אחח, בירה אגדית.
אז אני מחפש לבשל קלון דומה ככל האפשר, מבשל BIAB.
מצאתי מתכונים רבים ברשת, ורובם מאוד שונים.
יש את הספציפי הזה מbyo, שהוא כביכול מהמבשלה עצמה.
אני לא יודע כמה זה אמין (אף פעם לא מוסרים מתכונים מדוייקים...)
יש ויכוחים לגבי הקריסטל (40, 60, 75).
אנא חוו דעה או הציעו מתכונים משלכם :)
Ingredients
9.0 lbs. (4.1 kg) Muntons pale ale malt
14 oz. (0.40 kg) crystal malt (75 °L)
5.83 AAU Target hops (60 min)
(0.53 oz./15 g of 11% alpha acids)
2.63 AAU Challenger hops (15 min)
(0.35 oz./9.9 g of 7.5% alpha acids)
2.98 AAU Northdown hops (15 min)
(0.35 oz./9.9 g of 8.5% alpha acids)
Wyeast 1968 (London ESB) or White Labs WLP002
(English Ale) yeast
Step by Step
Mash at 149 °F (65 °C) for 60 minutes. Boil for 60 minutes adding Target for the full boil. With 15 minutes left in the boil, add Challenger and Northdown hops. Cool wort, transfer to fermenter and pitch yeast. Ferment at 68 °F (20 °C).
איך זה נראה לכם? יש היגיון?