למיכל HLT האם זה מספיק טוב או שחייבים 3000W ?
מיחם 19.6 ליטר 2500W
זה טוב עד 20 ליטר, במידה וזה מספיק בשבילך לך על זה,
אני מבשל בבית עם סיר נירוסטה עבה על כירה חשמלית של 2000W. אני מרתיח טוב ויפה עד לכמות של 24 ליטר. זה לא אותו דבר כמו לבשל עם מיחם כשגוף החימום נמצא בתוכו, אבל זה אולי יתן לך אמת מידה.
דבר נוסף שעשיתי כדי לשפר את האפקטיביות של החימום הוא להכין חליפת פלציב לסיר, על מנת להפחית את איבוד ולמקסם את החימום של הכירה. אני בטוח שזה יכול לעזור גם במיחם
גלעד- איבוד החום מהסיר לא מתבטא רק בהאטת ההתחממות שלו?
כלומר- מרגע שהוא חם,הוא כבר שומר על החום- לא? ואז אין משמעות לפלציב?
איבוד חום מתרחש כאשר יש מגע של גוף חם עם האוויר. כלומר, גם אם נחמם את הסיר, נכבה את האש, כעבור כמה זמן הוא יתקרר (גם אם לא נפעיל אמצעי קירור מסוים).
הפלציב משמש כחומר מבודד, כך שגם מקור חשמל בעל הספק נמוך יחסית, יכול להביא 24 ליטר לרתיחה.
לגבי שמירה על חום, נוזל מחליף טמפ' בקצב מהיר יותר ממוצק. לעניינו, בתהליך המאש הגרעינים אוגרים חום וכך עוזרים בלחסוך אנרגייה חיצונית שתופעל (באופן מינימלי) לצורך חימום. לעומת זאת בהרתחת התירוש, יש לנו רק נוזל ואין מוצק שאוגר חום. לכן פוטנציאל איבוד החום הוא גדול יותר
אז אני מבין שהפלציב תמיד שם. חשבתי שאתה מלביש אותו רק בהרתחה.
קפוץ לביקור, תראה את הקסם.
אני עוד מעט מעלה תמונה לפייסבוק של מבשלת החלוץ מיוחדת בשבילך...
תודה רבה.
בהחלט אני מבשל באץ של 20 ליטר אז זה יספיק.
רעיון טוב הפלציב אני אשתמש בזה , יש גם יריעה כסופה עם פצפצים של אוויר שיכולה להיות גם טוב לא?
בכל מקרה נתחיל להתקדם עם המיחם
איפה קונים פלציב או כל חומר אחר שישמור לי על חום הסיר (לBIAB).
והאם אפשר להוריד לכבוד שטיפת הסיר?
גלעד....אם למשהוא אין פייסבוק אז הוא לא יהנה מהפאר....
תפרסם גם כאן בבקשה
בנוסף אני מחפש גשש טמ"פ שיתחבר לברז היציאה של ה-HLT עם הברגה.
אשמח לקבל קישורים לקנייה. בינתיים רק מצאתי גששים ארוכים, 100 מ"מ.
תחפש ב-AUBER,
יקר כ-60 יורו אך שווה כל אגורה
יש גם קצרים כ-5סמ