שלום ,
לפני כמה זמן משהו פרסם לינק לאתר הזה:
http://www.madalchemist.com/chart_bitterness_ratio.html
פתאום הבנתי מה המשמעות של המרירות בבירה וקבלתי תחושה לחיזוי.
ניסיתי חשב את הנתונים עבור הבירה האחרונה שהכנתי
נפח הרתחה 6.5, נפח נוזל 10
אלפא 6
15גרם ב 60 ו 15 גרם ב 15
OG 1.061 למיטב זכרוני יצא
IBU שקבלתי 23
מכאן שהיחס המתקבל הוא 0.37 כלומר בירה מתוקה יחסית
ניסיתי את הבירה 10 ימים אחרי הבקבוק אומנם היתה מתוקה אבל כנראה שהתסיסה לא נגמרה ועכשיו כ שבועיים וחצי אחרי קבלתי בירה טעימה אבל מרה.
האם משהו יודע להגיד לי איפה טעיתי? גם אם הנצילות שונה תיקון שלה לא ישפיע משמעותית.
חוץ מזה כל אתר נתן תוצאה שונה.
אני מנסה גם ללמוד איזה טעם/הבדל יש בין סוגים שונים של כשות אבל זה לא פשוט כיוון שבין באץ לבאץ עובר כמה שבועות והם שונים אחד מהשני.
הרי כדי להבחין בטעמים בין הכשות השונה אני צריך להשוות עם אותו יחס מרירות...
תודה לכולם.