תסיסה חזקה מאוד

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
מבשלת גרדה's picture

Location

חיננתי 26
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/31/2014

שבת שלום,

20 ליטר במיכל,

שמרי s04, 4 ליטר לתת נוזלי.

אחרי 13 שעות החלה תסיסה חזקה מאוד , כך שפקק הנשם נפתח ומתיז החוצה.

אין עודף מים בנשם

הנשם מתמלא בתסיסה ובקצף...

כל סגירה של הפקק, מיד נפתח?

מה האופציות?

העולם מריע למעשים - לא לכוונות!

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

ראשית, אע"פ שזה קצת messy, זו דווקא אינדיקציה טובה :)

 

במקרה של תסיסה אגרסיבית כפי שתיארת, מומלץ להשתמש בBlow Off Tube.

העקרון מדמה אירלוק לכל דבר - מחברים צינור פלסטיק (צינורית הבקבוק שלך למשל) במקום האיירלוק ומניחים את הקצה השני שלו בתוך כוס מים.

המהדרין מקפידים אפילו על כוס עם מי חיטוי.

 

מניסיוני, צינוריות הביקבוק שנמכרות בארץ מתחברות באופן די טוב לאיירלוק (3 חלקים), באם אי אפשרות לחבר לאיירלוק, אפשר להשחיל אותו בלחץ דרך הגורמט של האיילוק.

כמובן שחשוב לחטא את הצינורית כפי שמחטאים כל דבר שבא במגע עם הבירה.

 

לאחר סיום התסיסה האגרסיבית תוכל להחזיר את האיירלוק להמשך התסיסה.

כך זה נראה:

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

צירוף מקרים או מה?

כשבישלתי את הבירה הבלגית שלי לפני חודש הזדקקתי לblow off  בפעם הראשונה. האשמתי את השמרים בהיותם אגרסיביים מדי ( t-58).

היום פעם שניה - עם us-05 עבור "אותה הגברת בשינוי אדרת" .. 

בקיצור blowoff שימושי מאוד. אני שוקל להתחיל את התסיסות הבאות עם הצינורית ורק לאחר רגיעה להעביר ל airlock הרגיל.

אגב- אני משתמש בדלי לבן- שגם כך גבולי קצת לתסיסות חזקות. כנראה אעבור לפחמס כחול בקרוב.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

מהי כמות התירוש במיכל התסיסה ומהו נפח מיכל התסיסה?

 

חשוב להשאיר כמה ליטרים ספייר לheadspace של התסיסה.

בנפח של 19-20 ליטר לרוב משתמשים במיכל 25 ליטר לצורך העניין.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

נהוג להשאיר בין 20% ל-30% (תלוי את מי שואלים) הד-ספייס למיכל תסיסה.