אז ככה,
אני רוצה להכין סיידר, יצא המקרה וקיבלתי שמרי Windsor במקום Nottingham שביקשתי מראש (קצת מזכיר את המערכון של רחוב שומשום.. אבל לא משנה ).
בקיצור, חפירה באינטרנט מראה שיש לשמרים האלו low attenuation. אולי דווקא יכול לעזור בכל הנוגע לסיידר? הרי הוא גם ככה להתייבש ויש צורך לפסטרו על מנת למנוע פיצוצים.
עכשיו, בגדול הבנתי שהשמרים האלו לא להיט גדול לבירה. גם בגלל ריחות לוואי וגם בגלל אותה נטיה לא לסיים את הסוכרים בתירוש בירה. אני תוהה בליבי אם אותה נטיה לעלולה להוביל דווקא לסיידר חצי יבש מעניין.
יש כבר שתי פחיות של b&d שמחכות להפוך למשקה תפוחים אלכוהולי. מה אומרים המומחים?