מישהו יכול להסביר יותר במפורט את ההסבר הזה:
http://zion.e-snif.com/node/187#comment-1405
נעם - אתה כבר חיברת? או כל מי שחיבר : איפה מיקמת את הבקר - שלח תמונה
תודה
שחר
מישהו יכול להסביר יותר במפורט את ההסבר הזה:
http://zion.e-snif.com/node/187#comment-1405
נעם - אתה כבר חיברת? או כל מי שחיבר : איפה מיקמת את הבקר - שלח תמונה
תודה
שחר
שחר.
תתחדש!
האמת שאת הבקר טרם חיברתי למקרר.
אני גם ראיתי את התרשימים שפורסמו וחטפתי חום.
לכן עשיתי מה שכל חובב ציון היה עושה. פניתי לחובב ציון אחר לעזרה.
בקיצור, פרננדו המלך הרכיב הכל והוא בדק ואומר שזה עובד.
באופן כללי, הבקר עצמו (אלמנט קטן יחסית בגודל של קוספת סיגריות) מורכב בתוך קופסת פלסטיק שקניתי. על הקופסא מורכבים 2 שקעים וכן יוצא תקע.
התקע הולך לרשת החשמל.
אל שקע אחד מחברים את המקרר.
השקע השני מיועד לגוף חימום למקרה שרוצים שהבקר גם ישלוט על חימום (בחורף למשל). זה לא חובה.
אני מבין שלא התרשמתם מהציור שלי.
לא נראה לי שאני יכול לפשט את זה יותר. שקע תקע שלושה חוטים. מה יש עוד להסביר?
יש לבקר הזה כמה תכונות מעצבנות, הוא לא זוכר את הגדרות לאחר ניתוק מהחשמל , ובקושי רואים משהו באור יום. אבל לשליטה במקרר הוא בסדר גמור
הציור ברור
אבל מה שלא ברור זה התמונה היותר כללית
כלומר ממקור החשמל עד למקרר דרך הבקר
ולמה נעם צריך היה לקנות קופסא?
לבקר עצמו אין שקע או תקע
את הכל צריך לחווט לבד.
לכן מאד הגיוני לארוז הכל יפה בתוך קופסא.
שחר - תביא את זה איתך לרעננה כשאתה בא מחר לעבודה. אני רוצה להרכיב את זה בשביל הכיף. זה מזכיר לי את "האלקטרונאי הצעיר" שהיה לי לפני 30 שנה.
אז זהו, שצריך לרכוש את הציוד שמסביב - שקע(ים), תקע, חוטים.
אין לי כזה בקר עדיין לצערי - אגב איפה קונים באיביי?
21$ + 12 משלוח
מישהו מכיר בפחות?
זה בערך מה שאני ורועי שילמנו. עמנואל רכש בקצת פחות.
שמעתי שמועות שאפשר לרכוש משהו דומה בארץ אבל לא קיבלתי פרטים מדוייקים.
סוף סוף חיברתי את הבקר למקרר והגדרתי את הטמפ' הרצויה.
כרגע יש במקרר 2 מיכלי תסיסה בבעבוע יפהפה בטמפ' של 17.5 מעלות (לכאורה).
החשש היחיד שלי הוא האם הבקר הדיגיטלי המשוכלל תוצרת סין שנרכש באיביי אכן מדייק בטמפרטורה.
אצטרך לבדוק את זה.
מזל שיש לי גם מד טמפ' דיגיטלי תוצרת סין שנרכש באיביי ב10 דולר...
i think i'm screwed
בדקתי את שלי והוא מאד מדוייק.
גם שלי מאוד מדוייק.
עמנואל, רועי,
איפה אתם מניחים את הגשוש?
אני הצמדתי את הגשוש למיכל התסיסה בעזרת סרט דביק מבודד.
מה דעתכם?
זה בסדר גמור.
אני מניח אותו במקרר בלי להקפיד על המיקום יותר מדי.
חשובה לי טמפרטורת הסביבה, לא הטמפ של המיכל.
אני מצמיד למיכל. בתחילת התסיסה, לפחות יומיים , הטמפ' במיכל גבוה ב 2 מעלות לפחות מהסביבה. היות ואני לא מתסיס את הסביבה, חשובה הטמפ' במיכל.
אהלן שחר
אנחנו השתמשנו בבקר דומה וחיברנו אותו למיני בר שמסביביו בנינו יחידת קירור (צידנית ענקית שמקוררת ע"י המיני בר).
מאוד פשוט להתקין את הבקר : מחברים אותו לחשמל ומחברים את הכבל חשמל של המקרר אליו (הבקר משמש כמפסק חשמל אוטומטי למקרר).
שמנו את הבקר על המיני בר - כמו שאתה יכול לראות בתמונה בחלק העליון שלה. בנוסף כתבנו על המקרר פוסט בבלוג, אתה מוזמן לבקר...
מגניב ביותר. ככה מגדילים מקרר.
יופי של דבר. אם רק היה לי מקום.
מגניב
אני רואה שאתם גם עושים יין - מה בא קודם?
והם לא עוצרים ביין - הם עושים כל מיני דברים מעניינים. ליקרים ומשקאות שונים ומשונים.
אולי יום אחד נזכה לטעום... (כן, זה רמז)
בשמחה, באירוע הבא נשמח להביא איתנו טעימות.
שיכר קנה סוכר היה הראשון יין אח"כ ובירה לא איחרה לבוא...
