שלום לכולם,
בהמשך לפוסט הקודם שלי על בירות כבדות והטיפול הנדרש לשמרים, ישנה שאלה נוספת שרציתי לשתף בה.
במהלך חיפושיי באינטרנט אחר בישול של בירות כבדות, מצאתי פודקאסט של ג'מיל זיינשף בו מנסים לשכפל בירה כבדה של מבשל דוגפיש הד. הם מנסים לעקוב אחר המתכון שהם קיבלו מהמבשלה, ושם נאמר שבתחילת התסיסה הם מגישים שמריי אייל אמריקאי פשוטים, ולאחר חמישה ימים מתחילת התסיסה יש להוסיף זן נוסף של שמרים המסוגלים להתמודד בסביבה של רמת אלכוהול גבוה ועדיין ימשיכו לאכול את הסוכרים.
נשמע לי מטורף ומוזר. כבר קראתי בספר YEAST על שילוב של שני זני שמרים בתסיסה אבל עוד לא יצא לי לנסות.
מישהו פעם שילב שני זנים שונים של שמרים בתסיסה?
אם כן, אני אשמח לשמוא על התנסויות ורשמים שלכם מההתנסות