אחסון כשות בבאלק

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

אהלן, הרצתי בפורום אבל לא מצאתי תשובה.

 

כשאתם קונים כשות בכמות גדולה יותר (חצי קילו ומעלה), כיצד אתם נוהגים לשמור עליה בין כל פתיחה?

כמובן שהקפאה, אבל האם יש צורך גם בואקום? באם כן, היכן רוכשים מכונה היוצרת ואקום (לשימוש ביתי כמובן) ובאיזה שקיות אתם משתמשים?

כמה זמן ההקפאה שומרת על הכשות במיטבה?

 

תודה רבה.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אני קונה בחצאי קג וזה מספק אותי

שומר בשקית עם קליפס במקפיא

אפשר לחלק למנות קטנות בשקיות בנפרד

אך זה מיותר לדעתי ודורש מכשיר ואקום

 

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אלוהים אדירים, למה אתה קונה אריזות של חצי קילו ומעלה?

אני קונה כבר כמה שנים כשות במשקל ורק פעם אחת קניתי חבילה של 450 גרם.

ככה או ככה, את הכשות יש לשמור במקפיא. במידה ופתחת חבילה אתה יכול לשמור אותה בשיטות הבאות:

1. להכניס לצנצנת זכוכית, להזריק גז פד"ח ולסגור.

2. לסגור את החבילה ולעטוף אותה בניילון נצמד עד לכדי אטימה

3. להשתמש בשקיות ואקום


לגבי הכשות צריך להבין שברגע שהוא נקטף מהצמח, אז הוא מתחיל לאבד שמנים. הוא מאבד שמנים כאשר הוא מיובש, וכאשר הוא נארז. החל מפתיחת האריזה תהליך התנדפות השמנים יואץ ואין יותר מידי מה לעשות עם זה. איבוד השמנים הוא משוואה של חשיפה ולחמצן וטמפ'. ככל שהטמפ' גבוהה יותר כך כך השמנים מתנדפים ויוצאים מהכשות. כיוון שהכשות כבר נחשף לחמצן, הדרך להאט את תהליך ניסוף השמנים הוא בשמירת הכשות במקפיא. מניסיוני האישי כשות שומר על רלוונטיות  עד 4-5 חודשים מרגע הפתיחה של החבילה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

העלאת נשכחות... סיינט היקר... איפה הוא נעלם?


אגב, איחסון כשות, מחזק את גלעד. כעיקרון מומלץ לחלק למנות קטנות, להוציא חמצן וולהחליפו בפד"ח, ולפתוח רק שצריך. גם לא מומלץ לגעת ביד!! (העור שלנו שומני).

אני רוצה להאמין אגב, שהספקים שלנו פועלים אף הם בהקפדה שכזו...

 

אני באופן אישי, משתמש בהוצאת אויר וקליפס\ואקום.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

איך אתה מוציא אוויר? קשית?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השקיות האלו לא עמדו במבחן הזמן, אחרי מספר חודשים הפסיקו לשמור על ואקום.