אהלן :)
אז שאלה שהטרידה אותי בזמן האחרון.
מכיוון שלוקח לי הרבה זמן לקרר את התירוש שלי (BIAB - נפח מלא של 10 ליטר בירה) באמבטיית קרח, פחות או יותר שעה (עם מכסה סגור, מעדיף שיקח יותר זמן מאשר יזדהם),
אני תוהה מה האפקט על כל הlate hops additions - הכשות שאני מוסיף ב10 דקות, 5 דקות, 2 דקות וכו', שלמעשה שוכבים בבירה זמן הרבה יותר ארוך.
האם כמו שאני מניח, אפקט הארומה יורד במשך זמן המגע הארוך הזה עם התירוש?
חשבתי כמובן על האופציה של להוסיף את כל הכשות לשק וול שבו אני בעצם משתמש לBIAB ולבשל את הכשות בצורה כזו.
השאלה היא, אם אני מוסיף כשות של 2 דקות לסוף הבישול, או אפילו flameout, כמה זמן בכל זאת הכשות הזאת צריכה להיות במגע עם התירוש על מנת למצות את הנדרש?