טוב אז לפני שבועיים בישלתי IPA התבססתי על המתכון של דגן בבלוג שלו אבל הפחתתי קצת לתת כדי לקבל קצת פחות אלכוהול.
עברו שבועיים ויש טעם וארומה כשותית נהדת אך אחוז האלכוהול נמוך.חישבתי כמה אחוז אמור לצאת ויצא לי 4%!
דבר ממש לא אופייני לבירת IPA.
לכן, אני רוצה להוסיף עוד רכז לתת כדי להעלות את אחוז האלכוהול.
האם זה אפשרי ולא יהרוס את הבירה?
איך כדאי להוסיף את הרכז? (לבשל אותו עם קצת מים או עם חלק מהבירה ואז להוסיף?)
האם כדאי לבשל את הרכז עם עוד כשות כדי לא לדלל את טעם הכשות הנהדר שיש כרגע?
ואחרונה חביבה וחשובה מכל:
האם אפשר להשאיר את הבירה במצב הזה, במהלך תסיסה ראשונה עוד שבועיים מבלי לפגוע בה?
הרי אני כרגע בשנת שירות לפני צבא וזה אומר שאהיה בבית רק עוד שבועיים.
זה אומר 4 שבועות של תסיסה ראשונה, שבוע תסיסה לאחר הוספת עוד רכז לתת, עוד שבוע של DRY HOPPING ורק אז בקבוק.
תודה רבה לעונים!