זיהוי זיהום בבירה

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
אילן אנצל's picture

Location

לאה אמנו 17/4
באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/14/2014

שלום.

בישול הבירה הראשון שלי הזדהם. בישלתי בירת חיטה והתוצאה הייתה טעם חמוץ מאד חזק. בנוסף הקצף של הבירה ירד מאד מהר ונעלם.

לאחרונה בישלתי בירת חיטה חדשה. לפני כשבועיים העברתי את הבירה לבקבוקים. בקבוק אחד שטעמתי היה טוב. בבקבוק אחר הרגשתי טעם חמצמץ, אבל לא חזק כמו שהיה בבירה הראשונה שבישלתי, זו שהזדהמה. בבירה החדשה יש קצף יציב שלא נעלם מהר.

חיטוי הכלים והבקבוקים היה מאד יסודי. כיצד אני יכול לדעת האם הטעם החמצמץ שטעמתי בבירה החדשה הוא זיהום או משהו אחר?

המתכון שעשיתי הוא:

3 קילו לתת חיטה נוזלי

500 גרם גרעיני לתת חיטה, 300 גרם גרעיני לתת פילזנר, 200 גרם גרעיני לתת קארה מאלט 20

30 גרם האלרטאו מיטל פרו ו 30 גרם סאפיר

wb-06

O.G 1.044

את השמרים הגשתי לתירוש בטמפ' של 25 מעלות. הבירה תססה בטמפ' החדר של 23 מעלות. ביצעתי תסיסה של שבוע ואחר כך עוד שבוע של סקונדרי. בסיום התסיסה הראשונה ראיתי חלקיקים שחורים, מאמין שאלו השמרים, בתירוש. דבר זה לא היה לי בבירה הקודמת. 

תודה רבה

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

לא זכור לי שראיתי שמרים שחורים מתי שהו.

קח בחשבן שהזיהום מתרחש בד"כ בשלב "הקר" של הבישול. תשחזר יכול להיות שזה התחיל מהקירור והלאה. לא רשמת איך אתה מקרר. בד"כ השלב החשוף ביותר לזיהום.

תן לביר עוד חודש. אם היא נהיית בעלת פחות גוף וחמטצה ועושה לך "גלישה" כשאתה פותח את הבקבוק. זה זיהום בוודאות. בהצלחה. תחשוב היטב איפה הבעיה יכולה להיות

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אם חלק  מהבקבוקים חמוצים וחלק לא, קרוב לוודאי שהבעיה בחיטוי הבקבוקים.

פרט איך אתה מחטא.

חלקיקים שחורים זה לא נשמע טוב.

אילן אנצל's picture

Location

לאה אמנו 17/4
באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/14/2014

לגבי השמרים, אני פשוט חושב שאלו שמרים שלא פעלו ומתו.

לגבי הקירור. אני מבשל בסיר של 10 ליטר עם כ 6-7 ליטר נוזל. בסיום הבישול אני מכניס את הסיר עם מכסה לגיגית עם קרח לכמה דקות ואז מעביר את התירוש לדלי תסיסה שבו כבר יש 8 ליטרים של מים מינרלים בטמפ' החדר. לאחר מכן מוסיף עוד מים בטמפ' החדר. כפי שציינתי הטמפ' של התירוש הייתה 25 מעלות.

לגבי חיטוי. אני מחטא את הבקבוקים בעזרת משטף ייעודי. נותן כמה לחיצות ואז שם לייבוש על עץ ייבוש שגם עבר חיטוי. כמובן שגם הפקקים עברו חיטוי, הדלי, הצינור. עשיתי בדיוק אותן פעולות כמו בבישול אחר שלי שכן הצליח.

מה הזמן המומלץ שצריך לתת לבירת חיטה בבקבוק?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איך קיררת?

למה להעברת לסקונדרי? ומה היה תהליך ההעברה?

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תשלח גם תמונה בבקשה.

זה יעזור להבין 

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

שמרים שחורים? לא נתקלתי.

המים הנוספים אלו גם מינרלים? או מהברז? איזה חומר חיטוי , כמה זמן השרייה. האם ביצאת ניקוי לפני החיטוי.

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