אחסון שמרים יבשים שהורטבו

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

נכון, עם שמרים יבשים לא כדאי להתעסק, הם גם ככה זולים ולא שווים את ההתעסקות כמו אחיהם הרטובים.

 

אבל בכל זאת, אני מבשל באצ'ים של 10 ליטר בלבד, ובכל פעם אני זורק מחדש חצאי חבילות s04/s05 או נוטינגהם.

בלי קשר לבזבוז הכספי, זה מעצבן, זה שמרים, למדנו להעריך אותם. שכן המבשלן מכין את התירוש, השמרים הם שמכינים את הבירה. 

 

האם ניתן להרטיב את השמרים כרגיל בכוס מים, להשתמש במחצית הכמות לתוך דלי התסיסה (10 ליטר) ולשמור את החצי השני בצנצנת סטרילית?

באם כן, מה אופי האחסון (מקרר, מקפיא) ומשך הזמן המקסימלי שרצוי להשתמש בהם?

האם ניתן להתייחס אליהם מרגע ההרטבה והאחסון כאל שמרים נוזליים לכל דבר?

האם יש צורך בסטארטר לפני השימוש העתידי?

 

חן חן.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

פתרון ראשון, תשתמש בחצי חבילה, את החצי השני תקפל ותכניס למקרר.
פתרון שני, מה שכתבת, עם הסתייגות - הכל צריך להיות סטרילי כמידת האפשר, במקרר, בשום אופן במקפיא.
זמן שימוש- כמה שיותר מהר, לדעתי אולי שבועיים.

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

איכשהו נראה לי פחות מפחיד להרתיח צנצנת ומכסה במים למשך 20 דקות, לשמור את המים שבתוך הצנצנת ולתת לעסק להתקרר, ולהרטיב את השמרים שם, מאשר להשאיר חבילת שמרים פתוחה, לא אטומה בשיט וחשופה לזיהום.

לא? 

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הבעיה היא שברגע שהרטבת את השמרים היבשים הוצאת אותם מתרדמתם. מכיוון שבשמרים היבשים היצרן שם גם חומרי הזנה, מתחילה התרבות של השמרים, 
וכמובן שככל שמזמן חולף, הויטליות שלהשמרים (וחומרי ההזנה). פוחתים.

 

אם תקפיד על סטריליות בזמן פתיחת חבילת השמרים (לחטא אפילו את המספריים.. והשקית מבחוץ...) תוכל להשתמש ללא חשש בחצי מהחבילה ואת החצי השני לסגור בעזרת קליפס או גומיה (מחוטאים כמובן)
המהדרין יכולים לשים את השקית בצינצנת מחוטאת ואטומה ולשים במקפיא.

גם לטמפ' האיחסון יש משמעות רבה- ובמקפיא התהליכים הזיהומיים מופחתים במידה ניכרת (עד פי 10 מהמקרר)

בניגוד לדעה הרווחת, כמעט בכל התהליכים שאנו כמבשלים ביתיים עושים, קיימת מידה מסויימת של זיהום. כי כדי להגיע לסביבה סטרילית לחלוטין צריך לעבוד במינדף ומעל מקור אש גלויה. עם כפפות וכו'(כמו במעבדת מיקרוביולוגיה- וגם שם יש זיהומים לעיתים)

 אבל כמובן שכאשר כמות הזיהום מוקטנת מאוד היא הופכת זניחה, בעיקר שלשמרים יש יתרון מספרי ואיכותי על המזהם .

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.