שלום לכלום!
במסגרת שיטוטיי ברחבי האינטרנט נתקלתי פעם או פעמיים בשיטה מעניינת, התסיסה הפתוחה.
הקונספט על פניו הוא פשוט. תסיסה במיכל שנמצא במגע עם אוויר חיצוני (בלי או עם מכסה).
מעבר לקונספט הנחמד יש סיכונים של זיהומים (לא עלינו) שכולנו מקווים שלא לפגוש, וכשזה קורה אז... לבירה שלום ולא להתראות.
לונג סטורי שורט.. החלטתי ללכת על זה, אחרי הכל זה מעניין, והתמורה יכולה להיות יותר מעניינת.
הכנתי אייל על בסיס רכז, את התירוש השארתי ללילה (NO CHILL) תוך כדי הכנת סטרטר שמנמן בגודל של צבא רוסיה.
אחרי שהתירוש התקרר חיטאתי את המיכל, הגשתי את השמרים, והנחתי את המכסה על המיכל כדי להגביר את הסיכוי של השמרים לתפוס מקום ראשון בזמן מול כל בקטריה אפשרית.
התסיסה התחילה להיראות כעבור פחות משעה בצורה של מעין עיגול של קצף ואחרי שעתיים כבר היה ראש מכובד מאוד.
מבחינת קירור. המיכל עמד בתוך כיור מלא במים עם בקבוקי קרח שאותו הנחתי בתוך חדר שבו קיימת כמות מינימלית של אבק (כמובן שניקיתי לפני).
הריחות היו חזקים, לא יכול להגיד אם יותר או פחות מהרגיל.
החלק הראשון של התסיסה הסתיים תוך יומיים. הOG היה 1.048 והיום בבוקר מדדתי 1.015.
ישר אחרי המדידה העברתי למיכל תסיסה משנית כולל דריי הופינג.
התוצאות יבואו במשך בתקווה שהכל עבר בסדר.
אני מצרף פה לינק לתמונות: http://imgur.com/a/CVX9d