ביום ראשון הכנתי גירסה משודרגת לפיזלנר גרמני. הOG בסוף הבישול היה 1.08, נפח הנוזל במיכל התסיסה 17 ליטר. בלי לחשוב מספיק, הכנתי מראש סטארטר של ליטר שמרי לאגר גרמניים (WLP830). ביום שני החלה תסיסה, הכל טוב ויפה.
היום התחלתי לחשוב על נושא צפיפות הסוכר, וכמות השמרים שצריך להגיש בהתאם לכך. הכנסתי את הנתונים למחשבון המסור של ג'מיל זייינשיף וקיבלתי שייתי צריך להכין 3 ליטר של סטארטר.
כאן מגיעה השאלה:
בינתיים הכל תוסס טוב בקצב קבוע, ללא בעיות שנראות לעין. האם אני צריך להכין עוד סטארטר ולהוסיף למיכל התסיסה, או לתת לתירוש לסיים את התסיסה ולראות האם אני מגיע ל-FG הרצוי?
אני חושש שמטעמי לוואי לא רצויים. נו, מה אתם אומרים?