בירת חיטה בווארית

12 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

קיבוץ בית הערבה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/27/2013

הי לכולם,

אני מעוניין לבשל בירה בסגנון בווארי (בירת חיטה)

אני מבשל רכז + גרעינים.

לא התסיתי עדיין בבישול עם חיטה . 

1.האם בכלל ניתן לבשל בירת חיטה מרכז + גרעינים?

2.איך?

3.האם יש למישהו מתכון בסיסי לניסיון ראשון לבירה בווארית?

תודה

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

כמובן, משתמשים ברכז חיטה.

ל-20 ליטר 3.9 ק"ג רכז חיטה

כשות האלרטאו 25 גרם

שמרים wb-06

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

עוד מתכון נחמד שנוסה (20 ליטר):

 

3 קילו לתת חיטה אבקתי (זה חיטה/שעורה למעשה)

גרעינים:

500 גרם וינה

500 גרם חיטה

 

כשות: הלרטאו או הרצברוקר בכמות ולמשך זמן עפ"י הIBU שאתה רוצה.

שמרים: מיוניך.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אל תשכח להתסיס בטמפ 18 מעלות ולאחר כמה ימים לעלות את הטמפ בהדרגה עד 20 מעלות

בהצלחה

 

נב

 

לא עושים קולד קראש לבירת חיטה, היא אמורה להיות עכורה ומכאן טעמה הייחודי

Theres nothing like a good brew

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הי רפי,

אני חושב לבשל בברו-פארטי בירת חיטה מרכז. אתה מוזמן להצטרף. 

גיל

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

קיבוץ בית הערבה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/27/2013

מה הכוונה ברו פארטי? (וסליחה על הבורות...)

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה: http://gil5ive.wix.com/brewparty

וזה ביום שישי הקרוב בפארק הירקון. ואסור להפסיד!!!

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

בהחלט אסור להפסיד ואתה מוזמן מכל הלב

אם אתה צריך פרטים נוספים מעבר לרשום שם מוזמן לפנות אלי 0522901528

Location

קיבוץ בית הערבה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/27/2013

נשמע מדליק!

אשתדל מאוד נראה אם אני יכול להתארגן בהתראה כ"כ קצרה...

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אחת הבירות הקלות ביותר לבישול מרכז. אני לא רואה סיבה להוסיף גריעינים לבישול כזה.

קח בחשבון שהבירה תצא כהה יחסית לבירת חיטה מסחרית.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

קיבוץ בית הערבה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/27/2013

אין צורך בכשות לארומה וכשות למרירות?

לכמה זמן  מוסיפים את הכשות?

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

מוסיפים כמות מתונה יחסית של כשות ל-60 דקות. אין במאפייני הבירה הזו דרישה מיוחדת לארומה שמקורה בכשות וגם המרירות צריכה להיות יחסית נמוכה - 17 IBU.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

קיבוץ בית הערבה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/27/2013

יופי תודה