כיצד לשלוט בצבע של בירה

18 תגובות [לתגובה האחרונה]
תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

שלום חברים,

 

יש ברשותי מתכון לאמבר אייל שאני מאוד מאוד אוהב, לא סתם כי זה הall grain הראשון שלי, אני מאוד אוהב את הטעם הקרמלי.

הבירה אדמדמה וצלולה ולטעמי בדיוק.

 

אבל, אני לא חושב שהיופי שלה מספיק בא לידי ביטוי כיוון שהיא מעט כהה מדי.

אני חושב שאם היה ניתן "להבהיר אותה", הגוון האדום היפה שלה היה בולט יותר.

 

אני מפרסם כאן את המתכון (ל10 ליטר), ואני מבקש את ייעוצכם להבהרת הצבע של הבירה.

ברור לי שכל שינוי במתכון בעצם ישנה את הטעם שלה, שכן אנחנו לא מתעסקים כאן עם צבעי מאכל. אבל בכל זאת, כיצד הייתם עושים זאת?

 

הבירסמית' נותן באיזור ה13SRM, אבל איכשהו בפועל היא כהה יותר.

הכוס נמצאת מול אור, בפועל זה נראה כהה אפילו מזה.

 

Ingredients

 

Ingredients

Amt Name Type # %/IBU
2500.0 g Pale Malt (2 Row) UK (3.0 SRM) Grain 1 83.3 %
150.0 g Amber Malt (22.0 SRM) Grain 2 5.0 %
150.0 g Caramel/Crystal Malt - 90L (90.0 SRM) Grain 3 5.0 %
150.0 g Dark Aromatic Malt (113.0 SRM) Grain 4 5.0 %
50.0 g Wheat, Torrified (1.7 SRM) Grain 5 1.7 %
20.00 g Goldings, East Kent [5.00 %] - Boil 45.0 min Hop 6 13.8 IBUs
20.00 g Fuggles [4.50 %] - Boil 20.0 min Hop 7 8.2 IBUs
10.00 g Fuggles [4.50 %] - Boil 5.0 min Hop 9 1.3 IBUs
10.00 g Goldings, East Kent [5.00 %] - Boil 1.0 min Hop 10 0.3 IBUs
1.00 tsp Irish Moss (Boil 15.0 mins) Fining 8 -
1.0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23.66 ml] Yeast 11 -

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

את הקרמל תוריד מ90, יש מגוון צבעים.

וארומטיק דארק אפשר להמיר בארומטיק.

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

ממה שקצת הבנתי, לדרגות הקרמול של הcrystal יש טעמים שונים, מעבר לצבע.

אם אשתמש ב60 לדוגמא, אני לא אפספס מהטעם הקרמלי הכל כך בולט לטובה בבירה הזו?

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

הדארק ארומטיק ששמת נותן לך הרבה מאד מהצבע הכהה.

אתה יכול להמשיך עם הקריסטל ואולי קצת פחות עם אתה רוצה להשאיר עדיין צבע עמוק יחסית. אבל 90L זה סביר לענברית

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אם לא תנסה לא תדע!

התשובות שתקבל מבוססות על הניסיון שלנו ממתכונים אחרים, דומים יותר או דומים פחות ומושפעים רבות גם מאופי ומערכת הבישול של כל אחד מאיתנו שתורם ומדגשים טעמים שונים!

כדי להבהיר את הבירה יש אפשרות אחת - דילול הצבע - או באמצעות מים או באמצעות לתתים בהירים יותר.

את האופצייה של המים אני בטוח שאתה לא רוצה, כך שנשארת עם החלפת הלתתים הכהים (קרמל 90 וארומטיק דארק) ללתת בהיר יותר. נכון, ישנו גם הבדל בטעם בין לתתים הקלויים בדרגה שונה. כדי להבין את השינוי (ואם הוא בר הבחנה) עליך לבצע שינוי של מרכיב אחד בכל בישול. ולאחר מכן להשוות תוצאות, ייתכן וגם תקבל תוצאות טובות משציפית ומוצר יותר טוב ממה שקיבלת עד כה.כמו שפתחתי אסגור: אם לא תנסה, לא תדע!

