טחינת גרעינים

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

כמה זמן לאחר הטחינת גרעינים אי אפשר להשתמש בהם?? מישהו יודע?

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

תעשה ניסוי : )

אני לא חושב שיש לגרעינים ולגרעינים טחונים תוקף לשימוש. כמובן שאסייג את דברי בהתאם לאופן האיחסון שלהם לפני ואחרי הטחינה!

במקרה הגרוע תקבל גאשינג, במקרה הפחות גרוע, טעמי לוואי ובמקרה הסביר טעמים טיפה טפלים וחלשים או בירה נורמלית לחלוטין...

צריך לזכור, הגרעינים סופגים מהר מאור ריחות אשר עלולים להיות מתורגמים לטעמים וארומה לבירה. מעבר לכך, הגרעינים סופגים מאוד מהר גם לחות, ואיחסון לקוי, יוביל לספיחת לחות במקרה הטוב והתפתחות של בקטריות ועובשים במקרה גרוע (שלא נדבר על חרקים וכו').

זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

מדובר בשבועיים לכל היותר, ידוע לך אם זה קריטי? ומה הם התנאים האידאלים לשמירת הגרעינים לאחר טחינתם?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לאחר טחינת הגרעינים התנאים האידיאלים הם לשמור אותם בשקית אטומה לאוויר, במקום חשוך ויבש.

If you don't stand for something

You will fall from anything

זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

כרגיל.. תודה על העזרה חברים

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אני דווקה שמעתי\קראתי (לא זוכר) שאחרי טחינה מומלץ לשמור עד 3 חודשים, תחשוב כמו קפה, אם הוא טחון הוא מקבל טעמי לוואי אחרי תקופה כלשהי...אלא אם כן אתה שומר אותם בוואקום מה שלא נראה לי

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני חושב שזה לא תופס מים.

הרבה בירות מסחריות שטעמתי והערכתי טוחנים את הלתת בבוקר יום הבישול או יום לפני. טחינה של לתת שלושה חודשים לפני דורשת גם מקום אחסון.

If you don't stand for something

You will fall from anything

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הכל עניין של טריות, בחרה מלתת גרוס טרי תהיה טעימה ומטלטלת לעומר לתת גרוס ישן שאיבד מטעמו

בכל מקרה

אם תוסיף מספיק כשות לא תרגיש בהבדל

חחחחחחח

Theres nothing like a good brew