תסיסה

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

שלום לכל המבשלים

פעם שילישית שאני מבשל והפעם הוספתי דבש וסוכר.

בפעמים הקודמים (לא הוספתי סוכר ודבש) והתסיסה הייתה מסתיימת לאחר 4 ימים OG-1.040 FG-1.010 והייתי מקבל 4% אלכוהול

לכן הוספתי דבש וסוכר OG-1.050 רק שלאחר יומיים וחצי בדקתי והתוצאה מראה  FG-1.010  האם עליי לבקבק כי טעמתי ויצא טעים לפי טעמי כמובן.

כמובן שהטמפרטורות בזמן התסיסה היו תמיד קבועות!(20 מעלות) 

השאלות שלי:

1-האם מה שגרם לתסיסה מוגברת זה הדבש והסוכר?

2-האם לחכות עוד יום יומייים?

 

תודה מראש

בן-משה

 

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

מולקולות הסוכר בסוכרים שציינת פשוטות יותר ובסיסיות ולכן קל יותר ומהיר יותר לשמרים לעכלם.

בכל מקרה, הייתי ממליץ להמתין אפילו שלושה וארבעה ימים נוספים ולא ממהר לבקבק! בשביל תוצאות טובות לא הייתי יורד מ7 ימי תסיסה.

התסיסה לא מסתיימת כאשר הסתיים הפעפוע ו\או הבירה הגיע לגרביטי הסופי. בסוף תהליך התסיסה השמרים מנקים את הבירה מטעמי לוואי ומינרלים שהופרשו לנוזל במהלך התסיסה! בנוסף, מומלץ לתת לשמרים לפחות יומיים אחרי תום התסיסה על מנת לשקוע ובכך לקבל נוזל נקי יותר וצלול יותר, עם עמידות ארוכה יותר לשינוי בטעמים לאורך זמן : )

בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

תומר אין עלייך!! לא יכולתי לבקש תשובה יותר טובה מזאת!!!

תודה רבה (-: 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני מחזק את דבריו של תומר ומוסיף:

אני לא יוקרד מ-10 ימי תסיסה ככה או ככה. יש בירות שבהן אני מעביר את הבירה למיכל תסיסה שני. המעבר למיכל השני מעורר תהליך של תסיסה שנייה ועדינה שמנקה את הבירה מכל הטעמים הלא נעימים. כשעושים זאת בסניטציה אז אין שום חשש לזיהום ורק מרוויחים בירה טובה יותר.

If you don't stand for something

You will fall from anything

בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

גלעד שלום 

לגבי חיזוק דברך:

האם ניתן  להעביר לתסיסה שנייה בבירה מסוג אייל? 

במידה וכן אני צריך מיכל תסיסה שני עשוי מזכוכית? וכמה זמן הוא צריך ליהיות במיכל תסיסה שני?

תודה מראש

בן משה

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מכל סוג אפשר להעביר לסקנדרי.

זה לא חייב להיות מיכל זכוכית. זה תלוי בזמן היישון. התסיסה השנייה (או יישון) תלוי בסוג הבירה. בירות פשוטות יכולות להסתפק ביישון של 4-7 ימים. בירות יותר מורכבות  צריכות יישון של כמה חודשים.

לתקופות קצרות של עד שבועיים הייתי מציע לך להשתמש באותו מיכל שאתה משתמש לתסיסה רגילה. מעבר לכך הייתי מציע לך להשתמש במיכל פחמס, פלסטיק עבה יותר או זכוכית.

If you don't stand for something

You will fall from anything

בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

תודה (-: