ale vs lager

10 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

קיבוץ בית הערבה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/27/2013

שלום רב,

אני גר במקום מאוד חם (צפון ים המלח). כבר עכשיו הטמפרטורה בתוך הבית מתחילה להיות יותר מידי גבוהה

לתסיסה. לכן חשבתי להשיג מקרר ישן ובמהלך חודשי הקיץ להתחיל להתסיס במקרר. הבנתי ששימרי האייל 

לא מתאימים לכך ורק שימרי הלאגר יכולים "לעבוד" בטמפרטורות של מתחת ל 10מעלות (מקרר). 

1. האם זה נכון?

2.האם ההבדל היחיד בין בירת אייל ללאגר הוא השמרים וטמפרטורת התסיסה?

3.האם אני יכול לבשל (רכז וגרעינים) באופן שאני מבשל היום ורק לשים שמרי לאגר? 

אשמח לתושבות,

רפי

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אהלן רפי!

1. לא רק שמרי לאגר יכולים לעבוד בטמפרטורות נמוכות, אבל נהוג להשתמש בשמרי לאגר בטמפרטורות אלה. (למעט סגנונות ספציפיים)

שים לב, בטמפרטורה נמוכה שמרי אייל יתססו אך לאט מאוד וללא הסממנים הפירותיים האופיניים להם.

2. כן לגבי השמרים. סוג הבירה מוגדר באמצעות השמרים בלבד. לצורך העניין אי אפשר להגדיר בירת אייל אם זו נוצרה עם שמרי לאגר. בנוגע לטמפרטורה נכון לרוב אך ישנם יוצאים מן הכלל, זאת אומרת ניתן למצוא דוגמאות לבירות לאגר שתססו בטמפרטורות אייל כמו "קליפרקניה קמון" שגם נקרא
"סטים ביר" או לחליפין אלט ביר אשר מותסס בטמפרטואות נמוכות עם שמרי אייל.

3. כן.

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

חשוב לדעת שלא גר בעל טעמי מאלט עדין ולכן קשה מאוד להסתיר פגמים וטעמי לוואי כמו שניתן לעדות באייל

ולכן ההקפדה על התהליך כולו בדגש על טמפ חשוב ביותר

Theres nothing like a good brew

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

הי רפי,

אם כבר מקרר, קנה לך בקר טמפרטורה, למשל כזה:

 http://www.ebay.com/itm/360837379326?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

פשוט ולא יקר.

תוכל לשמור על טמפרטורה קבועה כרצונך במקרר, ולהתסיס אייל או לאגר לבחירתך.

טמפרטורה מבוקרת וקבועה מומלצת ומועילה לכל סוגי הבירה.

Location

קיבוץ בית הערבה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/27/2013

רוני תודה,

אתה יכול להסביר לי איך הבקר עובד?

אני הרי משתמש במקרר שיש לו את הווסת שלו.

מה הבקר הזה עושה ואיך?.

תודה

Location

קיבוץ בית הערבה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/27/2013

רוני תודה,

אתה יכול להסביר לי איך הבקר עובד?

אני הרי משתמש במקרר שיש לו את הווסת שלו.

מה הבקר הזה עושה ואיך?.

תודה

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הי רפי,

הבקר בעצם "עוקף" את הווסת של המקרר: יש לו חיישן טמפרטורה משלו ואתה מחבר אליו את הכבל חשמל של המקרר, ליציאה ששולטת בקירור. בבקר כמו שרוני המליץ את יכול לחבר ליציאה של החימום אמצעי חימום כלשהו (שמיכת חימום, מנורה, מפזר חום וכיוב'). אתה מגדיר לבקר את הטמפרטורה שבה אתה מעוניין (לאיילים 18.2 עובד מצויין בשבילי) ועכשיו זה בידיים של הבקר - אם הטמפרטורה במקרר עולה מעל הטמפרטורה שקבעת, הוא יכניס לפעולה את הקירור - בעצם יעביר חשמל למקרר והוא יתחיל לעבוד. אם הטמפרטורה יורדת בלילה, החימום יעבוד.

חפש אחורה בפורום, יש לא מעט דיונים על הנושא, כולל תרשימים של חיווט הבקר וטיפים איך לא לשרוף את המקרר...

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

רפי,

מוסיף למה שגיל כתב, הרעיון הוא שהבקר מחובר לחיישן טמפרטורה קטן, שמסופק יחד עם הבקר, אותו אתה מצמיד למיכל התסיסה.

המקרר מחובר לחשמל דרך הבקר, כך שכאשר הטמפרטורה קרה מספיק הבקר מפסיק את אספקת החשמל למקרר, וכאשר הטמפרטורה חמה מדי, הבקר מספק חשמל למקרר.

כיוון שהבקר הפנימי של המקרר מכוון לטמפרטורה סביב 3-7 מעלות בדרך כלל, ואילו הבקר מכוון למשהו כמו 18 מעלות עבור איילים למשל, אז ברגע שהבקר מזרים חשמל למקרר, הבקר הפנימי של המקרר יכניס אותו לפעולה, כי מבחינתו הטמפרטורה חמה מדי.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רפי,

כפי שרוני כבר כתב,

מקרר תסיסה מומלץ לכל מבשל ובכל אקלים.

הדבר ה-ח-ש-ו-ב ביותר שישפיע על איכות הבירה שלך (אחרי ניקיון וסניטציה כמובן) הוא שליטה על טמפרטורת התסיסה. בכל סוג בירה, איל או לאגר.

לכן מומלץ לייעד מקרר לתסיסה ולשלוט על הטמפ' בעזרת בקר חיצוני (כפי שציין רוני).

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

ועוד דבר שלמדתי על בשרי, אם קונים בקר, כדאי שיהיה כזה שיש לו שני ערוצים, לקירור ולחימום, כדוגמת זה שבלינק ששמתי.

בחורף הרבה פעמים רוצים חימום דווקא.

מחברים את ערוץ החימום של הבקר לבית מנורה פשוט, אותו מניחים בתוך המקרר, ושמים נורת להט רגילה, שמחממת לפי הצורך.

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

רפי אני גר באותו איזור השתמשתי המקררים חקלאים במושב שמקררים ל-12 מעלות ואח"כ השתמשתי במקרר ביתי יישן שקירר לאיזור ה-7 ויצא מצויין...