הגזה מוגזמת בבקבוקים- פיצוצים

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אהלן חברים!
אני לא בבית, אך אתמול התבשרתי שהתפוצץ בקבוק מבאצ׳ שנמצא כרגע בהגזה בבית. 
חששתי שזה יקרה, כיוון שהבירה סיימה ב-FG 1.022. האמנתי שמדובר בתסיסה תקועה אך נראה שלא כך הדבר. 
אם כך, חשבתי על שתי אופציות-
- הכנסת כל הבקבוקים לקירור, עד הגשתם באירוע בעוד שבוע וקצת. 
- פתיחת כל הבקבוקים לשחרור הלחץ העודף ופקיקתם מחדש, מתוך הנחה שהתסיסה שממשיכה תיצור הגזה מחודשת. (סיכון לזיהום, אך הקפדה נכונה על סניטציה בכל התהליך מרגיעה אותי). 
מה דעתכם?
מצב נתונים רלוונטיים על הבירה:
4.5 pale
0.25 special B
0.5 crystal 15
Mash 67*C שעה
US-05, 15*C
OG 1.059
FG 1.022

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

היי יוחאי,

סנונית אחת אינה מבשרת את בוא האביב!

יתכן ובקבוק אחד היה חלש! קרה לי כבר שבקבוק אחד התפוצץ והשאר היו בסדר.

איך גזזת? סוכר תירס? כמה גרם לליטר?

ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

סוכר תירס- 7 גרם לליטר.

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

טוב, 7גרם זה לא מעט אבל אין סיבה שיתפוצץ, בירות חיטה מגוזזות לעיתים ביותר.

עוד פעם, לדעתי חולשה של בקבוק אחד וכמו שנועם אומר תעביר למקום קר. 

אבינועם טלמן's picture

Location

jaffa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2013

אני מסכים עם בועז

גם לי קרה שהפוצץ בקבוק אחד מכל הבאץ. לא מצאתי הססבר אחר מלבד חולשת הבקבוק

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

7 גרם לליטר

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

עכשיו זה כבר שתי סנוניות

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

שתי סנוניות מחייבות אמצעים קשים.
הצעותיי:

* לפתוח ולפקוק שנית - נראה לי שהבירה תגלוש אז אני לא בטוח שזה טוב.
* לעזוב את זה- כנראה שה-2 מעידות על השאר.
* לשפוך את כל התכולה למיכל מחדש ולבצע את כל התהליך שוב.
* לתבוע את יצרן הבקבוקים על ייצור חרבנא, לנסות להיפצע ולקבל ככה גם פיצויים וגם להשתחרר סוף סוף מצה"ל.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

FG 1.022 באמת נשמע גבוה לשמרי US05 בבירה כזו.

אם אתה לא בבית וצריך לתת הוראות מרחוק, נראה שהכי פשוט להעביר את כל הבקבוקים למקרר.


בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למקרר בזהירות

וגם לשנע לאירוע בזהירות

וגם לפתוח בזהירות

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

קרה לי בעבר שהתפוצצו בקבוקים ללא סיבה מובחנת (אחד חיטה, אחד פורטר). 

דווקא כאן כיוון שיש סיבה מובחנת, וגם כי כל הבקבוקים חדשים (לא משומשים), אני יותר חושש מהפצצה סדרתית. 

אף אחד לא התנסה/ תומך בשיטת הפתיחה והפקיקה מחדש?

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אל תפתח. הבקבוק מחדש יקציף לך את כל הבירה.

אני מציע לך לפתוח עוד בקבוק שניים ולראות מה קורה. אם הבירה גולשת או לא.

אם אתה יכול לדעת איזה בקבוק בקבקת ראשון ואיזה בין האחרונים אז תפתח שניים ותראה.

כך תבדוק אם יש גלישה של הבירה מהבקבוקים ואז ישנה הגזת יתר או שהיה מקרה של בקבוק אחד לא תקין.

יכול להיות גם שהסוכר לא התערבב לך טוב בשפיה שלפני הבקבוק אז יש סיכוי גדול יותר שהבקבוק שבוקבק בין האחרונים יהיה מוגז יותר מהשני

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעניין מה הגרביטי של הבירה 

 

אם היא נמוכה מ-20 אז באמת היא המשיכה לתסוס

 

פתח בקבוק ומדוד - וספר לנו כמובן