רעיון: צ'ילר פנימי למיכל התססה

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

היי חברים, אני חופר כאן הרבה בפורום.

 

רציתי לקיים דיון בנושא רעיון תאורטי שחשבתי עליו, להבין אם זה sci-fi לגמרי או שיש כאן משהו שיכול לעבוד.

 

מכיוון שאין לי יכולת להכניס לכאן מקרר, והייתי רוצה לבשל בירה גם בקיץ, חשבתי על איזושהי תצורה לצ'ילר פנימי למיכל התססה.

 

הצ'ילר יהיה בנוי כמו Immersion Chiller פשוט (אשמח לדון בחומרים ספציפית לפרויקט כזה), שישב בתוך מיכל ההתססה, כמובן שכניסתו ויציאתו תהיה אטומה מול המיכל.

הצ'ילר יעבוד דרך משאבת מים עם מיכל מים קטן, שיופעל על ידי טרמוסטט שיוגדר למעלה הרצויה.

 

יש חיה כזאת?

 

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

לא הבנתי, ומה יקרר את המים שבמיכל?

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

מים קרים / קרח...

ה"מיכל" הזה אפילו יכול להיות צידנית מיניאטורית שגם תשמור על הקור הזה שם.

מכיוון שבקיץ 28 מעלות כאן בחדר, ואני לצורך העניין רוצה לקרר לטמפרטורת אייל באיזור 20 מעלות, אני חושב (ואולי אני טועה) שפונקציית מעבר המים הקרים בנחושת תקרר במהירות וביעילות כך שהמשאבה בכלל לא תעבוד הרבה, רק "כשצריך".

משמע, גם לא יהיה המון צורך בתחזוקה (החלפת קרח, שבצידנית נשמר יפה גם יממה שלמה)

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

כן, אבל מיכל התסיסה שלך יתחמם די מהר, יעביר חום למיכל שלך, וימיס את הקרח.

אם תבודד את מיכל התסיסה מהסביבה, אולי זה יכול לעבוד טוב יותר.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

רוני מעלה נקודה נכונה,

אם הזמן הבירה שבמיכל התסיסה, "תחמם" את מיי הקירור שאתה רוצה לשים בצד ליד צידנית.

כלומר, אתה צריך למצוא דרך לשמור על מי הקירור שלך קרים - לשמור אותם במקרר.

בשביל לבקר את זה את צריך להשתמש בקר טמפ' ולהכניס רגש לתוך מיכל התסיסה. בגדול אין בעיה לקחת מיכל תסיסה ולחורר אותו, להכניס את הדברים המתאימים ואז לאטום את החורים.

נראה לי הרבה עבודה, שכוללת הרס של מיכל תסיסה, ורכישה של משאבה. הייתי פשוט משקיע את הכסף של בניית הצ'ילר וקניית המשאבה בקנייה של מקרר מיד שנייה. אותו סכום

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש שיטות אחרות לקירור LOW TECH שכוללות קרח או משאבת טבולה קטנה. בכל אופן להזרים את נוזל הקירור בסליל בתוך הבירה עצמה נשמע לי רעיון לא ממש מוצלח. ואם כן אז ממש לא דרך סליל מחושת. רק סליל נירוסטה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

ישנם אנשים שמכניסים את מיכל התסיסה לתוך גיגית מלאה במים ומכסים את המיכל עתמו במגבת רטובה. על כל זה מפעילים מאוורר כך שהוא מצנן את סביבת הבירה.

למיכל התסיסה אתה יכול לחבר מד טמ"פ ולוודא שהטמ"פ נמרת לטמ"פ הרצויה.

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

כמו שאמרתי, מקרר זו לא אופציה, לא מבחינה כספית.

ניסיתי שיטות כמו שימוש ב"הזעה" של המיכל עם מגבת טבולה - לא אפקטיבי כל כך.

וכמובן שהתכוונתי שסנסור שמחובר לטרמוסטט יהיה בתוך מיכל התסיסה. "השחתה" של ניסויים במכסה של מיכל תסיסה בפלסטיק זה לא סיפור יקר גם במקרה של טעויות.

