שלום לבשלנים !
מישהו ניסה להתסיס בבקבוק של מים מינרלים 19 ליטר במקום דימיג'אן ?
יש איזושהי בעיה עם זה ?
המבשל האמריקאי מעין הוד משתמש במיכלים כאלה להתססה.
זה לא חדש
תודה .
אבל להתסיס לא יותר מ15-16 ליטר בפנים. נכון ?
התססתי גם יותר במיכל כזה. כעיקרון צריך להשאיר כמה ס"מ בריאים של הד ספייס, וזה החיסרון במיכל כזה (הכתפיים).
הייתי ממליץ לא לעשות שימוש בנשם רגיל אלא בצינור גלישה (צינור המושחל לתוך בקבוק\כלי מים). ככה, במידה והעסק גולש הכלי מים קולט את הגלישה ולא נסתם כמו אירלוק, במקרה הטוב, או אף כמו טיל במקרה המעניין יותר : ))) (עיין ערך 'Missle Launcher IPA של הדג הלבן)
אני לא בא לחלוק על ניסיון של אף אחד, אבל מה שהבנתי לאחר הרבה קריאה ברשת לגבי המיכלים האלה שהפלסטיק שהם עשויים ממנו.
א. מגיב ברמה מסויימת עם הבירה ב. ככה"נ הפלסטיק מהסוג הזה "נושם" ולכן ידפוק מעט את התסיסה.
just my 2 cent.
(אתה יותר ממוזמן לחפש בHBT.com יש ככה"נ עשרות אם לא יותר פוסטים סביב הנושא הזה)
כפול
לא נראה לי שיש בעיה בשימוש במיכלים כאלו. אולי לא ליישון של בירה לזמן ארוך אבל בוודאי לתסיסה של שבוע-שבועיים.
שלום רב,
אני משתמש בכלים האלו בתסיסה כבר יותר משנה. כשמוצאים את הדרך לנקות אותם בכל סוף תסיסה אז אין בעיה להשתמש בהם (צוואר בקבוק קטן בכניסה)
לגבי ההשגות על השימוש:
פחות טוב מזכוכית - עדיין מדובר בבפלסטיק
יותר טוב ממיכל תסיסה לבן שמוכרים אצל רוב החנויות - חברות המים טוענות שמדובר בפלסטיק מאיכות טובה מאוד שאמור לשמור על איכות המים חודשים.
פחות טוב מפחמס - מיכל המי עדן הוא שקוף ולכן לא כדאי שהוא יהיה חשוף לאור. הפחמס לא שקוף.
תעשה את ההחלטות שלך, אני מוצא את המיכלים האלו מאוד טובים, ויעילים. אני מבשל כ-17 ליטר, וכך נשאר גם מקום לקצף של התסיסה.
אני מחבר את הנשם לראש הכחול שמגיע עם המיכל מים, אני מאמין שגם אפשר פשוט לחבר אליו צינור ולעשות בלו-אוף.
ואיך אתה שוטף בתוך הידית? עם איזה כלי ?
תודה
בנוגע לידית אז יש שני דברים שאני דואג לעשות.
דבר ראשון, אני דואג שתמיד תהיה כמות של תירוש שגבוהה יותר מהידית, וכך אין יותר מידי מה לנקות.
הדבר השני זה שיש לי חומר ניקוי מאוד טוב, משהו שדומה לPBW שאלון הכין לי (ידוע בתור הקוזרי). לא משאיר שום דבר