London Pride Clone

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

אחח, בירה אגדית.

 

אז אני מחפש לבשל קלון דומה ככל האפשר, מבשל BIAB.

מצאתי מתכונים רבים ברשת, ורובם מאוד שונים.

יש את הספציפי הזה מbyo, שהוא כביכול מהמבשלה עצמה.

אני לא יודע כמה זה אמין (אף פעם לא מוסרים מתכונים מדוייקים...)

 

יש ויכוחים לגבי הקריסטל (40, 60, 75).

 

אנא חוו דעה או הציעו מתכונים משלכם :)

 

Ingredients
9.0 lbs. (4.1 kg) Muntons pale ale malt
14 oz. (0.40 kg) crystal malt (75 °L)
5.83 AAU Target hops (60 min)
    (0.53 oz./15 g of 11% alpha acids)
2.63 AAU Challenger hops (15 min)
    (0.35 oz./9.9 g of 7.5% alpha acids)
2.98 AAU Northdown hops (15 min)
    (0.35 oz./9.9 g of 8.5% alpha acids)
Wyeast 1968 (London ESB) or White Labs WLP002 
    (English Ale) yeast

Step by Step
Mash at 149 °F (65 °C) for 60 minutes. Boil for 60 minutes adding Target for the full boil. With 15 minutes left in the boil, add Challenger and Northdown hops. Cool wort, transfer to fermenter and pitch yeast. Ferment at 68 °F (20 °C).

 

איך זה נראה לכם? יש היגיון?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה שכנראה משפיע הכי הרבה בסגנון כזה הם השמרים המתאימים.

אני מת על לונדון פרייד. תעדכן איך יצא.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

זה נשמע דומה (אינגליש ביטר\אמבר אייל אנגלי ויבש). אל אף שזו בירה טובה לא ניתחתי את טעמה מאחר ואני יותר בעניין של בירות מורכבות (שוף, שימאי ושות').

קח בחשבון, הבירה עוברת דרך ארוכה עד הכוס שלנו (יבוא וייתכן וגם פיסטור, לא ממש זוכר) ולכן תקבל טעמים טריים, חדים וגם שונים (פיסטור מחמצן ומעדן את הבירה) גם אם תדייק במאת האחוזים.

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

נועם, עד היום עבדתי רק עם שמרים יבשים, אני לא יודע אם יש להשיג את השמרים במתכון... חשבתי להחליף עם s-04. אני גר במרכז, נגיש לבירדי/ביר אנד ביונד, יש להשיג שמרים כאלו?

 

תומר, אני לוקח את כל מה שאמרת בחשבון, הרי שגם אם אני אקבל מתכון מהכספות השמורות, יש גם את עניין הציוד, התנאים והיכולות שלי...

 

אפשר חוות דעת גם על המתכון? באיזה קריסטל כדאי להשתמש?

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

אגב, גם בכתבה מbyo, וגם בהקלטה שצורפה כאן בתגובה בקישור, מדובר על grist של 95% פייל אייל אנגלי, ו5% קריסטל 75.

במתכון שצירפתי בהודעה הראשונה, שמופיע בהמשך לכתבה, היחסים הם יותר 91.1 - 8.9.

 

אני תוהה אם בבירה שיש בה רק שני לתתים, בסיס וקריסטל, ההבדל הוא גדול.

מה גם שאני לא חושב שיש לתת קריסטל 75 בארץ, או שאני טועה?

האם ההבדלים בין 60 - 75 - 80 הם קריטיים מבחינת צבע וטעם?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תמיר,

ההבדלים שתומר התייחס אליהם ישפיעו על הטעם הרבה יותר מדרגת הקליה של הלתת הקרמלי. תכלס לדעתי לא כל כך קריטי . מקסימום תעשה מיקס של 80 ו60

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט