טיפול במים

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

שלום,

קראתי מאמר על טיפול במים ושם צויין כי ניתן להוסיף סידן למים על ידי שימוש ב hydrated lime בתרגום לעברית זהו סיד ,היתרון בשימוש בחומר זה הנו שמוספים למים סידן בלבד Ca ולא מוסיפים מינרלים אחרים כמו במקרה של סידן כלורידי.

האם הכוונה היא לאבקת הסיד שנמכרת בחנויות לחומרי בניין? מה השם המדוייק של החומר בעברית?

האם מישהו מחברי הפורום השתמש בחומר זה לטיפול במים לבישול?

 

תודה,

 

אורן

 

 

אורן נח

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

לא יודע את התשובה לשאלתך, אבל אני לא הייתי מוסיף שום דבר מחנות לחומרי בניין למה שאני שותה

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אולי אני לא אשף בבישול בירה עדיין. אבל גוגל חבר טוב שלי... Laughing

http://en.wikipedia.org/wiki/Calcium_hydroxide

קלציום הידרוקסיד מכונה גם hydrated lime

ואפשר לקנות אותו בקישור הבא:

http://www.rons.co.il/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=313&virtuemart_category_id=14&lang=he

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

תודה,

בקישור של WIKI מציינים את השימוש שלו בעיבוד מים למשקאות אלכוהוליים.

אורן

 

אורן נח

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לא קראת את המאמר הנכון....


גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

+1

כל עולם הטיפול במים הוא נושא בפני עצמו. התורה לא עומדת על מאמר אד.

אתה חייב להעמיק ולקרוא הרבה יותר על הנושא.

יש הרבה דברים שצריך לעשות עם המים לפני שמוסיפים להם חומרים: לקבל דוח על המים, להרכיב מערכת סינון (פחם פעיל/אוסמוזה הפוכה) ורק לאחר מכן מגיע שלב הוספת המינרלים והמלחים.

מכאן אתה צריך להבין מה אתה רוצה להשיג בבירה שאתה מכין. בהתאם לזה יש מגוון של מרכיבים שניתן להוסיף לבירה בשביל לשלוט בתוצר שלך.

אני מציע שלפני שתתחיל לשחק עם המים, קודם כל תגיע למצב שהבישול שלך יציב מספיק, שאתה מצליח לשלוט בכל שלב ושלב בתהליך הכנת הבירה. אחרי שתוכל לחזות מראש את הבירה הסופית שלך, אז יגיע הזמן לשנות את הרכב המים בהתאם לסגנון ולמטרות.

If you don't stand for something

You will fall from anything

vic
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/31/2013

מצטרף לגלעד וממליץ בחום את הלינק הבא לכל מי שרוצה להעמיק את הידע בנושא הטיפול במים :

https://sites.google.com/site/brunwater/water-knowledge

 

ישנו באתר גם מחשבון מצויין לחישוב תוספות המינרלים כדי להגיע לפרופיל מים מתאים .

כמו כן , ניתן לקבל הערכה לגבי הPH של המאש בהתאם לסוג הלתת ונתוני מים.

 

כלי חובה לכל המטפלים במים.

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

תודה, קישור מעולה.

אורן נח

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אורן, יש לי שאלה אחת - למה אתה צריך להוסיף?

1. מבשל בייתי אין סיבה להתעסק עם המים (מלבד אם הוא רוצה לעשות בירות מאוד ספציפיות כמו פילזנר אורקל או סטאוט של גינס - ואת זה אפשר לקנות כמעט בכל חנות אז למה לייצר).

2. המים בארץ קשים. כלומר רווי סידן. אם מקור המים שלך הוא מעיינות, מינרלים או מי הטפלה אז רווים פחות.

3. מלבד לטעם, סידן חשוב לשמרים. אך בנפחים של בישול בייתי החוסר הוא זניח.


Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

 תודה על התשובות המחכימות.

