טעות של מתחילים

19 תגובות [לתגובה האחרונה]
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי לכולם

אני מבשל מתחיל

וקרה לי מקרה רעעעע

קיררתי את התירוש עם 2.5 שקיות קרח

הספיק לי בשני הבישולים הקודמים

אבל הפעם זה לא התקרר והגיע ל 40 מעלות

אז החלטתי לשפוך את החצי שנשאר מהשקית קרח ששכבה על השיש

אך השקית החליקה לי ונפלה לתירוש

אני יודע שהזמן יגיד לי אם יש זיהום או לא

אבל חשבתי שמנסיונכם אולי יש מקום לתקווה

וגם שכחתי לקחת og אז לקחתי אחרי ששמתי שמרים 

אקיצר מוות

יש מקום לתקווה?

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

תקווה יש תמיד,

בעוד שבוע תבצע טעימה מהדגימה שתיקח עבור הצפיפות ותראה אם החמיצה?

אם החמיצה יש לך גוז, ויש הרבה בפורום שאוהבים בירות חמוצות

במידה ולא חמוץ הרווחת

 

באפן כללי השימוש בקרח סיכוני משום שהקפאה לא הורגת חיידקים אלא משמרת אותם

עדיף לקרר בצורה בטוח. עם סליל קירור או לעשות נו ציל

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א.  לי יש ניסיון מוצלח ביותר של קירור בעזרת קרח קנוי מהתקופה שבישלתי מרכז.

ב. אין בעיה למדוד גרביטי גם אחרי שזרעת שמרים , הם הרי לא התחילו תסיסה תוך 2 דקות.

ג. יתכן והבירה הזדהמה. ימים יגידו.

ד. למען הסר ספק, ואם מישהו טרם הפנים, בירה מזוהמת אינה בירה חמוצה. בירה מזוהמת שופכים. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

אז אתם אומרים אחרי שבוע תסיסה אני ארגיש בזיהום

או בתום הביקבוק שזה אחרי שבועיים וחצי?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש זיהום ויש זיהום.

לפני כשבועיים שפכתי לביוב בירה שהזדהמה. הזיהום היה מאד בולט כבר אחרי שבוע תסיסה אז חסכתי לעצמי את עבודת הביקבוק.

אבל יש זיהומים מינוריים שעלולים להתגלות רק אחרי שבועות ארוכים בבקבוקים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

אהלן ניר,

קרה לי גם כשהכנתי סטאוט מרכז לפני כמה חודשים, אותו סנריו רק בלי השקיות קרח. 

כמעט כל מה שיכול להתפקשש ועוד, קרה. כשחשבתי שכבר יש לי סטאוט עם נגיעות אנתרקס הסתבר שהכל פאנן והשמרים היו מספיק חזקים ובריאים. רק אחרי זמן בבקבוק (נשארו 8 מתוך הבאטץ) התחיל זיהום.

בכל מקרה.. אתה לא עובד בתנאי מעבדה, זיהומים קורים.

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

תודה על העידוד

יאללה אם יצליח בירה עלי

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היה חשוב לי לעדכן

שזה קצת חסר בפורום הזה...התוצאות

שהבירה הזדהמה אחרי הביקבוק

נראה לי לפעם הבאה אני אקפיא בקבוקי מי עדן

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

מה זה ייתן שתקפיא בקבוק מי עדן?

אם אתה מתכנן לזרוק אותו לתירוש, אז אל תשכח שמבחוץ יש זיהומים.
אם אתה מתכנן לשפוך תכולתו, עדיף שתרתיח מים שירתחו כרבע שעה לפני שאתה מכבה את האש ותקפיא אותם, גם הקרח יצא בקלות וגם יהיו פחות זיהומים.

אם אין לך כח לעוד מכשירים בבית, תשקול לעבור ל- NO-CHILL, שיטה טובה ופשוטה לקירור התירוש.
אבל בשביל זה תצטרך מיכלים שייתנו לך את התוצאה.
אגב, אתה יכול לתת לתירוש להתקרר במהלך הלילה בסיר - לא הכי רצוי כי הסיר לא אטום גם עם המכסה שלו אבל עדיף לדעתי על פני זריקת דרעקים לתירוש החם.

