IPA בעיה בבישול

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

טוב אז לפני שבועיים בישלתי IPA התבססתי על המתכון של דגן בבלוג שלו אבל הפחתתי קצת לתת כדי לקבל קצת פחות אלכוהול.

עברו שבועיים ויש טעם וארומה כשותית נהדת אך אחוז האלכוהול נמוך.חישבתי כמה אחוז אמור לצאת ויצא לי 4%!

דבר ממש לא אופייני לבירת IPA.

לכן, אני רוצה להוסיף עוד רכז לתת כדי להעלות את אחוז האלכוהול.


האם זה אפשרי ולא יהרוס את הבירה?


איך כדאי להוסיף את הרכז? (לבשל אותו עם קצת מים או עם חלק מהבירה ואז להוסיף?)


האם כדאי לבשל את הרכז עם עוד כשות כדי לא לדלל את טעם הכשות הנהדר שיש כרגע?


ואחרונה חביבה וחשובה מכל:

האם אפשר להשאיר את הבירה במצב הזה, במהלך תסיסה ראשונה עוד שבועיים מבלי לפגוע בה? 

הרי אני כרגע בשנת שירות לפני צבא וזה אומר שאהיה בבית רק עוד שבועיים.

זה אומר 4 שבועות של תסיסה ראשונה, שבוע תסיסה לאחר הוספת עוד רכז לתת, עוד שבוע של DRY HOPPING ורק אז בקבוק.

 

תודה רבה לעונים!

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שבת שלום,  

אתה צריך לתת יותר נתונים על הבישול, אנחנו לא מכירים את המתכון ולא כיצד אתה בישלת אותו (רכז/גרעינים/רק גרעינים)

כמו כן, מה טמפ' התסיסה, לדבר יש השפעה על פעילות השמרים, האם היו תנודות גדולות בטמפ' בין היום ללילה?

זה מאוד אופייני שבירה לאו דווקא תצא איך שהיא כתובה במתכון. בשביל להעתיק בירה צריך לעבוד קשה מאוד.


אני לא הייתי מוסיף עוד דברים, אלא מקבל את הבירה כמו שהיא. 

בנוגע להישארות של הבירה במיכל הראשוני עם השמרים, אין כל בעיה עד לתקופה שבים 3-4 שבועות. כן כדאי שתדע שיתכן טעם שמרי לבירה. בתקופה שבין 3-4 שבועות והילך השמרים מתחילים להפריש דבים שאתה לא רוצה בבירה.

אם הבירה סיימה לתסוס, הייתי מעביר אותה לדריי הופ של 4-5 ימים ומכניס לבקבוקים.

(גם את הכשות אין מה להשאיר בבירה יותר משבוע גג)

If you don't stand for something

You will fall from anything

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אל תיגע - אם תצא לך בירה שהיא גם טעימה וגם 4%, הרווחת פעמים. למה אתה רוצה יותר?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בדיוק. מה שהוא אמר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

בדיוק! (את מה שהוא חיזק)

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אם אתה מתעקש 1/4 ק״ג סוכר תירס/ דקסטרוז יעשו את העבודה

מבלי לפגוע בטעם הבירה

עדיף להינות ממה שיצא, את הברז תקבל אחרי 2-3 בקבוקים

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה רבה לכולם!