המרת מתכון אמבר מpartial ל-all-grain

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 06/25/2013

אהלן חברים,

עד היום בשלתי תמיד בpartial, ואני מתכנן בזמן הקרוב להתחיל לבשל אול גריין.

יש לי מתכון מעולה לאמבר שהכנתי, ואני רוצה להפוך אותו לאול גריין.

חיפשתי על זה מידע גם בפורום וגם באתרים מחו"ל והיה על זה המון מידע- כנראה אפילו יותר מידי, ודי הסתבכתי עם זה.

Fermentables
Amount Fermentable                               PPG °L Bill %
 kg3        Liquid Malt Extract - Light             35 4 75%
 kg0.25        American - Aromatic Malt             35 20 6.3%
 kg0.25      Belgian - Munich                           38 6 6.3%
 kg0.25     United Kingdom - Amber                    32 27 6.3%
 kg0.25       American - Caramel / Crystal 60L     34 60 6.3%
4 kg Total      

Hops
Amount Variety                 Type AA            Use Time IBU
 g30          delta               Pellet 6.1    Boil     60 min 22.41
 g30      Falconer's Flight Pellet 10.8          Boil  5 min 7.91
זה המתכון, אני אשמח עם מישהו יוכל להמליץ איך אני ממיר את זה לגרעינים, בלי לשנות יותר מידי את התוצאה כמובן.
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הכי כדאי לעבוד עם תוכנת בישול:

בשלב ראשון לכתוב את המתכון כפי שהוא ולשים לה לפרמטרים של אלכוהול וצבע

להחליף את הרכז בפייל אייל לקבלת אחוז אלכוהול

ואז לתקן צבע ע״י הקטנת הפייל לטובת אמבר מאלט

שים לב כי חשוב לדעת מה נצילות המבשלה ולכן כדאי בשלב ראשון לכוון ל70 אחוז ולתקן בבישול הבא

עפ התוצאה המתקבלת בבישול זה

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

מה שכן, ישנה נוסחא פשוטה, 1 ק"ג לתת בסיס = 0.75 ק"ג רכז.

 

תאריך הצטרפות לפורום: 06/25/2013

כשאתם אומרים את זה ככה זה נשמע דיי פשוט..

ומבחינת טעם- הרכז מורכב רק מלתת בסיס? זאת אומרת חוץ מאלכוהול וצבע, מן הסתם יש השפעה על הטעם

בכל אופן תודה רבה לשניכם

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

רכז בהיר הוא שווה ערך לפייל אייל פחות או יותר.

תתקן את הצבע בהתאם, כפי שציין דניאל.

שים לב שבדרך כלל בירה מרכז יוצאת כהה יחסית.