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

מה קורה אבישי?

צודק

הקנייה הבאה שלי זה סיר עם מיכסה

למטרת no chill שנראת לי הכי נוחה ומתאימה לחובבן כמוני

לבנתיים בקבוקים של עין גדי 2 ליטר קפואים

עושים את העבודה ופחות מזהמים מבחינתי מאשר שקיות קרח

הדרך שבה אני מקרר היא 

שם קרח במיכל תסיסה ועליהן אני שופך את התירוש

לא בא לי להסתבך עם כל הסוגי צ׳ילר לבנתיים אולי בעתיד

Location

Ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/03/2014

שיטה שאני גיליתי לא מזמן זה שימוש בקרטוני חלב ריקים, אני שוטף אותם טוב, מחטא אותם ואת הפקקים ואז מרתיח מים וממלא אותם במים רותחים ( בקבוקי קרטון לרוב עומדים בזה בניגוד לבקבוקי פלסטיק שפולטיםלכל מני חומרים כימים ומתעוותים )

הפלוס בבקבוקי קרטון זה שכשאני מוציא אותם מהמקפיא אני טובל אותם בחומר חיטוי ופותח את החלק העליון...הקרח מחליק בקלות החוצה ועם כל ההיסטריה של החיטויים אין מצב שמשהו יזדהם.בדרך.. משלים עם מים מהברז שופך את התירוש( אחרי שאני נותן לו עוד להתקרר קצת מהבישול עם מכסה מחוטא)

אחרי שכל הקרח נמס אני מגיש את השמרים...


יש לי תמיד שלוש ארבע ליטר קפואים במקפיא...

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני מציע לך לא למהר ולהתיאש .

גם אם פיקששת בפעם הראשונה לא אומר שתמשיך ככה. טעויות תמיד קורות. 

אני לא חושב שבקבוקים יעזרו לך ליפך. גם אני כמו נועם קיררתי תמיד עם קרח קנוי ואף פעם לא היה לי זיהום.

הזיהום בביקבוק קרה לאחר הביקבוק או שגיליתה אותו לפני הבקבוק.

כי אם לפני אז בפעם הבאה תשים לב יותר לפרטים ולהזהר מלהפיל דברים לתוך התירוש ואם הזיהום קרה לאחר הבקבוק אז הזיהום נוצר במעבר ולא בגלל הקרח.

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

לפני הבקבוק היה לו טעם סבבה 

היה קשה לי להבחין בזיהום ריח טוב בלי חמיצות

אבל זיהום לוקח זמן לא?

שבוע אחרי הביקבוק הרגשתי בטעם של בירה חסרת גוף אבל גם אז לא היה טעם של חמיצות

אחרי 4 ימים היה הקצפה וריח לא משהו עם טעם חמוץ

אני כבר לא יודע ממה הזיהום אבל אשים לב

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

נראה כי הזיהום נותר לך בשלב הבקבוק שיכול לנבוע מאין ספור סיבות שחלקן:

1)חיטוי לא טוב של: מיכל השפיה,צינור השפיה,ברז מיכל התסיסה.

2)אי הרתחת המים בהוספת הסוכר.

3)חיטוי לא טוב של הבקבוקים,פקקים.

 

תבדוק אם כל הבקבוקים שלך מזוהמים או רק חלק מהם.

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

הכל עבר חיטוי עם יוד

גם הבקבוקים והדליים והפקקים

איך אני מזהה בקבוקים מזוהמים? יש להם משהו בתחתית?

ואני ממיס סוכר עם מים רותחים של תמי 4

אם זה בקבוקים מזוהמים אז יש מצב שחלק יהיו טובים

למרות שלילה לפני אני משרהה אותם בסיר עם כלור

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

את הסוכר לביקבוק צריך *להרתיח* כמה דקות כדי לוודא שהוא מחוטא. מים "רותחים" של תמי 4 לא עושים את העבודה כי הם לא באמת רותחים, בטח לא אחרי שהם יוצאים מהמכשיר.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

+1

מים של תמי 4 לא רותחים אלא חמים.

