתי גיזוז ונמצא בסדר ללא טעמי זיהום). אני מחזיק לעצמי אצבעות.