שבוע טוב,
שמי שמוליק - מבשל מתחיל, וגר בבת חפר ונשוי + ערב רב של ילדים... :)
הגעתי לגיל שאפשר להתחיל ואני בעיצומו של בישול הבתולין שלי
הבישול בוצע ביום שבת הקודם והתחיל בתסיסה מהספרים שהסתיימה לאחר 24 שעות.
בעיצת חבר ( בשלן ותיק ) ביום רביעי הוספתי אנזים משום שבדיקות ההידרומטר לא הראו תזוזה כלשהי.
היום מדדתי והגעתי לערך המיוחל ( ? ) של 1.01
עדיין אני רואה מידי פעם ביעבועים בנשם.
איך אדע שהתסיסה אכן הסתיימה ?
האם מומלץ להמתין עוד כמה ימים?
- המתכון אותו בישלתי:
-
3 ק"ג רכז לתת בהיר
-
250 גר גרעיני חיטה
-
250 גר גרעיני Melanoidin Malt - לתת המלנואידין מעניק לבירה צבע אדמדם וטעם דיבשי.
-
250 גר גרעיני לתת קרפילס
-
250 גר גרעיני Munich malt
-
30 גר כשות Tettnanger X2
-
שמרים S33