היי חברים,
הבישול הקודם יצא מצויין, אייל אנגלי לפי המתכון של תומר רונן (כפיים תומר!!)
מקרר התסיסה מוכן ומווסת טמפרטורה, בישלתי בירה אחת שיצאה מצויין וקיבלה תשבוחות מהחברים.
עכשיו אני רוצה לבשל בירה בלגית.
מכיוון שהההמלצות שלכם חשובות לי, הנה מה שהיה לי בראש - בלג'ם סטייל של מבשלת שופרא דשופרא.
כמעט כל המשתנים מתאימים לי כמו צבע, מרירות ומורכבות המתכון. ובעיקר זמינות השמרים (אני נצמד כרגע לדברים הפשוטים. T-58 במקרה הזה)... אבל מה. האלכוהול קצת נמוך לי. אם כבר דובל, אז 7-8 אחוזים נראים לי יותר לעניין.
השאלה: על בסיס המתכון של "שופרא דשופרא" מה צריך לשנות כדי להגיע לאחוז אלכוהול גבוה יותר ועדיין לשמור על היחסיות של הלתת הכשות ושאר המרכיבים במתכון?
אשמח לדעתכם.