הסיבה שרציתי להוסיף היא שאני רוצה להשתמש במים מינרליים שרמת הסידן שלהם 26 PPM ובחומר שקראתי צויין שהרמה הרצויה היא 50  PPM והנו מינרל משמעותי בתהליך ההכנה של בירה.

עד עכשיו בישלתי במי ברז רגילים ובבישול הקרוב רציתי לבחור פרופיל מים קבוע שאני כן יודע מה יש בו ואותו אפשר לשנות. מצאתי מים מינרליים עם יותר סידן ואני אנסה אותם (נביעות 57 PPM).

האם יש ניסיון / המלצה על מים מינרלים שנוסו ונתנו תוצאות טובות?

תודה,

 

אורן 

 

אורן נח

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

כן! מי ברז! מסופקים לרוב על ידי חברת מקורות. הם לרוב נשאבים מאותם מקורות שממלאים מהם את ה"מים המינרלים" בארץ (מלבד מי עדן ואקווה נובה שהאחרון זה מי פילטר או משהו בסגנון). אגב במי ברז, יש לרוב את אותם המינרלים שיש במים בבקבוק ואף יותר!

ניסיתי גם במבשרת (מים קשים המסופקים מאזור ההר). גם בשדרות (מים מאקויפר החוף) וגם בקרית גת (מים מותפלים). והתוצאות לא רעות בכלל ואפילו מעולות (על פי לונגשוט ועוד על מיני נקודות ביקורת מקצועיות שכאלו). 

כלל אצבע שאני מקפיד עליו בנושא מים - אם הם מספיק טעימים לשתייה, הם מספיק טובים לעשות מהם בירה Cool. באשר למים קנויים (שאני נגדם, בין השאר בשל ההעובדה שדרך ההובלה שלהם היא בבקבוקי פלסטיק המאפשרים ריבוי של בקטריות ועובשים בתוכם, גם התפרקות של הפלסטיק בתוכם וגם ספיחה של כל מיני דברים שהם באו במגע איתם במהלך חייהם (שמנים, דלקים, חומרי ניקוי, חומצות...) חשוב להבין שהפרופיל של מים מהונדסים (מינרלים) לא תמיד מתאים לכל הסגנונות.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אגב "מים מספיק טובים לשתיה",
בהסטוריה שתו בירה ויין למבוגרים, וחלב + מיצי פירות לילדים, כי המים היו מגעילים ומזוהמים.
לכן, מי ששתה בירה היה בריא, כי הוא הרתיח את המים.

בקיצור, תשתו מה שיש, מרתיחים, הכל טוב.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני נוטה לא להסכים

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
vic
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/31/2013

גם אני,

הטענה של " מים מספיק טעימים" אולי נכונה חלקית למבשלי רכז אבל, לall grain יש חשיבות רבה לפרופיל מים

גם כדי לקבל PH בתחום הנכון למאש וגם להתאמת מינרלים לפי פרופיל הבירה.



Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אתה צודק מבחינתנו שאנחנו רוצים להגיע לרמה מסויימת ו"לחקות" סגנונות,
הטענה שלי היא בסך הכל שאפשר לנסות, אבל ממש לא קריטי, אלפי שנים בישלו בירה ללא טיפול במים...
וכן, גם חיו בלי אנטיביוטיקה, ואיכות החיים הייתה חרבנרא, אבל יש חשוב ויש חשוב יותר.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבישי,

אלפי שנים בישלו בלי טיפול במים ועם הזמן כל איזור התכנס לבישול של סגנון שהתאים למים שלו. סטאוט בדבלין, ביטר ופייל אייל בלונדון ופילסנר בפילזן.

 

אם תבשל אתה במי הברז שלך פילסנר ובאותם מים תבשל סטאוט, תגיע לתוצאות שהם אולי טובות אבל לא מצויינות.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

או....

מצויינות, אבל לא CLONE.