אני רוצה לבשל סייזון וקניתי כמות קטנה מדי של שמרי סייזון של דנסטאר ועקב בעיה טכנית אני לא יכול לרכוש את אותם שמרים.
האם ניתן לשלב שני סוגי שמרים או עדיף להשתמש בזן אחד.
אני רוצה לבשל סייזון וקניתי כמות קטנה מדי של שמרי סייזון של דנסטאר ועקב בעיה טכנית אני לא יכול לרכוש את אותם שמרים.
האם ניתן לשלב שני סוגי שמרים או עדיף להשתמש בזן אחד.
לכמה ליטר תירוש? שקית אחת מספיקה ל20 ליטר
25ליטר og צפוי 1.052
שקית אחת של שמרי BELLE SAISON תעשה את העבודה יופי.
לא לשכוח להרטיב את השמרים לפני הזריעה ולאוורר היטב את התירוש.
מאוורר עם אבן 2 מיקרון 3/4 דק ולפני זריעת השמרים משרה אותם במים עם דקסטרוז מומס (כמובן הכל נקי ומחוטא...).
עוד שאלת שמרים... אני רוצה לבשל בנוסף בלגית האם מומלץ להשתמש בT 58 או S33
מחסור בשמרים \ הכנת סטרטר
אין צורך להסתבך עם אבן וחמצן (מקווה שאתה מכניס חמצן מזון ממיכל ולא משתמש במשאבת אקווריום עם אויר לא נקי!)
על אף שהשקית מספיקה, ניתן במקרה של חוסר שמרים, לבצע סטרטר. סטרטר הוא בעצם תמיסה בה נחייה את השמרים ונאפשר להם להסתגל ולהתרבות, טרם הכנסתם לתירוש.
למי שאין לו אבן ובלון חמצן מזון, מספיק לאוורר טוב את המים באמצעות ניעור המיכל. החמצן נדרש לשמרים לשם הריבוי ובעצם הגדלת מספר השמרים!
לגבי הסוכר - מומלץ להשתמש במקרה זה או בלתת אבקתי\נוזלי או בתירוש, כמובן שיש להקפיד לנקות ולאחר מכן לחטא כל מה שיבוא במגע עם השמרים והתירוש!
שמרים - עניין של טעם! אני מבשל בלגית עם שמרים רגילים, השאלה מה הפרופיל בירה ומה הטעמים שתרצה להשיג. T-58 מורכבת יותר בטעמים מהS-33, אך יש לה גוון 'חריף' יותר בטמפ' מסויימות.
לא רואה שום סיבה להרטיב את השמרים במי סוכר.
זה לא עובד על אותו עיקרון של סטרטר?
ממש ממש לא!
מטרת סטארטר היא להרבות שמרים. ז"א לעודד אותם להתרבות. עושים זאת בעזרת תירוש (בגרביטי עדין יחסית וללא כשות בד"כ) וע"י "דחיפת" חמצן המעודדת את השמרים להכפיל את עצמם.
מטרת הרטבת שמרים יבשים היא שונה. בשקית שמרים יבשים יש ספירת תאים גבוה מאד ואין לנו צורך שהם יתרבו. מה שכן, אנו רוצים למנוע מהם את השוק שכרוך בהסתגלות לסביבה נוזלית רוויה בסוכר. במצב היבש שלהם דופן התא לא מסוגל לסנן דרכו חומרי הזנה, ויש חשש שהתא יתפוצץ מעודף סוכר. לכן מרטיבים אותם במים (מורתחים ומקוררים) בנפח של כפי עשר ממשקל השמרים (110 מ"ל לשקית של 11 גרם) למשך כ30 דקות. השמרים מחזירים לעצמם את יכוכולת הסינון של דופן התא שלהם וכאשר הם נזרעים לתירוש המתוק אין סכנה שהם ימותו.
(קיצרתי פה מאד את התיאור. אפשר לקרוא עוד רבות בנושא ברשת).
המון תודה החכמתי!!!
האם בהכנת סטארטר יש בהכרח לשלב את השמרים בתירוש?
האם ניתן לעשות זאת בעזרת מי סוכר מחוטאים בגראביטי של 1.040? באם לא, מדוע?
לחלוטין לא. על מנת לקבל גדילה בריאה של שמרים נדרש לתת להם מקור מזין , קרי תירוש. שמרים שיגדלו על בסיס סוכר לא ייצרו את האנזימים הדרושים לפירוק הסוכרים המורכבים יותר שבתירוש.
המון המון תודה!!!!