סיר בישול שהוא תסיסה

24 תגובות [לתגובה האחרונה]
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

יש כזה דבר סיר בישול שהוא גם תסיסה?

כלומר

אני מסיים לבשל 

נועל את המכסה עד שהתירוש מתקרר

במכסה יש נשם

כשהתירוש מתקרר שם שמרים

והכל בסיר 1

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהחלט בר ביצוע ועשיתי זאת בעצמי לפחות פעמיים.

הבעיה היא שלאחר בישול אול גריין יש משקע די גדול בתחתית הסיר שעדיף לא להעביר אותו למיכל התסיסה. לא נורא, אבל לא אידאלי. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

אבל לגרעינים ורכז זה עובד יופי לא?

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

עקרונית, עם הסיר הנכון, אני מניח שאתה יכול גם לבשל, גם לבצע No Chill וגם להתסיס באותו סיר.

 

כפי שציינו, גם בבישול מרכז וגם בבישול All Grain נוצרים משקעים אשר רצוי לסנן מתהליך התסיסה עצמו.

בנוסף, באם אתה משתמש באייריש מוס/whirfloc על מנת להצליל את הבירה, במקרה כזה אתה מאבד את האפקט.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

בירות עדינות כגון פילסנר יסבלו מטעמי לוואי מהמשקעים

עדיף להתסיס ללא המשקעים

Theres nothing like a good brew

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

תודה רבה על העזרה

אבל אני מפספס משהו...

אני מבשל עם גרעינים ורכז 

בתום הבישול אני שופך לדלי עם קרח את התירוש ביחד עם המשקעים

ומתסיס עם שמרים

אני לא רואה הבדל בין המשקעים בסיר לבין הדלי

או שאני לא מתסיס נכון :) שזה גם יכול להיות

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אתה אכן מפספס משהו.

גם כשאתה מבשל מרכז וגרעינים, לאחר צינון התירוש, נוצרים משקעים בתחתית הסיר, שעדיף להשאירם שם ולא להעביר למיכל התסיסה.

לא שאלה של חיים ומוות, אבל זה משפר את התוצאה הסופית.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבל תכלס, אתה יכול בהחלט לבשל בסיר, לקרר באופן טבעי בסיר ואז להוסיף שמרים ולהתסיס באותו הסיר. כאמור, עשיתי זאת בעצמי.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי נועם

איפה אני יכול להשיג סיר כזה?

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אתה יכול לקחת כל סיר עם מכסה.
אם ממש בא לך להרוס לעצמך, אתה יכול לקדוח במכסה הסיר חור לנשם.
מה שכן, רצוי שיהיה איטום כלשהו למכסה כדי שלא ייכנסו ג'יפות.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סתם סיר.

כל סיר יעשה את העבודה. צריך שיהיה לו מכסה שנסגר היטב (לא חייב להיות אטום כמו מיכל תסיסה, אבל שיסגור היטב את הסיר). כדאי שיהיה לו ברז בתחתית כדי להוציא את הבירה לאחר התסיסה (אבל לחלופין אפשר להתשמש בסיפון אוטומטי).

וכמובן שהוא צריך להיות בנפח של בישול מלא (ז"א לבטצ' של 20 ליטר, לפחות 24 ליטר נפח הסיר).

 

לא הייתי משקיע בקניית סיר לשם ביצוע התססה שכזו, אבל בתור ניסוי זה נחמד.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

למה שתעשה את זה?

שמעתי שבירמאשין עושה הכל במיכל אחד...

 


ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

בירמשיין זה פח

עשיתי איזה 8 בישולים עם הבירמשיין

6 זיהום ו 2 בטעם של תחתית של החבית

אבל דבר אחד טוב יצא לי מזה

שעברתי לבשל בסיר כמו שצריך

 

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אני מצטער להרוס,
אבל גם אני "בישלתי" בבירמאשין, 
וגם לי היה טעם מוזר במקרה הטוב.

אבל אני לא בטוח שהבעיה לא בנו שפשוט לא הבנו את התהליך עד הסוף, מעניין לעשות ניסוי.

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

יש לי תערובת שנשארה לי

אתן לך בכייף

אולי תתסיס במיכל קטן ולא בבירמשיין

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

איזו תערובת?
ואיך אוכל לאסוף אותה?
באיזה מיכל ההתססה נעשית לא משנה כ"כ, מה שמשנה זו הטמפ' בעיקר.