לכן בחום זה לא מתבצע חיטוי של זיהום אם וכאשר יש אלא לעיתים מזרז אותו.

תוסיף לחצי ליטר מים את כמות הסוכר ותרתיח אותו על הגז עד לרתיחה מלאה. ולאחר שתים שלוש דק' של רתיחה ניתן לקרר ולהוסיף.

אבל לא בטוח שהזיהום בא מהמים אולי גם מהכלי עצמו.

יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

היי ניר


אני לא נסיתי להשרות אי פעם בכלור יום לפני... אבל קח בחשבון שיש חומרים שלא מומלץ להשתמש בהם, שהם חומרי ניקוי מסוימים וכימיקלים. וזה משתי סיבות (אם הבנתי נכון). 

1. חלק משאירים טעם גם אחרי שטיפה שלהם (כמו סבון כלים חזק)

2. חלקם מגיבים לכימקלים אחרים. מה שיכול למשל לנטרל את היעילות של חומרי חיטוי שאתה משתמש בהם.

אם אתה מחפש להשרות/לנקות בקבוקים וציוד שאתה עובד איתו ישנם חומרים ייעודיים לזה כמו PBW. יצא לי לעבוד איתו בינתיים פעם אחת והוא מצוין, פשוט מוריד כל דבר מבאס שנשאר על הסיר או בבקבוק.

חוץ מזה.. תן לבירה עוד צ'אנס, לך תדע מה הזמן בבקבוק יתן לך. יש כל כך הרבה סיבות לטעם מוזר חוץ מחיטוי. גם שמרים מתים או לא בריאים גורמים לטעם נוראי.

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

יאיר תודה רבה על העידוד

ראיתי סרטונים שאנשים מרתיחים בקבוקים במים עם כלור

אני לא הרתחתי אלא השרתי 

יש מצב שהכלור הרג את השמרים לא ממש יודע כי יש פה הרבה משתנים

להבא אני אדאג לשטוף את הבקבוקים אחרי כלור ולשים כמות קטנה יותר

Pbw זה חומר שאני רק שם את הבקבוקים בפנים וזהו? בלי ציחצוח בלי הרתחה?

איפה ניתן להשיג?

 

יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

היי ניר,


זה נכון, כל כך הרבה משתנים שזה מטריף (לטובה ולרעה)

יכול להיות שהרתחה עם כלור היא דווקא טובה, אני חס וחסה לא מבטל. צריך להעמיק בקריאה על זה.

PBW זה מותג של אחת מהחברות של חומרי הניקוי וחיטוי. מה שהיצרן אומר לעשות זה לשים בערך 100 גרם על 20 ליטר עם מים חמים או פושרים. להמתין חצי שעה בערך ואז לשטוף עם מים באותה טמפרטורה.

השתמשתי בזה לסיר בישול, לחלקים שנתפס בהם ליכלוך מהתסיסה, ולבקבוקים. בגדול לא צריך לצחצח או לשפשף. רק בעדינות לעבור על זה עם משהו שלא ישרוט את הכלי שאתה מנקה, וזה בגלל שכשאתה משפשף עם סקטוצ' לדוגמא את יוצר שריטות שבתוכן יכולים להתמקם זיהומים. לגבי בקבוקים אותו נוהל - רק שבסוף אני שוטף מנער ומרוקן. 

אח"כ אתה מחטא כרגיל.. וכמובן אחרי ששטפת טוב כדי להימנע מחומר שנשאר.


אתה יכול להשיג את זה, למיטב ידיעתי רק באינטרנט. אני קניתי מebay. רכשתי 4 ליברות, והמוכר הסכים להוריד לי מהסכום של המשלוח (כי המשקל הוא פקטור רציני) אני מצרף לך לינק לנוחיותך..

http://www.ebay.com/itm/140957981873?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

*** ועוד דבר, אני התבלבלתי וחשבתי שזה גם מחטא... קח בחשבון שזה *רק* מנקה ולא מחליף את החיטוי!

בהצלחה!