כמה זמן לאחר הטחינת גרעינים אי אפשר להשתמש בהם?? מישהו יודע?
טחינת גרעינים
תעשה ניסוי : )
אני לא חושב שיש לגרעינים ולגרעינים טחונים תוקף לשימוש. כמובן שאסייג את דברי בהתאם לאופן האיחסון שלהם לפני ואחרי הטחינה!
במקרה הגרוע תקבל גאשינג, במקרה הפחות גרוע, טעמי לוואי ובמקרה הסביר טעמים טיפה טפלים וחלשים או בירה נורמלית לחלוטין...
צריך לזכור, הגרעינים סופגים מהר מאור ריחות אשר עלולים להיות מתורגמים לטעמים וארומה לבירה. מעבר לכך, הגרעינים סופגים מאוד מהר גם לחות, ואיחסון לקוי, יוביל לספיחת לחות במקרה הטוב והתפתחות של בקטריות ועובשים במקרה גרוע (שלא נדבר על חרקים וכו').
מדובר בשבועיים לכל היותר, ידוע לך אם זה קריטי? ומה הם התנאים האידאלים לשמירת הגרעינים לאחר טחינתם?
לאחר טחינת הגרעינים התנאים האידיאלים הם לשמור אותם בשקית אטומה לאוויר, במקום חשוך ויבש.
כרגיל.. תודה על העזרה חברים
אני דווקה שמעתי\קראתי (לא זוכר) שאחרי טחינה מומלץ לשמור עד 3 חודשים, תחשוב כמו קפה, אם הוא טחון הוא מקבל טעמי לוואי אחרי תקופה כלשהי...אלא אם כן אתה שומר אותם בוואקום מה שלא נראה לי
אני חושב שזה לא תופס מים.
הרבה בירות מסחריות שטעמתי והערכתי טוחנים את הלתת בבוקר יום הבישול או יום לפני. טחינה של לתת שלושה חודשים לפני דורשת גם מקום אחסון.
הכל עניין של טריות, בחרה מלתת גרוס טרי תהיה טעימה ומטלטלת לעומר לתת גרוס ישן שאיבד מטעמו
בכל מקרה
אם תוסיף מספיק כשות לא תרגיש בהבדל
חחחחחחח