אז לסיכום, מי בישל מה בברו פארטי?

15 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חברים, היה כיף גדול ביום שישי, 

אבל היו כל כך הרבה אנשים, קבוצות בישול ובירות לטעום שאני לא הצלחתי לעקוב אחרי כל הבישולים,

אז מי בישל מה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני אתחיל:

לוי פריד, שחר קליין ואנוכי (נועם שלו) עשינו ניסוי של אול גריין במינימום זמן.

הוספנו את הגרעינים למים (חצי מים מפולטרים בפילטר פחם וחצי מים מסוננים באוסמוזה הפווכה) קרים בשק בתוך סיר הבישול, הדלקנו אש ונתנו למאש להתחמם עד ל 75 מעלות.

ערבבנו מיי פעם בכדי לפזר את החום באופן שווה.

כשהמאש הגיע ל75 מעלות, הוצאתנו את שק הגרעינים מהמים והוספנו כשות לסיר.

הבאנו את התירוש לרתיחה סוערת. ומיד כיבינו את האש.

והעברנו את התירוש הרותח למיכל No-chill

סה"כ 1.22 שעות בישול (לא כולל טחינת גרעינים, מילוי מים מהסנן ושטיפת הכלים לאחר הבישול).

גרביטי התחלתי  1.044 (המטרה הייתה 1.045). סגנון הבירה הוא session IPA

הבירה תקבל שמרים מסוג ברטונומיציס C 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

לא הבנתי מה קרה לכל התהליך של המאש, אבל ברשמי התסיסה תסביר נראה לי...

אני ואפסי עוד בישלנו AG ראשון לאחר מס' בישולי רכז.
טריפל.
לא חכם היה לעשות BIAB ברוח הזו כשלא עקבתי ב100%, אבל אם אנחש, אגיד שהטמפ' הממוצעת הייתה 68 מע'.

מתסיס עם WLP570, נראה מה יצא.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כל הכבוד על האול גריין הראשון!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

נועם.

אפשר לקבל עוד הסבר על הבישול.

כמות מים התחלתית וסופית.

איפה נכנסת חשיבות ההרתחלה למשך שעה כדי לסלק טעמי לוואי?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כשתסתיים התסיסה והיישון בבקבוק אוכל לחוות דעתי על החשיבות שבהרתחה ממושכת :)

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

קבוצה שלנו כללה: אבי ריז'י ,דורון כהן , עודד בכר ,דניאל וקרן ברנשטיין , גדעון ליטמנוביץ .
בישלנו קלוש AG

A.R

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

הגילדה הבאר שבעית כללה ארבעה מבשלים: אנוכי, רז, יואל ועומר.

בישלנו בשיטת הבישול הקלאסית של 3 כלים. 

הכנו אקסטר פייל אייל, מלווה בתמצית של פרחי ורדים והיביסקוס.

If you don't stand for something

You will fall from anything

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

הקבוצה שלנו כללה את דניאל אלמן, רון בובליל, בועז לנר, אמיר שלו והח"מ.

בישלנו בירת חיטה מתובלת בזנגוויל, תפוז סיני וזרעי כוסברה, שמותססת עם שמרים של פאולנר.

בישול AG במאש טאן צידנית.

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אני החלטתי ברגע האחרון לבשל את בירת הרכז האחרונה(?) שלי - בירת חיטה שהוספתי לה גרידת תפוז ולימון בבויל.

באופן טבעי התירוש כולל גם מעט עפר ואבק של פארק הירקון - יהיה מעניין לראות מי ינצח במיכל התסיסה - שמרי ה-WB-06 או חיידקי תל אביב...

עוד משתנה בבישול זה - הרוח שהשפיעה על עוצמת האש וכמות הגז בבלון. בקיצור, גם אצלי זה סוג של ניסוי בחשיבות הבויל העוצמתי...

אנצל את ההזדמנות להודות לכל מי שבא ותרם לאירוע - היה כיף!

 

גיל

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Amir Darom's picture
Offline

Location

חובבי ציון 59
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/24/2011

צוות העודפים שכלל את קרן וגל MK, דרור טרבס, תום להב ואנוכי בישלנו סטאוט כלשהו עם רכז.

זה היה הבישול הראשון של שלושה מחברי הקבוצה, וסטאוט ראשון בשבילי ולדעתי גם לתום.

 

"No Hops No Glory"

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אני, אבי טלמור וגל ולנסי בישלנו american amber שכל הכשות שלו מגיע בlate additions, בישלנו בשיטת BIAB ו-NO CHILL

כרגע הבירה תוססת לה עם US-05

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תו7כל לפרט קצת יותר. סוגי הכשות והכמות. והתזמום של ה-LATE HOP .

גם אני עשיתי כזאת ומעניין להתרשם מאחרים על הכמויות והתזמונים.

ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

אנחנו (החצר) בישלנו קלון של 60 min IPA הנהדר של דוגפישהד.

החלפנו את האמרילו במוזאיק, סתם בשביל לתת טוויסט שלנו.

 

נעדכן בהמשך

רן אסולין - BeeRun's picture

Location

Zofar
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

היה בהחלט משוגע :)

מזג אוויר מצויין (טיפה רוח, אבל עדיף מ"חום-מוות" כמו שהיה אתמול), אנשים מעניינים ובירה טובה!

אנחנו (אני ועוד חברים לא-בשלנים) בישלנו טריפל בלגית בלונדינית, המתכון (ל42 ליטר במיכלי תסיסה):

  • לתת: 11.5 ק"ג לתת בסיס, 1.5 ק"ג קריסטל (10), 0.5 ק"ג לתת חיטה, 2 ק"ג סוכר חום בהיר.
  • כשות: 120 גרם הלרטאואר לשעה, 60 גרם הלרטאואר ל30 דקות.
  • שמרים: דלי אחד (21 ליטר) עם שמרי T-58, דלי שני (21 ליטר) עם WLP530 שגידלתי (קיבלתי קפוא מיהודה).
  • מערכת: שלוש כלים, גרוויטציה - HLT של 40 ליטר, MASH TUN צידנית 52 ליטר וסיר נירוסטה 60 ליטר ו-CFC.

(נ.ב- אשמח גם לשמוע דעות על המתכון!)

לצערי לא הספקתי (ולא יכלתי, הייתי צריך לנהוג) לטעום יותר מידי, מה שכן שטעמתי היה בהחלט מעניין!

אבל מה שיותר חבל שלא הספקתי להסתובב יותר מידי בגלל שהייתי כלכך עסוק שהכל יתקתק, מחשש שכל טעות קטנה תעלה לנו הרבה זמן ובגלל שמועות\צ'יזבטים שבשולחן שבחרנו נשאר פעם מישהו עד 19:00, אז החשש היה גדול יותר :)

מסקנות לפעם הבאה: מתכון פשוט יותר (למרות שבעיקרון לא הפריע), לבשל עם עוד אנשים שיודעים לבשל, ככה שלא הכל "נופל" עליי ואני לא אהיה כלכך בלחץ, להגיע מוקדם יותר...




-רן אסולין  BeeRun

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

צוות The Mad Fermentionists:

האחים דופין- עידן ואלירן,

שי מיטל

ועידו ניסים

בישלנו דאבל באצ' 60 ליטר - נו- צ'יל -  IPA 100% brett

היה קצת קשה וארוך אבל בעיקר כיף, תודה לכל המארגנים ולחברי הצוות שלקחו הכל בקלות למרות הקשיים והתקלות בדרך,

או כמו שאומרים אצלנו... "יאללה בישול שטח"