שלום לכולם.
משהוא מכיר סגנון בירה שעשויה מPALE ALE במקום PILS בתוספת שמריי לאגר?
שלום לכולם.
משהוא מכיר סגנון בירה שעשויה מPALE ALE במקום PILS בתוספת שמריי לאגר?
7B California Common
התססה אמורה להיות סביב ה18 מע', אבל גם כשהתססתי ב26 מע' (טמפ' החדר באותו זמן) לא הורגשו טעמי לוואי.
אני שואל את השאלה כי בטעות בישלתי לאגר עם פייל אייל.
הבירה יצאה עם גוף מאד עגול ומתוק. ללא מרירות כמעט (כנראה לא מורגשת בגלל עודף מתיקות).
O/G:1.062
1.013/F/G:1.014
שמתי 6 ק"ג פייל אייל(הרבה כי לא הייתי בטוח לגבי הנצילות). בישול 45 דק' בטמ"פ 67 מעלות בהתחלה היה אפילו 68
שמרים 34-70.
תסיסה שבועיים וחצי, מנוחה ואז לאגרינג למשך חודש וחצי.
בירה יצאה מאד בדגש מאד חלקה, צלולה אבל ממש מתוקה.
תהיתי אם זה קשור לשני הפרמטרים: סוג הלתת והגרביטציה הסופית שגבוהה יחסית.
אני אוהב להמשיך עם טעויות ולדעתי יצאה בירה ממש מעניינת.
אולי לפעם הבאה אשתמש עם חצי פייל וחצי פילז.
תתחיל בגרפיטי יותר נמוך 1.052 ותסיים בגרפיטי 1.01
אין צורך לכמות אלכוהול רבה
אין צורך בהחלפת הלתת פייל הוא מצויין בדיוק כמו פילסנר
בהחלט אתחיל בגרביטי נמוך יותר פשוט זאת הייתה הפעם השניה שלי באול גריין וטרם למדתי את הנצילות.
פייל לא עושה גוף עגול ומתקתק יותר?
או שמא המתיקות בגלל הגרביטי הסופי הגבוה יחסית?
מתיקות היא תוצאה של FG גבוה (יותר מ1.012), ככל שהצפיפות יותר גבוהה אז כך גם המתיקות של הבירה. ניתן לאזן זאת ביחס לכמות השמרים והIBU הסופי.
בנוגע ל"גוף עגול" אז הדבר מושפע מקירמול של הסוכרים שבתירוש.
אחלה.
1) תוכל להסביר קצת יותר או לשלוח אותי לקרוא איפה שהוא לגבי ה-IBU הסופי.
2) כנראה לא הבנתי מה זה גוף עגול. כי לא נראה שהסוכרים התקרמלו.
אז ככה:
1. במידה ותכננת מתכון של בירה בעל FG גבוה, משמעות הדבר שאתה משאיר הרבה סוכרים בתוצר הסופי. אם תכננת בירה מתוקה אז השגת אותה, אבל תדע שהיא לא תהיה כל כך שתייה. היא תהיה בעלת גוף מלא, מתוקה יתר על המידה, כבדה וצמיגית. על מנת שהבירה לא תהיה כה מתוקה, ישנה טכניקה של חישוב יחס הIBU עם הגרביטי. התאמת מרירות הבירה למתיקות הכבדה, ביכולתה לייצר איזון טעמים, שבעזרת יישון יהפוך בירה לטובה מאוד.
הקישור הבא מראה לך את היחס האידיאלי בו יש איזון בין הIBU לגרביטי - לחץ כאן
לכל סגנון יש היחס שלו שמיחד את איזון הטעמים של הסגנון - משמע, לא סתם מפציצים בכשות!!!
2. לגבי הקירמול אז דווקא כן הבנת. התכוונתי להגיד שלדרגת הקירמול יש השפעה על הגוף של הבירה. כפי שציינת, לבירה היה גוף "עגול". מבחינתנו לא התרחש קירמול. במידה וכן מתרחש קירמול בנוזל התירוש אז הטעמים יותר חדים. לתהליך קוראים תגובת מייארד, והנה הסבר = לחץ כאן