הוספת שמרים מסוג אחר במהלך התסיסה

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום לכולם,

בהמשך לפוסט הקודם שלי על בירות כבדות והטיפול הנדרש לשמרים, ישנה שאלה נוספת שרציתי לשתף בה.

במהלך חיפושיי באינטרנט אחר בישול של בירות כבדות, מצאתי פודקאסט של ג'מיל זיינשף בו מנסים לשכפל בירה כבדה של מבשל דוגפיש הד. הם מנסים לעקוב אחר המתכון שהם קיבלו מהמבשלה, ושם נאמר שבתחילת התסיסה הם מגישים שמריי אייל אמריקאי פשוטים, ולאחר חמישה ימים מתחילת התסיסה יש להוסיף זן נוסף של שמרים המסוגלים להתמודד בסביבה של רמת אלכוהול גבוה ועדיין ימשיכו לאכול את הסוכרים.

נשמע לי מטורף ומוזר. כבר קראתי בספר YEAST על שילוב של שני זני שמרים בתסיסה אבל עוד לא יצא לי לנסות.

מישהו פעם שילב שני זנים שונים של שמרים בתסיסה?

אם כן, אני אשמח לשמוא על התנסויות ורשמים שלכם מההתנסות

If you don't stand for something

You will fall from anything

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

כדאי להשתמש בזני שמרים בעלי אופי מטעם דומה, או להגיש את השמרים האחרים כאשר נשמר העיקרי סיים,

כך השפעת הטעם של השמר השיני יקטן

יש לבחור את הזן המתאים בכדי לא לקבל בירה יבשה מידי

 

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

תודה דניאל, אבל את זה אני כבר יודע.

האם ניסית להתסיס באופן זה? יש לך רשמים?

If you don't stand for something

You will fall from anything

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

בבישול השני שלי התססתי עם s-04 וסיימתי עם FG גבוה משמעותית מהצפוי.

הומלץ לי ע"י עובד בבירדי להוסיף שמרים "בלגיים", לדעתי זה היה t-58, כך עשיתי ובאמת התסיסה המשיכה.

 

להפתעתי, לא הורגש האופי של ה58 בכלל, לפי דעתי השמרים המקוריים עשו מרבית עבודתם ונתנו את אופיים לבירה, השמרים האחרים היו קצת יותר אטניואטיביים ועזרו לשרידות.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

היי תמיר,

תודה רבה על התגובה.

האם חיכית עד שהתסיסה נגמרה, ואז הוספת את השמרים הנוספים?

If you don't stand for something

You will fall from anything

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

הOG היה 1.056 והFG היה 1.019 בבישול מרכז למתכון של בראון אייל.

הFG הזה היה או תקוע או סופי במשך כשבוע (14 ימים מהגשת שמרי הS-04), לאחר הוספת ה58 התסיסה התחדשה באופן מידי

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

באיזה אחוז אלכוהול מדובר?

שמרי בירה יכולים להתמודד עד 10-13% ABV

כך שכנראה מדובר בבירה מאוד חזקה