שלום לכולם,
החלטתי לנסות לבשל ב 10 ליטר. מכיוון ש 20 ליטר זה הרבה בירה (במידה ולא יוצא טעים וגם בגלל הגיוון).
לכן, קניתי מיכלי תסיסה 12 ליטר והחלטתי לבשל ב10 ליטר.
אני מבשל רכז + גרעינים.
בישלתי 2 מתכונים. אחד סטאות והשני ipa.
את כל המתכונים הכנתי עם חצי מהכמות הרגילה - דהיינו - 1.5 ק"ג רכז ,1 ק"ג גרעינים , כשות 45 גר' לכל מתכון.
בתוצאה הסופית יצא בסטאות og 1.061 וב IPA 1.046. על פניו הכל רגיל.
הוספתי שמרים (ואולי פה הטעות ) 11 גר' לכל בישול. פה לא חילקתי לחצי למרות חצי מהכמות.
שמתי את הדליים איפה שני שם בד"כ (מכולת תקשורת עם טמפרטורה קבועה של 19 -19.5 מעלות ).
למחרת נכנסתי למכולה לבדוק אם יש תסיסה וראתי את הדבר הבא:
התוכן של הדלי של הסטאות נשפך החוצה דרך הנשם ואילו בדלי של הIPA אין סימני תסיסה. הנשם לא זז.
מוזר לי מאוד .
אשמח אם תוכלו לעזור להסביר וליעץ - ואולי בכלל לא ניתן לבשל 10 ליטר? אם כן, איך עושים זאת נכון.
תודה מראש וחג שמח!