שאלה מתוקה

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

במתכון יש Cane Sugar. שאלות:

1. איפה קונים?

 2. סוכר קנים עד כמה שאני מבין הוא סוכרוז רגיל אבל מתאים יותר לבישול בירה האם גם גם דמררה (של סוגת) יתאים (לדעתי אפילו יוסיף ארומה רצויה)?

3. האם candy Sugar יהיה אפילו יותר טוב? 

4. האם רצוי/צריך לעשות סוכר אינוורטי (סירופ סוכר - פירוק לפרוקטוז וגלוקוז). האם תהליך כזה אפשר לעשות גם לדמררה?

אגב, למי שעוד לא הבין המתכון הוא של (סוג של) בירה בסגנון בלגי.

תודתי שלוחה לכל העונים

אדי סער

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חושב שכשאומרים cane sugar מתכוונים לסוכר לבן

אם אתה רוצה להיות ייותר צדיק מהאפיפיור יש בניצת הדובדבן או באגף האורגני בסופר סוכר קנים

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה שחר. גם אני חושב כך אלא שבספרות מבחינים בין סוכר קנים וסוכר סלק (beet ) ומצאתי הערה (לא מוסברת) שהראשון יותר מתאים לבירה.

אדי סער
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בבירה בלגית אני שם סוכר לבן פשוט.

ממיס במים, מבשל כמה דקות לטובת חיטוי ומוסיף לתסיסה (לא לבישול).

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה נועם. במתכון כתוב בישול 15 דקות (יש הבדל בין בישול כזה לבין הוספה לתסיסה מבחינה הטעם? גוף? אלכוהול?)

אדי סער
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמו ששחר כתב - סוכר קנה = סוכר לבן רגיל. יש מדינות בהן עושים סוכר לבן מקנה
ויש מדינות (למשל ישראל) בהן המקור העיקרי לסוכר לבן הוא סלק סוכר. התוצאה היא זהה.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה דגן. ומה בדבר להכין סוכר אינוורטי? ישפר? ישנה?

אדי סער
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שאלה טובה. בישלתי גם עם זה וגם עם זה ואני מודה שאני מתקשה לשים את האצבע על הבדלים בתוצרה הסופי (אם כי אני מניח שיש הבדל)

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני עושה שימוש בסוכר קנים אורגני (הוא ללא תוספות מולסות כלל, כפי שפעמים רבות הדמררה והסוכר החום מכיל ואינו מזוקק כמו הסוכר הלבן), קונה בניצת הדובדבן (אני מניח שיש גם בעדן טבע מרקט למי שיש סניף ברדיוס שלו ושאר טבע מרקטים שקיימים). מחיר נע בין 10 ל-14 ש"ח לקילו. מאוד מרוצה מהתוצאות והטעם ובשל כך, לא ניסיתי סוכרים אחרים.

אני מוסיף את הסוכר בדקות האחרונות של הבישול לשם חיטוי.

שתי אפשרויות להוספת סוכר לתירוש ברתיחה:

1. הוספה של הסוכר לסיר בישול כמו שהוא (מומלץ לכבות את האש למנוע קירמול ו\או שרפת הסוכר) - מתאים לכמות סוכר קטנה ביחס לתירוש.

2. המסת הסוכר בתירוש חם בכלי ביניים ולאחר מכן הוספה לסיר בישול (מקטין את שונות החום בין הסוכר לתירוש הרותח, מקטין את הזמן שמאבדים בו את הרתיחה) - מתאים לכמות סוכר גדולה יותר ביחס לתירוש.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה תומר. למדתי.

אדי סער

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מוצר מעניין להגזה או לתוספת בכלל

סוכר מייפל

עד ארבעה פאונד משלוח לארץ 4$

לקוחות חדשים יכולים להשתמש בקוד הזה ולקבל הנחה של 5 או 10$: GKD890

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

באחד הבישולים האחרונים שלי הוספתי סירופ מייפל לסקנדרי. זה היה סירופ מייפל אורגני שבמקרה הביאו לי מקנדה.

בהתחלה אמור לי שהביאו לי את זה בשביל פנקייקים, אבל אני ישר אמרתי "מה נראה לכם? אני הולך להתסיס את זה!!"

בקיצר, השאיר טעם מייפלים מתקתק ונעים בבירה

If you don't stand for something

You will fall from anything