יש כזה דבר סיר בישול שהוא גם תסיסה?
כלומר
אני מסיים לבשל
נועל את המכסה עד שהתירוש מתקרר
במכסה יש נשם
כשהתירוש מתקרר שם שמרים
והכל בסיר 1
יש כזה דבר סיר בישול שהוא גם תסיסה?
כלומר
אני מסיים לבשל
נועל את המכסה עד שהתירוש מתקרר
במכסה יש נשם
כשהתירוש מתקרר שם שמרים
והכל בסיר 1
בהחלט בר ביצוע ועשיתי זאת בעצמי לפחות פעמיים.
הבעיה היא שלאחר בישול אול גריין יש משקע די גדול בתחתית הסיר שעדיף לא להעביר אותו למיכל התסיסה. לא נורא, אבל לא אידאלי.
אבל לגרעינים ורכז זה עובד יופי לא?
עקרונית, עם הסיר הנכון, אני מניח שאתה יכול גם לבשל, גם לבצע No Chill וגם להתסיס באותו סיר.
כפי שציינו, גם בבישול מרכז וגם בבישול All Grain נוצרים משקעים אשר רצוי לסנן מתהליך התסיסה עצמו.
בנוסף, באם אתה משתמש באייריש מוס/whirfloc על מנת להצליל את הבירה, במקרה כזה אתה מאבד את האפקט.
בירות עדינות כגון פילסנר יסבלו מטעמי לוואי מהמשקעים
עדיף להתסיס ללא המשקעים
תודה רבה על העזרה
אבל אני מפספס משהו...
אני מבשל עם גרעינים ורכז
בתום הבישול אני שופך לדלי עם קרח את התירוש ביחד עם המשקעים
ומתסיס עם שמרים
אני לא רואה הבדל בין המשקעים בסיר לבין הדלי
או שאני לא מתסיס נכון :) שזה גם יכול להיות
אתה אכן מפספס משהו.
גם כשאתה מבשל מרכז וגרעינים, לאחר צינון התירוש, נוצרים משקעים בתחתית הסיר, שעדיף להשאירם שם ולא להעביר למיכל התסיסה.
לא שאלה של חיים ומוות, אבל זה משפר את התוצאה הסופית.
אבל תכלס, אתה יכול בהחלט לבשל בסיר, לקרר באופן טבעי בסיר ואז להוסיף שמרים ולהתסיס באותו הסיר. כאמור, עשיתי זאת בעצמי.
היי נועם
איפה אני יכול להשיג סיר כזה?
אתה יכול לקחת כל סיר עם מכסה.
אם ממש בא לך להרוס לעצמך, אתה יכול לקדוח במכסה הסיר חור לנשם.
מה שכן, רצוי שיהיה איטום כלשהו למכסה כדי שלא ייכנסו ג'יפות.
סתם סיר.
כל סיר יעשה את העבודה. צריך שיהיה לו מכסה שנסגר היטב (לא חייב להיות אטום כמו מיכל תסיסה, אבל שיסגור היטב את הסיר). כדאי שיהיה לו ברז בתחתית כדי להוציא את הבירה לאחר התסיסה (אבל לחלופין אפשר להתשמש בסיפון אוטומטי).
וכמובן שהוא צריך להיות בנפח של בישול מלא (ז"א לבטצ' של 20 ליטר, לפחות 24 ליטר נפח הסיר).
לא הייתי משקיע בקניית סיר לשם ביצוע התססה שכזו, אבל בתור ניסוי זה נחמד.
למה שתעשה את זה?
שמעתי שבירמאשין עושה הכל במיכל אחד...
בירמשיין זה פח
עשיתי איזה 8 בישולים עם הבירמשיין
6 זיהום ו 2 בטעם של תחתית של החבית
אבל דבר אחד טוב יצא לי מזה
שעברתי לבשל בסיר כמו שצריך
אני מצטער להרוס,
אבל גם אני "בישלתי" בבירמאשין,
וגם לי היה טעם מוזר במקרה הטוב.
אבל אני לא בטוח שהבעיה לא בנו שפשוט לא הבנו את התהליך עד הסוף, מעניין לעשות ניסוי.
יש לי תערובת שנשארה לי
אתן לך בכייף
אולי תתסיס במיכל קטן ולא בבירמשיין
איזו תערובת?
ואיך אוכל לאסוף אותה?
באיזה מיכל ההתססה נעשית לא משנה כ"כ, מה שמשנה זו הטמפ' בעיקר.
