אהלן,
מי יודע איפה ובאיזה מחיר אני יכול לקנות מחלף צלחות? בישול 50 ליטר אם זה משנה...
אהלן,
מי יודע איפה ובאיזה מחיר אני יכול לקנות מחלף צלחות? בישול 50 ליטר אם זה משנה...
אם אני מבין אתה מחפש צ'ילר פלטות?
אם כך לפי מה שביררתי לאחרונה הכי כדאי גם לאחר מישלוח זה להזמין מחול.
http://www.dudadiesel.com/heat_exchangers.php
לא יודע לומר איזה בדיוק צריך כי גם אני בדילמה הזאת. יש הרבה סוגים עם מגוון יעילויות קירור
יש לי למכירה אם זה מעניין אותך
יש גם ב BEER & BEYOND ביגאל אלון.
היום גם ראיתי אצל רשף רובינשטיין, והוא ידוע במחירים יחסית זולים
אני משתמש באחד (לא מהגדולים) והיעילות שלו לא משהו לכמויות גדולות - גם אני מבשל 50 ליטר.
כדי שיהיה יעיל בקירור מ90 מעלות לסביבות ה30 צריך להריץ את הבירה (Wart) בזרם זרזיפי ביותר ולכן:
א. הוא צורך הרבה מיים יכול להגיע ל300 -400 ליטר. לא צריך לפתוח את ברז המים לגמרי אבל אפשר להרגיש לפי טמפרטורת המים שיוצאים, אם הם קרים פתחתם הרבה יותר מדי.
ב. לקרר 50 ליטר יכול לקחת 45 דקות.
כדי להקל על התהליך אני מריץ אותו קודם בסירקולציה (עם משאבה) דרך הצ'ילר וגם עושה מערבולת על הדרך. כך אני מוריד את הטמפרטורה במיכל עצמו מרתיחה לסביבות ה 80 מעלות ורק אז מתחיל להוציא למיכל התססה.
יש לי כבר עוד אחד שאני רוצה לחבר בטור לשיפור ביצועים.
אני גם מאוד ספקני לגבי הצטברות של לכלוך בכל המעברים הצרים שלו וגרימה לזיהום/ סתימה. כבר עכשיו יש לי תחושה (אין לי איך למדוד) שהזרם נחלש אחרי משהו כמו 20 בישולים. לא סתם התעשיתיים מתפרקים לניקוי..
אני מריץ מי סבון ואחר כך תמיסת יוד אחרי כל בישול, ומים רותחים ל10 צדקות בתחילת כל בישול.
המלצות:
אם הייתי צריך להחליט היום, הייתי מעדיף צ'ילר טבול.
אם כן צ'ילר פלטות אז כמה שיותר גדול. גם חריצים פחות קטנים וגם ספיקה/ שטח פנים.
כשאתה מקרר "בסירקולציה" כדברך אתה עובד לא נכון !
הנחתת הטמ"פ יעילה כאשר מוציאים מהמחליף ישר למיכל התסיסה ואז לא
תבזבז סתם המון מיים .. אני מקרר 250 ליטר ב 20 ד"ק ל 28 מעלות
ומבזבז פחות ממך בהרבה מיים
אני מניח שהכוונה היתה, ולדעתי כך גם נכון, שבשלב הסירקולציה לא מזרימים מי קירור, אלא עושים ווירפול, ותוך כדי כך התירוש מתקרר לכ-80 מעלות.
לאחר מכן נותנים לתירוש לנוח ולזבל לשקוע.
לאחר מכן מזרימים מי קירור תוך הוצאת התירוש למיכל התסיסה.