מחפש מתכון פשוט

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

שלום לכל המבשלים והמבשלות

 קוראים לי בן משה ואני התחלתי לבשל בירה לפני חודשיים רק כי ישב לי ג'וק בראש לבשל בירה

 ובסוף נשברתי קפצתי לחנות קניתי את כל המצרכים ומפה אמרתי מה יכול כבר  ליהיות מקסימום

 הרגתי את הג'וק (-:

 ובאמת הופתעתי לטובה הבירה הייתה מעולה עד שטעמתי את הבישול השני והבנתי שהבירה הראשונה הייתה על הפנים (-:

בקיצור אני הכנתי מתכון עם המצרכים שבעל החנות נתן לי וזה אייל אמבר לתת נוזלי שאין לי מושג איזה סוג רק שהוא

  עלה לי 50ש"ח ל2קילו (-: וכישות מסוג FUGGle 5.1    ושמרים

   NOTTINFHAM

עכשיו אין לי מושג מה זה כל המתכונים שאתם רושמים כמו כישות 60דקות, כישות 30דקות וכישות 0 דקות זה

 

בכלל סיבך  אותי (-:

 אבל אשמח אם משהו יוכל לתת לי מתכון דומה למה שהכנתי אני מאמין שאני יסתדר אם תרשמו לי 2 סוגי כשות אבל רק לא

 0דקות כי אין לי שעון שמגיע ל-0 דקות (-: תסיסה בטמפרטורה 19 מעלות

 

 תודה מראש

 

 

בן-משה שי

 

בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

יש לי שאלה נוספת ברצוני לקנות מקרר מיני בר האם יש מצב שדלי של 25 ליטר יכנס לאחד כזה במידה וכן אשמח לדעת את הדגם של המיני בר

ו

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

לגבי הזמנים של הכשות:

אם נגיד אתה מבשל את הבירה (ברתיחה) 60 דקות ויש לך מתכון שאומר

20 גרם כשות 60 דקות

15 גרם כשות 30 דקות

10 גרם כשות 0 דקות

 

זה אומר שבתחילת הרתיחה אתה מוסיף את 20 גרם כשות, לאחר חצי שעה אתה מוסיף עוד 15 גרם ולאחר עוד חצי שעה אתה מוסיף 10 גרם (בסוף הרתיחה). בין מתכונים שונים הזמנים משתנים והזני כשות משתנים

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

ברוך הבא.

הזמן בכשות ובשאר המקומות שכתוב זמן, מדובר על מס' דק לפני סוף הבישול.
כשות 60 דק' לפי סוף הבישול מוסיף מרירות, כשות בסוף מסוף ארומה, באמצע גם וגם.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נזכרתי לאחרונה שיש אחלה בלוג שמסביר על בישול בירה בבית.

אני ממליץ לך להתחיל לקרוא מה-ה-ת-ח-ל-ה

 

http://myhomebrewedbeer.blogspot.co.il/2009/05/blog-post.html

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

תודה רבה אני כבר קורא

בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

את  האמת קראתי וזה לא נתן לי מידע על איך קוראים מתכון שהחברים מפרסמים פה

תודה אבל נהנתי לקרוא את ההתלהבות שיש לו ברכישת מוצרים חדשים למבשלה שלו (-:

 

בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

תודה אנשים בחיים לא הייתי עולה על זה

וזה אחרי שחפרתי במהמרים באנגלית צרפתית ועכשיו הבנתי שלא הבנתי כלום ממה שקראתי (-:

אז תסלחו לי שיש לי דיסלקציה ובחיים לא לקחתי רטלין  בגלל זה לקח לי 4 שנים לסיים הנדסאי אלקטרוניקה (-:

אז אם שמתי את הכישות של ה-60 דקות אחרי הרתיחה ואז עברה חצי שעה שמתי את הכישות של 30 דקות ואחרי עוד 30 דקות אני אמור להוציא את שניהם אבל אז אתם אומרים לשים את הכישות של 0 דקות (כאילו מה אני אמור לעשות להוציא את השניים האחרים ואז לתת טבילה מזערית לכישות ה-0 דקות )

ותודה רבה  על העזרה של מיקודם

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אם אתה שם את הכשות בשק, אז להשאיר לדקה שתיים ולהוציא.
אם אתה שם "קומנדו" אז תשים ותתחיל לרוקן את הסיר למיכל קירור/לצ'ילר.

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

How To Brew - By John Palmer

תוריד את גירסת ה PDF של הספר של ג'ון פאלמר, אני בטוח שתלמד הרבה.

מלבד זאת, קורס מסודר אצל גדי דבירי (בירדי) או שחר הרץ (בייר אנד ביהונד), לשניהם אתרים באינטרנט,

יעזרו לך בלימוד רזי בישול הבירה.

בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

כן הורדתי כמה ספרים ב-PDF אבל לא הבנתי לגבי זמנים של בישול הכשות בעזרתכם הבנתי פחות או יותר בקשר לקורס כן אני אעשה את זה פשוט הימים שהוא עושה את הקורס לא מתאימים לילדים שלי (-:

אם אני  מבשל 10 ליטר לבירה אייל ויוצא לי 3.9% אלכוהול כמה סוכר חום אני צריך לשים בשביל לעלות ל 5%-6%? אם אני שם דבש דבורים טהור זה גם מעלה את האלכוהול?