שלום.
בישול הבירה הראשון שלי הזדהם. בישלתי בירת חיטה והתוצאה הייתה טעם חמוץ מאד חזק. בנוסף הקצף של הבירה ירד מאד מהר ונעלם.
לאחרונה בישלתי בירת חיטה חדשה. לפני כשבועיים העברתי את הבירה לבקבוקים. בקבוק אחד שטעמתי היה טוב. בבקבוק אחר הרגשתי טעם חמצמץ, אבל לא חזק כמו שהיה בבירה הראשונה שבישלתי, זו שהזדהמה. בבירה החדשה יש קצף יציב שלא נעלם מהר.
חיטוי הכלים והבקבוקים היה מאד יסודי. כיצד אני יכול לדעת האם הטעם החמצמץ שטעמתי בבירה החדשה הוא זיהום או משהו אחר?
המתכון שעשיתי הוא:
3 קילו לתת חיטה נוזלי
500 גרם גרעיני לתת חיטה, 300 גרם גרעיני לתת פילזנר, 200 גרם גרעיני לתת קארה מאלט 20
30 גרם האלרטאו מיטל פרו ו 30 גרם סאפיר
wb-06
O.G 1.044
את השמרים הגשתי לתירוש בטמפ' של 25 מעלות. הבירה תססה בטמפ' החדר של 23 מעלות. ביצעתי תסיסה של שבוע ואחר כך עוד שבוע של סקונדרי. בסיום התסיסה הראשונה ראיתי חלקיקים שחורים, מאמין שאלו השמרים, בתירוש. דבר זה לא היה לי בבירה הקודמת.
תודה רבה