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

פילזנר

טמפ׳ חדר רגילה

תל אביב

כפר סבא 

או נצרת עילית סוף שבוע

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

כאן יש כשל בהבנת הסגנון,

בירת פילזנר תוססת בטמפ' של 10-12 מעלות, ושאר פרופיל התסיסה הוא מסובך מאוד (אין סיבה להרחיב על זה, יש מאמר בלשונית למעלה)

החברה שמוכרת את התערובות מנסה לתת בירות מהירות שלדעתי לא יצליחו להגיע לרמה של הבירות המקוריות, בטח לא בירות לאגר.

 

If you don't stand for something

You will fall from anything

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

הרעיון הוא למנוע זיהום בזמן הקירור

 

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

לא כדאי אז לחשוב על פתרון קירור טוב יותר?

זה משהו שבכל מקרה תהיה חייב גם בהמשך הדרך, בבישולים בנפח מלא.

אלא אם כן אתה רוצה לקרר בשיטת No Chill ואז אתה צריך מיכל יעודי לכך גם כן.

 

אני בניתי צ'ילר לא מזמן ועלות החומר עלתה 150-180 ש"ח, שזה בטוח יותר זול מכל סיר.

אלון הכוזרי בונה צ'ילרים מדהימים גם הוא.

 

בהתחלה חשבתי שהשאלה שלך היא תאורטית. אבל אם זו הסיבה - פשוט תמצא פתרון קירור יעיל.

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

 

היה לי רעיון לחסוך בתהליכים

ולכן שאלתי על הסיר

בישול no-chill ואז לשים שמרים ואז תסיסה כל זה באותו סיר

אחרי שאמרתם שיהיו טעמי לוואי ירדתי מזה

אבל בכל זאת המון תודה

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום ניר,

סניטציה טובה, חיטוי הכלים וניקיון איכותי יעשו את העבודה. אני אישית לא אוהב במלוא מובן המילה את הביטוי "לחסוף בתהליכים".

אתה רוצה להכין את הבירה הכי טובה שאתה יכול לעשות בבית, אז תשקיע בתהליכים.


איזה אמצעי קירור אתה משתמש? לכל אמצעי קירור יש את הדרך לנקות ולחטא אותו

התססת הבירה עם המשקעים יהווה תהליך בישול שאינו עיקבי דיו, ועם משתנים שעלולים יותר לפגוע באיכות הבירה (לאו דווקא לדפוק אותה, אלא פשוט לעשות אותה פחות טובה).

בסופו של דבר תעשה מה שאתה רוצה, אבל אני מציע שבמקרה זה תקשיב לחוכמת ההמון.

If you don't stand for something

You will fall from anything

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי גלעד

אני לגמרי מקשיב אחרת לא הייתי מעלה את זה פה

אני מבשל בירות ale ומקרר עם שקיות קרח או בקבוקים מי עדן קפואים

וב 4 הבישולים שלי התססתי עם משקעים

שמבחינתי ומבחינת הטועמים הייתה מאוד טעימה

אבל אם אתם אומרים שסינון תעשה את הבירה שלי טובה יותר

אני אלך על זה

האם אני יכול לסנן את הבירה עם מסננת רשת רגילה?

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

סתם שני סנט:

מבלי לזלזל באף אחד, בהנחה שאלה שטעמו הם חברים שלך שאינם מנוסים בטעימת בירות, העובדה שהם טעמו ושיבחו את הבירה שלך לא אומר שהיא באמת טובה.

סיפור אישי: הבישול השני שעשיתי, היתה בירה שהחמיצה. כל מי שטעם מאוד נהנה ושיבח את הבירה, ואני הייתי מאוד מרוצה. רק בדיעבד הבנתי שהיה זיהום.

מסקנה: תנסה לפגוש בשלנים נוספים ומנוסים יותר, ולשמוע חוות דעת.

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שימוש במסננת יעזור לך רק עם חלקי כשות שיהיו לך בסיר. וזאת במידה ואתה זורק חופשי את הכשות ולא משתמש בשק השריה.

המשקעים שאנחנו מדברים עליהם הם כפי שאתה רואה בתמונה:



כפי שאתה רואה לא מדובר בשארית של מוצק יציב, אלא סוג של דייסה. אם אתה לא מסנן אותו, אז אתה יכול לראות אותו גם בתחתית מיכל התסיסה.

ישנןו מספר שיטות לסנן: להתקין ברז לסיר בגובה של ס"מ או שניים מעל לתחתית הסיר, סיחרור התירוש - מה שגורם למשקעים להתרכז במרכז הסיר, רחוק מהברז.

If you don't stand for something

You will fall from anything