מתכון לDry Stout ומתכונים מומלצים אחרים (all grain)

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

שלום רב,

אני חדש בפורום אז אתחיל בהיכרות :)

 

שמי תמיר, גר בבת-ים, עד כה בישלתי 8 בישולים (7 מרכז והאחרון בשיטת BIAB).

עד עכשיו הלכתי עם מתכונים שהומלצו לי בחנויות החומרים השונות.

 

הסגנון שאני נהנה לבשל ולשתות הוא בירות "אנגליות" - סטאוט, פורטר, ביטר, בראון אייל, אם כי גם מאוד אוהב IPA ווייצן גרמני.

 

אני נתקל באיזהשהו קושי להתקבע על מתכוני all grain מהרשת, שכן אני בשלב שאני לא יודע מה התרומה של כל לתת במתכון ולכן מחפש דברים בדוקים ומומלצים.

 

עברתי על הפורום וגם על פורומים אחרים ברשת.

 

האם תוכלו להמליץ לי על מאגר מתכוני all grain בדוקים לסגנונות שתיארתי?

ובאותה נשימה - אני רוצה מתכון לסטאוט אירי יבש, אני אוהב טעמים שרופים וקלויים מורגשים ועמוקים (אפילו מאוד). יותר מבמרפיס /אוהרס ושות'.

 

הייתי גם שמח לפורטר דומה לשל אלכסנדר, או לפחות לנסות להבין מה עושה אותו לעשיר ומיוחד.

 

ץודה רבה מראש!

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

תודה רבה שחר.

 

למיטב הבנתי הספר מכיל מתכונים לבישול מרכז.

מישהו מכיר ספר או מקבץ מתכונים מוצלחים דווקא לall grain?

 

בנוסף, אשמח למתכון לסטאוט אירי "מוכח" כפי שביקשתי :)

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

http://brewtoad.com/

תמצא כאן מתכונים מאול גרין ועד רכזים...

מקבץ נוסף וציוני תוכל למצוא באתר המתכונים של חוב"צ

http://www.zionbeer.com/

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

הספר הנ"ל מכיל גרסת רכז וגרסת AG לכל מתכון.

ספר מומלץ ומצויין.

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

תודה רבה על הקישורים.

מצאתי גם ספר או שניים שמעניינים אותי.

 

אשמח גם למתכון לסטאוט מאחד מהמשתמשים, אני מוצא ברשת בעיקר לoatmeal ואני לא יודע אם רק להוריד את השיבולת יתן לי מתכון טוב ומאוזן כפי שרציתי

vic
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/31/2013

היי תמיר,

זה המתכון שלי לפורטר שיצא מצויין לטעמי וקיבלתי גם תגובות טובות ממספר אנשים

(5 גלון)

3.7 קג - מאריס אוטר

0.6 קג - קריסטל 60

0.4 קג - מוניך 7SRM

0.3 קג - שוקולד

0.15 קג - בלאק מאלט

כשות: פאגלס 4.8%

40 גר - 50 דקות לפני הסוף

10 גר - 10 דקות לפני הסוף

טבליית ווירפלוק - 15 דקות לפני הסוף

סה"כ רתיחה - 90 דקות

שמרים : S04

מאש: 67 מעלות , NO SPARGE

תסיסה ב19 מעלות שבועיים

 CO2 2.5VOL

 

דבר איתי אם יש שאלות.

 

ויקטור.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

vic , למה אתה משתמש בטבליית ווירפלוק בבישול פורטר?

If you don't stand for something

You will fall from anything

vic
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/31/2013

בשביל לקבל תירוש צלול יותר , הצבע עושה לי טוב בלב :)

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

תהרוג אותי, אבל אני בטוח שהצבע של פורטר זה חום - שחור (לא אמורים לראות דרך הבירה כלום) 

If you don't stand for something

You will fall from anything

vic
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/31/2013

טוב , אולי לא השתמשתי במילה הנכונה , הצלילות עושה לי טוב :)

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

צלילות זה דבר חשוב! אך פחות רלוונטי בבירות כהות. וירפול טוב בסוף בישול, מנוחה טובה בתום התסיסה ו\או קולד קראש יחסכו תוספים מאין אלו (כל עוד המאש נעשה נכון והסתיימה המרת הסוכרים!).

vic
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/31/2013

תומר, מה זה אומר - מנוחה טובה בתום התסיסה ?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

למשל, לתת לבירה לנוח עוד כמה ימים לאחר תם התסיסה. או להעביר ליכל נוסף (סקנדרי) לכמה ימים לפני הביקבוק.

גם אפשר לעבוד על צלילות הבירה כשמשתמשים בפרופיל בישול מתאים.

If you don't stand for something

You will fall from anything

vic
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/31/2013

תודה גלעד.


תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

+1

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

תודה תומר

If you don't stand for something

You will fall from anything