Danstar Windsor לסיידר

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אז ככה,

אני רוצה להכין סיידר, יצא המקרה וקיבלתי שמרי Windsor במקום Nottingham שביקשתי מראש (קצת מזכיר את המערכון של רחוב שומשום.. אבל לא משנה Laughing).

 

בקיצור, חפירה באינטרנט מראה שיש לשמרים האלו low attenuation. אולי דווקא יכול לעזור בכל הנוגע לסיידר? הרי הוא גם ככה להתייבש ויש צורך לפסטרו על מנת למנוע פיצוצים.

עכשיו, בגדול הבנתי שהשמרים האלו לא להיט גדול לבירה. גם בגלל ריחות לוואי וגם בגלל אותה נטיה לא לסיים את הסוכרים בתירוש בירה. אני תוהה בליבי אם אותה נטיה לעלולה להוביל דווקא לסיידר חצי יבש מעניין.

יש כבר שתי פחיות של b&d שמחכות להפוך למשקה תפוחים אלכוהולי. מה אומרים המומחים?

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי תקבל כאן תשובה:

http://www.homebrewtalk.com/f32/results-juice-yeast-sugar-experiments-83...

 

אני הייתי הולך על זה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

תודה נועם!

זה קטע,

קראתי את הפוסט ההוא כבר הרבה פעמים, ואיכשהו פיספסתי את הwindsor  הזו.

בכל מקרה, החלטתי ללכת על אחיו היותר סימפתי -  nottingham -  שהיה לי איתו גם ניסיון טוב בבירה האחרונה שלי.

אשמור את השקית הזו במקרר לניסוי מאוחר יותר... כרגע חמוץ זה לא מה שאני מחפש לסיידר שלי.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

עשיתי סיידר אם נוטינגהם ויצא אחלה.

בכל מקרה אתה לא תצליח לייבש סיידר לגמרי עם שמרי בירה, אם תרצה לייבש לחלוטין כך שמרי יין (עדיף שמפנייה).

בישלתי לא מעט בירות עם ווינדזור ואילו אחלה שמרים כל עוד הם מותססים בטמפרטורה מבוקרת.

 

בקיצור לך על זה, בטוח יהיה אחלה סיידר!

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

לגבי הסיידר, אני רוצה גם ככה חצי יבש, אז שמרי בירה באים לי טוב. (אם כי בכל מקרה אני מניח שאעקוב אחרי עצות המומחים' יש שרשור שלם על סיידר גם ככה.)

טוב לדעת שאהבת את הwindsor. הדעות עליו בפורומים הזרים מאוד חלוקות לגבי בירה. בעיקר על ניחוחות "גרביים רטובים ישנים" ומגוון ביטויים כאלו. וכן שקיעה בעייתית משהו של השמרים. או המחסור בשקיעה של השמרים.

אני שומר אותם במקרר בכל מקרה. ברגע שאפול על מתכון מעניין לבירה אנגלית בהחלט אנצל אותם. ... ובנוגע לזה, יש לך מתכון בדוק שמגיב יפה לשמרים האלו? 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

ואלו תוצאות הניסוי.

השמרים האלו (windsor) לא אוהבים סיידר - לפחות לא הסיידר שאני אוהב.

OG- 1.054

FG - 1.002

כל התסיסה מבוקרת בין 18-18.5 מעלות.

הריח לאחר סיום תסיסה לא היה משהו. אבל זרמתי על זה... אולי בביקבוק ישתפר. הוספתי רכז תפוחים נוסף עד ל 1.010 וביקבקתי בציפיה לתסיסה שניה בבקבוק לטובת גזים.

שבוע לאחר מכן פתחתי את בקבוק הבקרה שלי (בקבוק 500 פלסטיק של קולה ) ולא היה גיזוז בכלל.. הייתי יכול לחיות עם זה אם לפחות זה היה שטוח וטעים. זה לא. בעיקר הריח המאוד לא מחמיא (בניגוד מוחלט לנוטינגהם)

אז.. או שהסיידר החמיץ מזיהום. מה שאפשרי אבל לא סביר. או שהשמרים האלו פשוט לא משהו למטרה הזו.

אני אתם לסיידר עוד שבוע לנסות לגזז את עצמו (החשש מפיצוץ עדיין קיים כמובן) אם לא יתגזז, אז זה היה ניסוי מעניין אך מיותר.

(חביב- אם אתה קורא את זה, בפעם הבאה אני מבקש את המתכון שלך.  Laughingהניסוי לא עבד בהקשר הזה.)

 

ולסיכום: Windsor ממש לא שווה ערך לNottingham למי ששאל... בטח שלא לסיידר.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אם אתה אוהב את הסיידר שלך לא יבש, אתה לא יכול לתת לו לסיים תסיסה, מאחר וסוכר התפוח (במיוחד מרכז) הוא פשוט ותסיס עד רמה של 1.00 ויש טוענים שנמוך יותר.

אם יש לך חביות, אפשר להוסיף ביסולפיט לחיסול התסיסה, ולהגיז מהחבית.
אם לא, רק פיסוטר ייתן לך סיידר מוגז ומתוק.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

ריח השמרים לא קשור לסיידר מתוק או יבש.

וישנה אפשרות גם לבצע backsweeten ואז לפסטר אם אין חבית.

אבל לא על זה הדיון.

הדיון הוא האם windsor מתאים לסיידר או לא. ולדעתי הוא לא.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform