בישול אול גריין ראשון - מלחמת התשה

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 06/25/2013

בישלתי שלשום פעם ראשונה באול גריין- לקחתי מתכון שאני ממש אוהב והמרתי אותו לאול גריין.

אני יקפוץ לסוף של הסיפור לרגע, כרגע הבירה יושבת בתסיסה, הכל טוב ויפה (למרות שיצא לי בסוף באץ' קטן), מריח ונראה בסדר, ותוסס יופי.

 

חזרה לשלב הבישול: היה סיוט!

השתמשתי במאש טאן שהכנתי כשבתור פילטר שמתי צינור לחץ שהוצאתי מתוכו את הסיליקון (כמו בכל המדריכים).

עד פה הכל טוב. הוספתי את המים והלתת למיכל ונתתי לזה לשבת שעה.

אחרי שעה התחלתי לנקז את התירוש ו-סיוט! המסנן נאטם ולא הצליח לנקז את הלתת.

בסוף לקחתי קנקן, לקחתי כל פעם חלק מתוכן המיכל וסיננתי דרך מסנן רגיל. (באסה ולקח מלא זה)

עד פה סתם משתף חוויה מבאסת, מכאן אני נכנס בבעיות שהיו לי בבישול ראש בראש ונכנס לאול גריין כמו שצריך.

 

אני מתכנן להחליף את הפילטר הנוכחי, ומתלבט מה הדרך הנכונה לעשות את זה: תחתית כפולה או צינורות נחושת? עצות, דעות רעיונות?

ובנושא אחר, מתוך HBT:

Your crush will have a big impact on your mash efficiency (although some debate this point). Regardless, the biggest gains in efficiency that users tend to report are when they improve their crush (e.g., buy their own mill). If your LHBS is crushing your grain for you, consider that most shops will set their crush so that their customers get between 60 and 70% efficiency. They may claim it is to help brewers avoid stuck mashes, but conveniently, it also helps them to sell more grain!

מישהו יכול לאמת או להפריח את האמירה הנוקבת הזאת?

פילטר מאש טאן
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הכי טוב זה false bottom שזה פלטה מחוררת חורים

בקוטר 3-4 ממ, בדרכ קמורה שמניחים בתחתית המאשטון 

את צינור היציאה ממקמים דרך הפלטה הזו

ניתן לקנות באיביי או לחילופין מגש אפיה מחורר ולעשות לבד

תסתכל ביוטיוב תחת false bottom mash tun

בהצלחה

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

כשאני רוקנתי את הצינור המחוזק אז במקום צינור הגומי שהוצאתי ממנו לקחתי חוט נירוסטה וגלגלתי אותו בקוטר הפנימי שרציתי שיהיה לי וההחדרתי אותו לתוך הרשת.

כך יצרתי צינור נפוח וקשיח.

ולרשף יש בזוקות. תתקשר אליו לדעתי עוד נשארו לו.

ראיתי גם בתמונה שלך שלקחת צינור מחוזק לא נירוסטה. יש בטמבוריות כאלה אבל שהרשת נירוסטה וכך ניתן לשחק איתה למתוח או לסגור ולשלוט בגודל המעברים

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום נדב,

דבר ראשון אין צורך בלהצביע על מישהו באצבע מאשימה. בסופו של דבר האינטרס של בעלי החנויות זה שתקנה יותר גרעינים. מה לעשות החיים זה כסף. אבל הם לא מנאיקים בגלל זה.

דבר שני, המסנן שלך לא מתאים. לא הצלחתי להבין מאיזה חומר הוא, אבל כפי שרועי כתב אתה חייב שהוא יהיה מנירוסטה ובעל  שטח פנים גדול יותר. ההמסנן של צר וארוך ולכן זה מסביר טוב מאוד למה הוא נסתם על ההתחלה.

לך לטמבוריה וחפש צינור שירותים בעל קוטר גדול יותר, או שתבדוק אצל אחד הספקים עם יש לו מסנן בזוקה.

עשה חושבים, ותקן את המסנן לפני הבישול הבא שלך

שבת שלום

If you don't stand for something

You will fall from anything

תאריך הצטרפות לפורום: 06/25/2013

זה לא היה מתוך כוונה להאשים או משהו, וברור לי שבמדינה קטנה כמו שלנו שכמות האנשים שעוסקת בתחום כזאת מצומצמת אנחנו נדרשים לתמוך בספקים כדי שלא יפלו, סתם עניין אותי אם יש אמת בדבר..

 

בכל אופן לגבי המסנן, נראה לי שאני ילך על false bottom באמת, מהסיבה שזה גם יעזור לי לצמצם את הדד ספייס (מוסיפים צינור קטן מתחת לתחתית נירוסטה שממש נושק לתחתית וככה זה שואב ממש מהתחתית.

מה גם שממה שהצלחתי להבין השיטה הזאת יותר טובה מבחינת יעילות, זה נכון? (שכחתי לציין שהסיבה שיצא לי באץ' קטן זה כי יצא לי גרוויטי נמוך לפני הבישול, ולא רציתי להוסיף עוד מים מהספארג')

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

הי נדב! ברוכים הבאים ומברוק על הניסיון הראשון, על ההסקת מסקנות והרצון ללמוד ולהשתפר. הצינור לחץ שמתכוונים להשתמש בו, למיטב ידיעתי, מדובר על צינור נירוסטה ולא צינור כמו זה שהשתמשת (שנראה כמו מיתר מצנח). הציעו לך מספר פיתרונות נחמדים, חשוב לבדוק שהחומר בו תשתמש עמיד בחום ומתאים למזון (בריאות זה דבר יקר!).

אני אישית ממליץ לצבור יותר ניסיון בבישול מרכז לפני המעבר לאול-גריין, ואת המעבר לעשות בסיוע וליווי של אדם מנוסה יותר, שיסייע לך גם לחסוך עוגמת נפש וגם לחסוך בזמן ובעיקר כסף. אני בטוח שתוכל למצוא בפורום מבשל בירה הגר קרוב אליך שישמח לסייע. 

לגבי ניצולת בישול (brewhose Efficency) וגודל טחינת הגרעינים, התשובה היא חד משמעית: יש קשר ישיר. כמו שהבנת כבר, לכל מבשל יש מערכת שונה ומחומרים ואמצעים שונים, וסך הכל כ-3 ספקי של לתת המאפשרים לטחון אצלם. לכן, עליהם לבצע פשרה. אתה לעומת זאת, אחרי שתבנה מערכת, תלמדו תשלוט ברזי בישול הבירה מאול-גריין, תוכל להשקיע במטחנה משלך שתאפשר לך לטחון בעובי המתאים למערכת הבישול שלך, ובשאיפה להגיע לחלום הרטוב של 84% ניצולת בית בישול. 

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

BIAB הכי טוב, אף פעם לא נסתם!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה שהוא אמר :)

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עמוס סגל's picture
Offline

Location

רכסים 30/1
צור הדסה 99875
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/17/2013

אני גם ממליץ בחום לBIAB. אני אפילו מוסיף חומרים כמו שיבולת שועל והמש תמיד יעיל והwort צלול.

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

יש לי ניסיון מעולה (!!!) עם ארבעת הבישולים האחרונים שלי בשיטה דומה לBIAB כמו בטופיק שלי שעדיין צף כאן בפורום:

 

שק BIAB בתוך צידנית (לך יש כבר ברז, בכלל מעולה), בסיום המאש, הרמת השק - אין סיכוי לתקיעה.

עובד כמו קסם, פלוס יתרון בידוד החום של הצידנית.

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אהלן נדב!
מוזמן להתרשם בקישור הבא על בניית מאש טאן עם מערכת צינורות נחושת בתחתית. 
שלנו לא נסתם מעולם, שואב יפה מאוד. 
://bit.ly/19XLhIs

בכללי על תחילת בישול אולגריין-
http://bit.ly/1flX1Xh

או על BIAB אם אתה בעניין-
http://bit.ly/1aRdd3L

בנוסף- מאיפה אתה בארץ? יש לנו בזוקה שכרגע שוכבת ללא שימוש. 

תאריך הצטרפות לפורום: 06/25/2013

אני מראשל"צ, לא יכול להגיד שאני לא אשמח לבזוקה הזאת עד שאני יבנה משהו רציני יותר
ובאופן כללי תודה, עוד לא קראתי הכל, אבל המאמרים כתובים יפה, הם בהחלט יעשירו.