צ'ילי בבירה

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

היי,

אני רוצה לבשל בירה ולהוסיף לה צ'ילי בתסיסה שניה כמו שהדובים עשו בבירה "אש" שלהם,

הבנתי כבר שכדאי לחטא את הפלפלים באלכוהול ולהוסיף לתסיסה השניה, השאלה שלי היא איזה סוג פלפלים (חלפיניו/שאטה וכו') מומלצים בשביל זה? יבשים/חיים? ומהי הכמות שתספיק ל-20 ליטר של בירה?

 

תודה לעונים וחג שמח :)

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אין לי נסיון אישי בזה, אבל נראה לי שסוג הפלפלים זה עניין של טעם אישי.

קראתי איפשהו, שהכניסו את הפלפלים, וכל יום הוציאו דגימה לטעימה, עד שהגיעו לחריפות הרצויה. נראה לי דרך טובה.

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

מניסיוני (לא עבור בישול בירה), בהרתחה (או בישול) של פלפלים חריפים אין איבוד ארומות או טעם באופן משמעותי, לפעמים אפילו להפך.

לשימוש זה הייתי דווקא משתמש בפלפלים מיובשים (לרוב יש להם טעם מרוכז הרבה יותר) - ניתן להשתמש בדברים מעניינים, בעלי טעם מיוחד ופחות בנאליים, כמו צ'יפוטלה (חלפיניו מעושן), בוט ג'ולוקיה, פלפל שוקולד, הבנרו וכו'.

כמובן שאם יש לך טרי, ניתן בהחלט להשתמש גם בזה.

 

אין כמות שניתן להמליץ עליה כיוון שזה מאוד תלוי בפלפל בו תשמש. פלפל הבנרו יחיד יכול להגיע לדרגת 500,000 סקווייל בעוד שפלפל ירקן פשוט יגיע לדרגה של 1,000 בלבד.

קח כמות פלפלים שנראית לך, בין אם מיובשים או טריים, הרתח אותם במים רק עד לכיסוי למשך כ5-6 דקות והוסף לסקונדרי.

תטעם כל יום-יומיים ותחליט מתי לעצור.

 

יכול להיות שהמנוסים בפועל יחלקו על שיטה זו, אבל אני לא רואה סיבה מדוע זה לא יעבוד בצורה טובה.

 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ב"אש" השתמשנו בפלפלים יבשים קטנים שהושרו באלכוהול 96% למשך יממה (שמים בצנצנת את הפלפלים, מוסיפים אלכוהול עד שמכסה הכל, מנערים מידי פעם). מוסיפים לתסיסה שני (בגרב) כולל הנוזלים וטועמים את הבירה מידי פעם. מוציאים כשחריפה מספיק. מבחינת מינון - אנחנו השתמשנו ב-30 גרם ל-200 ליטר, נראה ש-3 עד 5 גרם ל-20 ליטר יספיקו (כמובן בתנאי שזו אותה רמת חריפות של אלה שאנחנו השתמשנו)

תמונה של הפלפלים: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=648346145198900set=pb.3138499253...

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

+1

בהוספת טעם לבירה, כל טעם, אין צורך להרתיח את התבלינים. מה שנהוג לעשות זה כמו שדגן כתב. אתה לוקח את התלבינים שאתה רוצה להוסיף, במקרה זה צ'ילי ומשרה אותם בתוך אלכוהול חזק, בעל טעמים נייטרלים (בתעשייה משתמשים לרוב דווקא בוודקות נקיות).

השריית התבלינים יכולה להיות החל משלושה ימים ועד כמה שבועות, תלוי באיזון הטעמים שאתה רוצה להגיע אליו. מידי פעם צריך לנער את התלינים והאלכוהול.

אני מידי פעם פותח את הצנצנת מריח וטועם את הוודקה. כשזה מגיע לאיזון הטעמים והארומות הרצוי אני מוסיף את תמצית הטעם לתוך המיכל לתסיסה שנייה, ונותן לכך להתיישן שוב. (אני אישיתי לא אוהב גרב).

מידי פעם מדרש לטעום שוב את הבירה ולהחליט מתי נכון לבקבק אותה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

תודה לעונים!

אני אלך על השיטה של דגן ואדווח על התוצאות