שיכר קנה סוכר = קשאסה?
אם אני לא טועה קאשסה זה קני סוכר בזיקוק כך שיוצא שזה 40 אחוז אלכוהול .
שיכר קני סוכר נשמע מאוד מעניין בכל אופן
כמו שסמוראי כתב קשסה היא תוצר של זיקוק (בד"כ יחיד ורציף) של שיכר קני סוכר. בשיכר הכוונה היא ליין קנה סוכר כלומר תוצר של תסיסה בלבד. אנו התססנו קנה סוכר לכ 16 % אלכוהול וחיזקנו את השיכר עם קשאסה ל 19% , כך אנו יכולים ליישן את השיכר לתקופה ארוכה (הראשון מ 2005). אני בטוח שעכשיו עולה השאלה מה הוא ההבדל בין קשאסה לרום? התשובה קצת מרגיזה: רום מיוצר ממולאסה (תוצר לוואי המופק מקני הסוכר בתעשיית הסוכר) ואילו קשאסה מופקת ממיץ קנה הסוכר (לפעמים גם עם דגנים כמו תירס, בד"כ בזיקוק רציף) אך יש גם מותגי רום המופקים ממיץ קנה הסוכר הם נקראים rhum agricole והם נחשבים לטובים ביותר (מכיוון שהם מכילים יותר ארומות של קני הסוכר הטרי מרום "רגיל", ארומות שאגב נעדרות מקשאסה והלמה אין בהם אותם ארומות זאת שאלה מעבר ליכולת הנוכחית שלי...).
אנו גם זיקקנו רום agricole ומכאן נובעת החפירה, מקווה שלא חפרתי יותר מדי.
זיקוק נשמע מאד מעניין.
שמעתי שיש איזה אלמנט מסוכן באלכוהלים המסויימים המופקים בזיקוק, זה נכון?
ובאיזה ציוד משתמשים בשביל לזקק?
לכאורה בירה מזוקקת זה וויסקי, נכון?
הי נועם, כן , צריך ללמוד הרבה לפני שמתחילים לזקק, יש כוהלים רעילים והם אכן מסוכנים (עיוורון/מוות).
מזקקים בעזרת מזקקה, טוב זה לא היה קשה לנחש. וכן בירה מזוקקת זה וויסקי.
כמובן שלכל כהיל יש חוקי זיקוק שונים ומזקקות שונות בהם כדאי להשתמש...
זה לא בדיוק נכון ...
בחלק מהמיקרים אולי כן .
אבל בתכלס זה זיקוק של גרעיני הלתת בלבד .
נועם ממליץ לך בחום רב לא לזקק שום דבר בבית. גם כשיש ידע אפשר לטעות....
זה ניראה ממש פשוט ...
הרעיון הכללי שזה זה הוא מהשקע בקיר אל התקע של המקרר ?
ויש איזה חישן או משהו שמתחבר למקרר או שדרך החשמל הוא כבר עושה את כל העבודה ?
אני חושב שבקרוב אני קונה אחד כזה !
חוץ מאיבי כמה זה עולה בארץ ?
מישהו יודע ?
אולי זה
http://tavor-trade.com/eshop/product_info.php?products_id=25562
ביכלל אתר מומלץ לציוד שימושי
השמועות אומרות שטרמוסטט כזה מכני לא מדוייק מספיק... ובכלל עדיף דיגיטלי...
סקר שוק קטן שערכתי הראה לי שרוב הטרמוסטטים בארץ שאני נתקלתי בהם הדיגיטליים כמובן... עולים בסביבות ה300 ש"ח...
מכנים אתה יכול למצוא גם ב50 ש"ח בכיף...
עדיף להזמין מאיביי אני עכשיו גם מחכה לכזה טרמוסטט כמו שנועם והאחרים הזמינו...
שיגיע כבר....!!
:)
שלום לכולם
כותב פעם ראשונה פה ובכלל חדש בעיניני פורומים אז סליחה מראש על סטייה מנהלים.
איש טוב נתן לי מקרר 129 ליטר של אלקטרה אבל המיכל הסטנדרטי לא נכנס ,הבנתי שאם מפרקים את המדפים אז זה נכנס אבל עדיין ישנם בליטות בחלק הפנימי של הדלת,מה דעתכם?
תודה ערן
שלח תמונה
יכול להיות שאפשר לחתוך
תפרק את הפלסטיק בצד הפנימי של הדלת, ענייין של כמה ברגים.
תבדוק שאין בעיית גובה, את זה יותר קשה לסדר.
ערן,
א. ברוך הבא.
ב. אחלה לוגו. אתה יכול להעלות תמונה גדולה יותר כדי שנתרשם?
ג. תעלה תמונה של פנים המקרר.
ד. באיזה מיכל תסיסה אתה מתסיס? בדלי הלבן שגדי ורשף מוכרים? אני משתמש בחבית פחמס. היא טיפ'לה יותר "רזה" אבל קצת יותר גבוהה. שווה בדיקה. אופציה אחרת זה ג'ריקן מלבני. אפשר להרכיב לו ברז ונשם והוא יכנס אחלה למקרר.
תודה על הברכות ועל העצות.
בקשר ללוגו,ככה זה שדוד שלך הוא אורי פינק, קומיקסאי ויוצר זבנג.
מצורפת תמונה יותר גדולה.
אני משתמש במיכל שגדי מכר לי . מה זה חבית פחמס?
אם לא יעזור פירוק הדלת אחפש מיכל אחר.