הגזה מוגזמת בבקבוקים- פיצוצים
היי יוחאי,
סנונית אחת אינה מבשרת את בוא האביב!
יתכן ובקבוק אחד היה חלש! קרה לי כבר שבקבוק אחד התפוצץ והשאר היו בסדר.
איך גזזת? סוכר תירס? כמה גרם לליטר?
סוכר תירס- 7 גרם לליטר.
טוב, 7גרם זה לא מעט אבל אין סיבה שיתפוצץ, בירות חיטה מגוזזות לעיתים ביותר.
עוד פעם, לדעתי חולשה של בקבוק אחד וכמו שנועם אומר תעביר למקום קר.
אני מסכים עם בועז
גם לי קרה שהפוצץ בקבוק אחד מכל הבאץ. לא מצאתי הססבר אחר מלבד חולשת הבקבוק
7 גרם לליטר
עכשיו זה כבר שתי סנוניות
שתי סנוניות מחייבות אמצעים קשים.
הצעותיי:
* לפתוח ולפקוק שנית - נראה לי שהבירה תגלוש אז אני לא בטוח שזה טוב.
* לעזוב את זה- כנראה שה-2 מעידות על השאר.
* לשפוך את כל התכולה למיכל מחדש ולבצע את כל התהליך שוב.
* לתבוע את יצרן הבקבוקים על ייצור חרבנא, לנסות להיפצע ולקבל ככה גם פיצויים וגם להשתחרר סוף סוף מצה"ל.
FG 1.022 באמת נשמע גבוה לשמרי US05 בבירה כזו.
אם אתה לא בבית וצריך לתת הוראות מרחוק, נראה שהכי פשוט להעביר את כל הבקבוקים למקרר.
למקרר בזהירות
וגם לשנע לאירוע בזהירות
וגם לפתוח בזהירות
קרה לי בעבר שהתפוצצו בקבוקים ללא סיבה מובחנת (אחד חיטה, אחד פורטר).
דווקא כאן כיוון שיש סיבה מובחנת, וגם כי כל הבקבוקים חדשים (לא משומשים), אני יותר חושש מהפצצה סדרתית.
אף אחד לא התנסה/ תומך בשיטת הפתיחה והפקיקה מחדש?
אל תפתח. הבקבוק מחדש יקציף לך את כל הבירה.
אני מציע לך לפתוח עוד בקבוק שניים ולראות מה קורה. אם הבירה גולשת או לא.
אם אתה יכול לדעת איזה בקבוק בקבקת ראשון ואיזה בין האחרונים אז תפתח שניים ותראה.
כך תבדוק אם יש גלישה של הבירה מהבקבוקים ואז ישנה הגזת יתר או שהיה מקרה של בקבוק אחד לא תקין.
יכול להיות גם שהסוכר לא התערבב לך טוב בשפיה שלפני הבקבוק אז יש סיכוי גדול יותר שהבקבוק שבוקבק בין האחרונים יהיה מוגז יותר מהשני
מעניין מה הגרביטי של הבירה
אם היא נמוכה מ-20 אז באמת היא המשיכה לתסוס
פתח בקבוק ומדוד - וספר לנו כמובן