הוספת אלכוהול

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

שלום לכם אשמח לעזרה

אני מבשל קילו של אייל אמבר עם 2 קילו לתת נוזלי וכישות FUGGLE 5.1ֵ אחוז האלכוהול יוצא 3.9 כמה סוכר עלי להוסיף בכדי לעלות את האלכוהול ל 5% +-

ואיזה סוג סוכר?

תודה מראש

בן משה 

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

צריך יותר פרטים.

איך אתה מבשל אול גריין ,סטיפינג, PARTIAL?

מה זה קילו אייל אמבר?

מה תהליך הבישול?

מה ה-O.G שלך? F/G?

איזה שמרים אתה משתמש?

ויש גם נוסחה שמחשבת לך את ה-O.G לפי אחוז אלכוהול רצוי.

ABV/131.25+F.G=O.G

 

בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

מבשל בסיר 10 ליטר שם בתוך שקית רשת לתת שקניתי מבירדי רשום אייל אמבר (זה בתוך שקית מוכנה שבירדי מוכר ויש עליה מדבקה אייל אמבר ) אחר כך שופך לתת נוזלי 2 ליטר  ושם לשעה כישות FUGGLE 5.1%

מקרר ומוסיף למיכל 10ליטר מים  ושמרים מסוג NOTTINGHAM יוצא טעים אבל חסר אלכוהול  OG התחלתי 1.040 סיום 1.010 לפי המחשבון האלכוהול  3.85% אז רצית להוסיף קצת אלכוהול אם אפשר

תודה מראש

 

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

קודם כל תבקש ממנו את הפירוט למה שיש לך בשקית בשביל הלמידה והידיעה מה אתה מכין.

חוץ מזה 2 קילו לתת נוזלי לא מספיק בוודאות.

אתה חייב לפחות 3 קילו לתת נוזלי. הגרעינים שאתה משרה חצי שעה ב68 מעלות לא מוסיפים לך כמעט בכלל סוכרים אלא כל הסוכרים באים לך מהלתת הנוזלי.

בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

וואלה תודה אני אוסיף היום עוד ליטר תת נוזלי מקווה שהאלכוהול יעלה (-: אלפי תודות עזרת לי מאוד

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

מאחר ואתה מתחיל בOG של 1.040 ומסיים ב-1.010 קל יותר לעזור. על פי חישוב 1 ק"ג לתת נוזלי יביא אותך ל5.4% ואילו 0.75 ק"ג לתת נוזלי יביא אותך יותר קרוב ל5% עגול.

הלתת 'אמבר אייל' כפי שהגדרת כנראה ומדובר בבלנד שגדי מכין על מנת לספק ללקוח שלו מתכון אמבר אייל. חשוב לבדוק האם מדובר גם בלתת בסיס בבלנד או רק במיוחדים (לתת בסיס צריך לעבור מאש, וייתכן והבלנד פחות מתאים ונכון לפרטיאל מאש, כשם שאתה מבשל).

כעיקרון, מספיק כ-300 גרם לתת מיוחד על מנת לתת צבע וטעם + 3 ק"ג לתת נוזלי לאמבר אייל.

בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

זה סך הכל הבישול השלישי שלי ואין לי מושג איך יצא לי בירה (-: מה שכן זה יצא טעים מאוד רק הבנתי בפעם השנייה שבישלתי  מה עושים עם ההידרומטר ולמה הוא משמש אם היה לי זמן פנוי הייתי הולך לקורס כי לקרוא ספרים באנגלית זה קשה לי אז נכון לעכשיו הבירה טעימה רצח רק היה חסר לי אלכוהול ועזרת לי מאוד מחכה לערב כי הודעתי לאשתי שהמטבח סגור והיא צריכה ליהיות קשובה לשלושה ילדים כי אבא יהיה מסטול מהאדים של המבשלה (-:

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלכוהול אינו מטרה. הוא אמצעי להשגת טעמים. (הוא גם עוזר לתפוס ראש, אבל אם זו המטרה אשר פשוט לשתות וודקה).

בישלתי כבר בירות מעולות עם פחות מ4% אלכוהול (שלא לומר גם פחות מ2%).

שוב, השאלה היא מה אתה רוצה להשיג.

 

בהצלחה!

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

הפחות מ2 אמנם היה טעים נועם, אבל יותר בצורת מים בטעמים.
אלא אם בישלת שוב...

בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

וודקה איכסססס אני אוהב בירה פשוטה!! ואם הצליח להגיע ל5% אלכוהול אם המתכון שלי, אחלה מספק אותי נכון לעכשיו

הבירה שלי טעימה וכל מי שטעם אמר לי אחלה ולא האמין שאני הכנתי (-:  אז לא מתאים לי לזרוק 20 ליטר על ניסויים רק מקווה שהתוספת של האלכוהול לא תשנה לי את הטעם בצורה דרסטית

ותודה לך על התמיכה באמת שזה לא מובן מאליו

מקווה בהמשך ללכת לקורס קטן ואז אולי הבין הרבה יותר

 

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

הערת אגב קטנה, בזמן הבישול האדים לא ממסטלים ואין בהם (באדים) שמץ של אלכוהול!

האלכוהול נוצר בתסיסה מפעילותם המבורכת של השמרים.

אתה יכול להרגיע את המשפחה.....אין אלכוהול בעת הבישול!!!

בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

ברור לא חשבתי לרגע שיש אדים של אלכוהול סתם צחקתי אבל תודה על הסבר איך הוא נוצר (-:

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

הלמידה הכי טובה היא להצטרף למשהוא מהאיזור שכבר מבשל וללמוד מנסיונו.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אגב, הבנתי שעדיין לא התססת את התירוש ואתה רוצה להוסיף את הרכז לבץ' הנוכחי.

אם כך, תבשל את הרכז עם מים למשך כ-15 דק' לטובת חיטוי.