מחלף צלחות

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

אהלן,

מי יודע איפה ובאיזה מחיר אני יכול לקנות מחלף צלחות? בישול 50 ליטר אם זה משנה...

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אם אני מבין אתה מחפש צ'ילר פלטות?

אם כך לפי מה שביררתי לאחרונה הכי כדאי גם לאחר מישלוח זה להזמין מחול.

http://www.dudadiesel.com/heat_exchangers.php

לא יודע לומר איזה בדיוק צריך כי גם אני בדילמה הזאת. יש הרבה סוגים עם מגוון יעילויות קירור

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

יש לי למכירה אם זה מעניין אותך

Theres nothing like a good brew

אבינועם טלמן's picture

Location

jaffa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2013

יש גם ב BEER & BEYOND ביגאל אלון. 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

היום גם ראיתי אצל רשף רובינשטיין, והוא ידוע במחירים יחסית זולים

If you don't stand for something

You will fall from anything

יואב בנימיני's picture

Location

כנף
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/07/2012

אני משתמש באחד (לא מהגדולים) והיעילות שלו לא משהו לכמויות גדולות - גם אני מבשל 50 ליטר.

כדי שיהיה יעיל בקירור מ90 מעלות לסביבות ה30 צריך להריץ את הבירה (Wart) בזרם זרזיפי ביותר ולכן:

א. הוא צורך הרבה מיים יכול להגיע ל300 -400 ליטר. לא צריך לפתוח את ברז המים לגמרי אבל אפשר להרגיש לפי טמפרטורת המים שיוצאים, אם הם קרים פתחתם הרבה יותר מדי.

ב. לקרר 50 ליטר יכול לקחת 45 דקות.

 

כדי להקל על התהליך אני מריץ אותו קודם בסירקולציה (עם משאבה) דרך הצ'ילר וגם עושה מערבולת על הדרך. כך אני מוריד את הטמפרטורה במיכל עצמו מרתיחה לסביבות ה 80 מעלות ורק אז מתחיל להוציא למיכל התססה.

יש לי כבר עוד אחד שאני רוצה לחבר בטור לשיפור ביצועים. 

אני גם מאוד ספקני לגבי הצטברות של לכלוך בכל המעברים הצרים שלו וגרימה לזיהום/ סתימה. כבר עכשיו יש לי תחושה (אין לי איך למדוד) שהזרם נחלש אחרי משהו כמו 20 בישולים. לא סתם התעשיתיים מתפרקים לניקוי..

אני מריץ מי סבון  ואחר כך תמיסת יוד אחרי כל בישול, ומים רותחים ל10 צדקות בתחילת כל בישול.

המלצות:

אם הייתי צריך להחליט היום, הייתי מעדיף צ'ילר טבול.

אם כן צ'ילר פלטות אז כמה שיותר גדול. גם חריצים פחות קטנים וגם ספיקה/ שטח פנים.

 

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

כשאתה מקרר "בסירקולציה" כדברך אתה עובד לא נכון !

הנחתת הטמ"פ יעילה כאשר מוציאים מהמחליף ישר למיכל התסיסה ואז לא

תבזבז סתם המון מיים .. אני מקרר 250 ליטר  ב 20 ד"ק ל 28 מעלות

ומבזבז פחות ממך בהרבה מיים

 

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אני מניח שהכוונה היתה, ולדעתי כך גם נכון, שבשלב הסירקולציה לא מזרימים מי קירור, אלא עושים ווירפול, ותוך כדי כך התירוש מתקרר לכ-80 מעלות.

לאחר מכן נותנים לתירוש לנוח ולזבל לשקוע.

לאחר מכן מזרימים מי קירור תוך הוצאת התירוש למיכל התסיסה.