בהצלחה, דווח כאן תוצאות!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש עוד אלמנט שלא נתנו עליו את הדעת עד כה בשירשור זה, הצלילות של הבירה.

יתכן ובירה צלולה יותר באותו הצבע תתן רושם בהיר יותר. אתה יכול לנסות להשתמש בחומרי הצללה ולראות אם זה משנה את הניראות של הבירה מבלי לשנות את הטעם. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

נכון, אבל הוא כבר שם טחב אירי, לפחות לפי המתכון.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ג'לטין...

זה עושה בירה צלולה. מאד.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

תודה רבה על התשובות, אעשה כעצותיכם.

בנוגע לצלילות - היא דווקא ממש צלולה, אולי זה לא מתבטא בתמונה אבל אין לי שום תלונות לגבי זה.

 

אפשר להרחיב על השימוש בג'לטין?

שמעתי וקראתי על השיטה, אבל רק דבר אחד לא הבנתי - אם אנחנו לא יכולים להרתיח את הג'לטין (רק לשים אותו במים חמים, 70 מעלות), איך נמנע ממנו לזהם את הבאצ' היקר?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

די פשוט:

http://www.bertusbrewery.com/2012/06/how-to-clear-your-beer-with-gelatin...

 

אני נתתי לתערובת להגיע לרתיחה במיקרו. אין עם זה בעיה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

נועם, בוא תסביר יותר על תהליך ההצללה עם ג'לטין? הפוסט טוב ויפה אבל לא מרגיש לי מספק

באיזה ג'לטין ניתן להישתמש?

לפי מה שכתוב שמים את זה בסקדרי, מה תהליך הוספת הג'לטין?

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תכלס עשיתי את זה רק פעם אחת, אבל אחרי התמונות שדגן צילם באנגליה, של בירות אייל אנגליות צלולות כמו מים, אני חושב שאנסה להצליל לפחות חלק מהבירות שלי מעתה והלאה.

השתמשתי בג'לטין דגים (פרווה, לא חומרי טעם), זה מגיע באבקה.

אני לא זוכר את הכמויות המדוייקות אבל הן רשומות לי היכנשהו.

משהו כמו כף אבקת גלטין בחצי כוס מי ברז לערבב עד להמסה. להניח לעמוד לכמה דקות, אח"כ לחמם במיקרו עד לרתיחה. להוסיף לבירה קרה (!) בסקונדרי או ישירות לקג. לנער מעט ולחכות יומיים שלשה.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

והכל פשוט שוקע בתחתית?

לא כדאי להעביר את למיכל תסיסה עם השמרים?

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, הכל שוקע

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אחרי שבדקתי את נושא הג'לטין במישור המקצועי הבנתי שזה שווה ניסיון גם כאן.

מה אתם חושבים, אם אני מוסיף את זה בסוף הדרייהופ זה עדיין אפקטיבי? אני עושה דרייהופ בלי שק, זורק חופשי

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי בהחלט כן

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אז אני אתן לזה ניסיון. 

יש לי עכשיו IPA שמתחיל דרייהופ. בסוף התהליך אני אשים ג'לטין ואתן לזה יום יומיים להתגבש.

אני אדווח על התוצאות

 

שאלה נוספת, לא הבנתי מהפוסט באנגלית אם צריך שהבאצ' יהיה בקירור כשמכניסים את הג'לטין, או שהטמפ' לא משנה?

 

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ק-ר-ר-ר ככל האפשר. בהחלט

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

חשוב לוודא שתהליך הרתיחה שלך אינו מקרמל את התירוש והוא זה שמכהה את הבירה

באופן כללי לבירות בהירות תמנע מלתת קרמל ותשתמש בלתי בסיס ומעט אמבר אייל

Theres nothing like a good brew