נשבר לי בהעדרו מטר אז לקחתי דגימת תירוש ושמרתי בקירור יומיים עד שקניתי מדיד חדש
שפתחתי את הצנצנת גיליתי להפתעתי שהשמרים תססו ב4 מעלות
ראו הוזהרתם
נשבר לי בהעדרו מטר אז לקחתי דגימת תירוש ושמרתי בקירור יומיים עד שקניתי מדיד חדש
שפתחתי את הצנצנת גיליתי להפתעתי שהשמרים תססו ב4 מעלות
ראו הוזהרתם
איזה מין מידע זה?
למה אתה חושב שהשמרים תססו?
מה סוג השמרים? באיזה שלב לקחת דגימה?
אין שמרי בירה שביומים אתה יכול לראות שינוי בצפיפות סוכר ב 4 מעלות
אני לפחות לא מכיר...
השמרים היו S-04,
היתה תסיסה משום ש:
-היה גזים בבירה
-היה שינוי OG שנמדד עם רפרקטומטר קודם לכן
-הדגימה נלקחה ממיכל התסיסה לאחר הגשת שמרים
-היה טעם אלכוהולי תירוש
-אני לא מתייחס לזיהום כפקטור משום ש-הרגלי החיטוי שלי מעולים, שיהום לא עובד בטמפ נמוכים.
למה אתם מתפלאים!? הם עובדים! ל.... א.... ט....
לאגר הם שמרים שמעדיפים טמפ' קרות ועובדים בטמפ' הזו מעולה. האיילים אוהבים טמפ' חמה יותר... אך זה לא אומר שהם לא עובדים :)
(בדיוק כמונו, יש כאלה שאוהבים קיץ וחום ויש כאלה שאוהבים חורף וקור... )
רגע, שנייה, עשית תיקון לקריאה בהתאם לטמפ'?