בישלתי שלשום פעם ראשונה באול גריין- לקחתי מתכון שאני ממש אוהב והמרתי אותו לאול גריין.
אני יקפוץ לסוף של הסיפור לרגע, כרגע הבירה יושבת בתסיסה, הכל טוב ויפה (למרות שיצא לי בסוף באץ' קטן), מריח ונראה בסדר, ותוסס יופי.
חזרה לשלב הבישול: היה סיוט!
השתמשתי במאש טאן שהכנתי כשבתור פילטר שמתי צינור לחץ שהוצאתי מתוכו את הסיליקון (כמו בכל המדריכים).
עד פה הכל טוב. הוספתי את המים והלתת למיכל ונתתי לזה לשבת שעה.
אחרי שעה התחלתי לנקז את התירוש ו-סיוט! המסנן נאטם ולא הצליח לנקז את הלתת.
בסוף לקחתי קנקן, לקחתי כל פעם חלק מתוכן המיכל וסיננתי דרך מסנן רגיל. (באסה ולקח מלא זה)
עד פה סתם משתף חוויה מבאסת, מכאן אני נכנס בבעיות שהיו לי בבישול ראש בראש ונכנס לאול גריין כמו שצריך.
אני מתכנן להחליף את הפילטר הנוכחי, ומתלבט מה הדרך הנכונה לעשות את זה: תחתית כפולה או צינורות נחושת? עצות, דעות רעיונות?
ובנושא אחר, מתוך HBT:
Your crush will have a big impact on your mash efficiency (although some debate this point). Regardless, the biggest gains in efficiency that users tend to report are when they improve their crush (e.g., buy their own mill). If your LHBS is crushing your grain for you, consider that most shops will set their crush so that their customers get between 60 and 70% efficiency. They may claim it is to help brewers avoid stuck mashes, but conveniently, it also helps them to sell more grain!
מישהו יכול לאמת או להפריח את האמירה הנוקבת הזאת?