פילזנר
טמפ׳ חדר רגילה
תל אביב
כפר סבא
או נצרת עילית סוף שבוע
כאן יש כשל בהבנת הסגנון,
בירת פילזנר תוססת בטמפ' של 10-12 מעלות, ושאר פרופיל התסיסה הוא מסובך מאוד (אין סיבה להרחיב על זה, יש מאמר בלשונית למעלה)
החברה שמוכרת את התערובות מנסה לתת בירות מהירות שלדעתי לא יצליחו להגיע לרמה של הבירות המקוריות, בטח לא בירות לאגר.
הרעיון הוא למנוע זיהום בזמן הקירור
לא כדאי אז לחשוב על פתרון קירור טוב יותר?
זה משהו שבכל מקרה תהיה חייב גם בהמשך הדרך, בבישולים בנפח מלא.
אלא אם כן אתה רוצה לקרר בשיטת No Chill ואז אתה צריך מיכל יעודי לכך גם כן.
אני בניתי צ'ילר לא מזמן ועלות החומר עלתה 150-180 ש"ח, שזה בטוח יותר זול מכל סיר.
אלון הכוזרי בונה צ'ילרים מדהימים גם הוא.
בהתחלה חשבתי שהשאלה שלך היא תאורטית. אבל אם זו הסיבה - פשוט תמצא פתרון קירור יעיל.
היה לי רעיון לחסוך בתהליכים
ולכן שאלתי על הסיר
בישול no-chill ואז לשים שמרים ואז תסיסה כל זה באותו סיר
אחרי שאמרתם שיהיו טעמי לוואי ירדתי מזה
אבל בכל זאת המון תודה
שלום ניר,
סניטציה טובה, חיטוי הכלים וניקיון איכותי יעשו את העבודה. אני אישית לא אוהב במלוא מובן המילה את הביטוי "לחסוף בתהליכים".
אתה רוצה להכין את הבירה הכי טובה שאתה יכול לעשות בבית, אז תשקיע בתהליכים.
איזה אמצעי קירור אתה משתמש? לכל אמצעי קירור יש את הדרך לנקות ולחטא אותו
התססת הבירה עם המשקעים יהווה תהליך בישול שאינו עיקבי דיו, ועם משתנים שעלולים יותר לפגוע באיכות הבירה (לאו דווקא לדפוק אותה, אלא פשוט לעשות אותה פחות טובה).
בסופו של דבר תעשה מה שאתה רוצה, אבל אני מציע שבמקרה זה תקשיב לחוכמת ההמון.
היי גלעד
אני לגמרי מקשיב אחרת לא הייתי מעלה את זה פה
אני מבשל בירות ale ומקרר עם שקיות קרח או בקבוקים מי עדן קפואים
וב 4 הבישולים שלי התססתי עם משקעים
שמבחינתי ומבחינת הטועמים הייתה מאוד טעימה
אבל אם אתם אומרים שסינון תעשה את הבירה שלי טובה יותר
אני אלך על זה
האם אני יכול לסנן את הבירה עם מסננת רשת רגילה?
סתם שני סנט:
מבלי לזלזל באף אחד, בהנחה שאלה שטעמו הם חברים שלך שאינם מנוסים בטעימת בירות, העובדה שהם טעמו ושיבחו את הבירה שלך לא אומר שהיא באמת טובה.
סיפור אישי: הבישול השני שעשיתי, היתה בירה שהחמיצה. כל מי שטעם מאוד נהנה ושיבח את הבירה, ואני הייתי מאוד מרוצה. רק בדיעבד הבנתי שהיה זיהום.
מסקנה: תנסה לפגוש בשלנים נוספים ומנוסים יותר, ולשמוע חוות דעת.
שימוש במסננת יעזור לך רק עם חלקי כשות שיהיו לך בסיר. וזאת במידה ואתה זורק חופשי את הכשות ולא משתמש בשק השריה.
המשקעים שאנחנו מדברים עליהם הם כפי שאתה רואה בתמונה:
כפי שאתה רואה לא מדובר בשארית של מוצק יציב, אלא סוג של דייסה. אם אתה לא מסנן אותו, אז אתה יכול לראות אותו גם בתחתית מיכל התסיסה.
ישנןו מספר שיטות לסנן: להתקין ברז לסיר בגובה של ס"מ או שניים מעל לתחתית הסיר, סיחרור התירוש - מה שגורם למשקעים להתרכז במרכז הסיר, רחוק מהברז.