 

רעיונות נוספים לשכלול?

 

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

כסף זו הבעיה בהשגת מקרר? לרוב הבעיה היא מקום!

אתה יכול למצוא מקררים משומשים במצב טוב למסירה ללא תמורה באגורה או בסכום סימלי ביד 2. שווה לכל כיס. מקרר משומש יעלה הרבה יותר זול מבניית צ'ילר על מחבריו וחומריו, קניית והתקנת משאבה, מיכלים מתאימים וכו' ועל אחת כמה וכמה עוגמת נפש אם ידפקו הבישולים הראשונים...

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

100%...


Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

הדרך לעשות מה שאתה מחפש נקראת

son of fermentation

חפש בגוגל.בגדול זה מיכל מבודד שמחולק ל 2 תאים אחד הדלי והשני קרח. ובקר טמפ שמחובר למאור.

אחרי הכל אתה רק צריך לשלוט על קצב מעבר החום. ולמעשה אין סיבה לבצע מעבר חום שאינו אוויר.

לוחות קלקר זה די זול וניתן למצוא בחנות לחומרי בניין.רק אל תנסה להדביק עם דבק מגע. בקר עולה איזה 15 דולר. 

הבאסה זה להעביר קרח כל הזמן. ובגדול אפשר להשתמש באותו מתקן גם לחימום מבוקר

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)

 

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

מכיר את השיטה, שקלתי אותה, פשוט לא ידעתי אם לוחות קלקר זה משהו זמין...

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אין לי מושג לאן הדיון הזה הולך. לבנות קופסא ששומרת על טמפ' זה כיף, עשיתי את זה בעצמי והגעתי למסקנה שזה בזבוז של זמן. וכן לא חסר קלקרים בעולם.

אני מניח שאתה סובל ממה שגם לי יש, וזה - דירה קטנה.

הפתרון המופלא - מקרר תסיסה משרדי:

כפי שאתה רואה הגודל שלו הוא חצי מהגודל של מקרר (מה שאתה רואה למעלה זה ארון שבניתי ומכיל את שאר המבשלה, סירים, בקרים, רגשים, צינורות ועוד)

 

כאן אפשר לראות את המקרר מזוויות שונות:

בתמונה רואים מיכל תסיסה 15 ליטר, אבל כפי שרואים יש הרבה מקום. אני גם יכול להכניס פנימה דלי תסיסה רגיל של 25 ליטר. אולי גם פחמס 30 ליטר אבל לא ניסיתי.

 

כשאין מקום, אז נלחמים על כל סנטימטר

 

 

If you don't stand for something

You will fall from anything

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רעיון לא רע אבל הרבה יותר מסורבל ממקרר ולא חוסך הרבה, לא בעלות ולא במקום.

הסליל צריך להיות נירוסטה או צינור גמיש,  לא נחושת.

המשאבה יכולה להיות בצידנית עם בקבוקי קרח או במיכל מים של מיני בר.

ניסיתי לבנות משהו כזה וויתרתי.

 

 

Location

jerusalem
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/22/2013

מצטער שאני מעלה אשכול מהאוב, אבל יש לי רושם שהרעיון הנ"ל מעט נקטל והוא מעולה במיוחד לאנשים עם בעיות מקום, 

ויותר מזה מערכת בתצורה הזו זולה יותר לתפעול ויכול להיות שאפילו לבניה בסופו של יום.

ישנם מוצרים קיימים עובדים (לדוגמא http://www.ssbrewtech.com/products/ftss-temp-control-for-7-gallon-bucket-chronical)
הדבר היחיד שמייקר את הדבר זה הצינור נירוסטה, למרות שברמת העיקרון אפשר לעבוד עם צ'ילר נירוסטה לשימוש כפול.

עוד יתרון למערכת שניתן להגדיל את נפח הבישול ללא בעיה של נפח איחסון.

אני מניח שנישאר לחכות ולראות אם מישהו ירים את הכפפה וינסה את הפרויקט הזה.