שלום לכם אשמח לעזרה
אני מבשל קילו של אייל אמבר עם 2 קילו לתת נוזלי וכישות FUGGLE 5.1ֵ אחוז האלכוהול יוצא 3.9 כמה סוכר עלי להוסיף בכדי לעלות את האלכוהול ל 5% +-
ואיזה סוג סוכר?
תודה מראש
בן משה
שלום לכם אשמח לעזרה
אני מבשל קילו של אייל אמבר עם 2 קילו לתת נוזלי וכישות FUGGLE 5.1ֵ אחוז האלכוהול יוצא 3.9 כמה סוכר עלי להוסיף בכדי לעלות את האלכוהול ל 5% +-
ואיזה סוג סוכר?
תודה מראש
בן משה
צריך יותר פרטים.
איך אתה מבשל אול גריין ,סטיפינג, PARTIAL?
מה זה קילו אייל אמבר?
מה תהליך הבישול?
מה ה-O.G שלך? F/G?
איזה שמרים אתה משתמש?
ויש גם נוסחה שמחשבת לך את ה-O.G לפי אחוז אלכוהול רצוי.
ABV/131.25+F.G=O.G
|
מבשל בסיר 10 ליטר שם בתוך שקית רשת לתת שקניתי מבירדי רשום אייל אמבר (זה בתוך שקית מוכנה שבירדי מוכר ויש עליה מדבקה אייל אמבר ) אחר כך שופך לתת נוזלי 2 ליטר ושם לשעה כישות FUGGLE 5.1%
מקרר ומוסיף למיכל 10ליטר מים ושמרים מסוג NOTTINGHAM יוצא טעים אבל חסר אלכוהול OG התחלתי 1.040 סיום 1.010 לפי המחשבון האלכוהול 3.85% אז רצית להוסיף קצת אלכוהול אם אפשר
תודה מראש
קודם כל תבקש ממנו את הפירוט למה שיש לך בשקית בשביל הלמידה והידיעה מה אתה מכין.
חוץ מזה 2 קילו לתת נוזלי לא מספיק בוודאות.
אתה חייב לפחות 3 קילו לתת נוזלי. הגרעינים שאתה משרה חצי שעה ב68 מעלות לא מוסיפים לך כמעט בכלל סוכרים אלא כל הסוכרים באים לך מהלתת הנוזלי.
וואלה תודה אני אוסיף היום עוד ליטר תת נוזלי מקווה שהאלכוהול יעלה (-: אלפי תודות עזרת לי מאוד
מאחר ואתה מתחיל בOG של 1.040 ומסיים ב-1.010 קל יותר לעזור. על פי חישוב 1 ק"ג לתת נוזלי יביא אותך ל5.4% ואילו 0.75 ק"ג לתת נוזלי יביא אותך יותר קרוב ל5% עגול.
הלתת 'אמבר אייל' כפי שהגדרת כנראה ומדובר בבלנד שגדי מכין על מנת לספק ללקוח שלו מתכון אמבר אייל. חשוב לבדוק האם מדובר גם בלתת בסיס בבלנד או רק במיוחדים (לתת בסיס צריך לעבור מאש, וייתכן והבלנד פחות מתאים ונכון לפרטיאל מאש, כשם שאתה מבשל).
כעיקרון, מספיק כ-300 גרם לתת מיוחד על מנת לתת צבע וטעם + 3 ק"ג לתת נוזלי לאמבר אייל.
זה סך הכל הבישול השלישי שלי ואין לי מושג איך יצא לי בירה (-: מה שכן זה יצא טעים מאוד רק הבנתי בפעם השנייה שבישלתי מה עושים עם ההידרומטר ולמה הוא משמש אם היה לי זמן פנוי הייתי הולך לקורס כי לקרוא ספרים באנגלית זה קשה לי אז נכון לעכשיו הבירה טעימה רצח רק היה חסר לי אלכוהול ועזרת לי מאוד מחכה לערב כי הודעתי לאשתי שהמטבח סגור והיא צריכה ליהיות קשובה לשלושה ילדים כי אבא יהיה מסטול מהאדים של המבשלה (-:
אלכוהול אינו מטרה. הוא אמצעי להשגת טעמים. (הוא גם עוזר לתפוס ראש, אבל אם זו המטרה אשר פשוט לשתות וודקה).
בישלתי כבר בירות מעולות עם פחות מ4% אלכוהול (שלא לומר גם פחות מ2%).
שוב, השאלה היא מה אתה רוצה להשיג.
בהצלחה!
הפחות מ2 אמנם היה טעים נועם, אבל יותר בצורת מים בטעמים.
אלא אם בישלת שוב...
וודקה איכסססס אני אוהב בירה פשוטה!! ואם הצליח להגיע ל5% אלכוהול אם המתכון שלי, אחלה מספק אותי נכון לעכשיו
הבירה שלי טעימה וכל מי שטעם אמר לי אחלה ולא האמין שאני הכנתי (-: אז לא מתאים לי לזרוק 20 ליטר על ניסויים רק מקווה שהתוספת של האלכוהול לא תשנה לי את הטעם בצורה דרסטית
ותודה לך על התמיכה באמת שזה לא מובן מאליו
מקווה בהמשך ללכת לקורס קטן ואז אולי הבין הרבה יותר
הערת אגב קטנה, בזמן הבישול האדים לא ממסטלים ואין בהם (באדים) שמץ של אלכוהול!
האלכוהול נוצר בתסיסה מפעילותם המבורכת של השמרים.
אתה יכול להרגיע את המשפחה.....אין אלכוהול בעת הבישול!!!
ברור לא חשבתי לרגע שיש אדים של אלכוהול סתם צחקתי אבל תודה על הסבר איך הוא נוצר (-: