יישון בירה - האם השמרים עדיין פעילים?

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום לכולם

סיימתי ליישן בירה מסוג בארטון אייל, במיכל יישון למשך תקופה של כמה חודשים. כעת אני רוצה להעביר את הבירה לבקבוקים וגם להגיז אותה באופן המסורתי עם הוספת סוכר.

השאלות התחילו לצוץ לי כאשר חשבתי על יישון הבירה, ועל כך שהשמרים בוואחד תרדמת (מי שנשאר). 

לא הצלחתי למצוא מידע בספרים ובאינטרנט כיצד עשו בבארטון המסורתית. האם הוסיפו שמרים חדשים לקראת הבקבוק או שסמכו על השמרים שיש בבירה?

מה אתם חושבים?

האם צריך להוסיף שמרים או לא?

הבירה התיישנה במיכל הסקנדרי כבר יותר מארבעה חודשים

If you don't stand for something

You will fall from anything

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

דיון מעניין.

גרם לי לרצות בזן שמרים של דאנסטר שנקרא CBC-1, אבל אני לא חושב שהוא נמכר בארץ.

לצורך העניין, הבנתי שהחברים בארצות הברית ממליצים על הוספת שמרים. למרות שעלתה טענה שללא הוספת שמרים, כן תתרחש הגזה בבקבוק, אלא שהיא תיקח יותר זמן.

לגבי לאגרים נכתב שבתקופת זמן של פחות מחצי שנה אין מה לדאוג. ניתן לסמוך על השמרים שעדיין שוחים להם בין מולקולות הבירה. למה הדבר לא נכון גם לגבי איילים? או שפשוט מניחים שבמילא נותנים ללאגר הרבה זמן להתיישן.

 

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי השמרים הללו מצויים אצל שחר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט