שלום,
קראתי באחד הספרים שניתן לבקבק ישירות מהברז של מיכל התסיסה. מוסיפים את המים הרתוים עם הסוכר, מערבבים קלות, ממתינים חצי שעה עד לשקיעת המשקעים. לאחר מכן מבקבקים כאילו העברנו את התירוש למיכל אחר.
האם זה אפשרי? מישהו ניסה?
תודה, איתן
שלום,
קראתי באחד הספרים שניתן לבקבק ישירות מהברז של מיכל התסיסה. מוסיפים את המים הרתוים עם הסוכר, מערבבים קלות, ממתינים חצי שעה עד לשקיעת המשקעים. לאחר מכן מבקבקים כאילו העברנו את התירוש למיכל אחר.
האם זה אפשרי? מישהו ניסה?
תודה, איתן
לא מומלץ
כמו כן תדאג שטמפ הבירה קרה מאוד 2-3 מעלות
וחא
בזמן ההמתנה של חצי שעה השמרים יאכלו את
הסוכר והבירה לא תהיה מוגזת ברמה הנדרשת
לא ניסיתי.
נשמע כמו רעיון רע.
ישנה שיטה אחרת, שאני משתמש בה כאשר יש לי עודפי בירה במיככל התסיסה לאחר העברה לחבית קורני.(באצים שמעל 20 ליטר)
אני מחשב כמה גרם סוכר אמור להיות בבקבוק אחד . יוצר תמיסת סוכר (מרתיח כמובן) ומזריק כמות מדודה ישירות לבקבוק (בעזרת מזרק עם שנתות)
ורק לאחר מכן ממלא את הבירה הישר מהמיכל (כמובן שנעשה קולד קראש קודם לכן והמשקעים נשארים בחבית)
כמובן שאני משתמש בשיטה הזו בכמויות מוגבלות של עד 7 ליטר, (21 בקבוקים), לבאצים גדולים יותר שהולכים לביקבוק, אני משתמש בחבית שפיה לעירבוב עם סוכר
זה מצליח כל פעם..
הזכרת לי נשכחות, סוג'יי...
בפעם הראשונה שביקבקתי לא היה לי דלי נוסף להעביר אליו את התירוש ממיכל התסיסה. בסוף מצאתי עצמי מזריק את תמיסת הסוכר ל60 בקבוקים ומתפלל לנס. בסך הכל יצא בסדר אבל לא הייתי ממליץ על זה כשיטה קבועה :)
אני מנסה להבין אם אתה מתכווון למילוי ממיכל התסיסה, ללא הפרדת המשקעים. כי אם כן, אז הדבר לא מומלץ בכלל. אתה לא מעוניין במשקעים שבמיכל בבירה שלך בכלל, הם יהרסו את הבירה תוף זמן קצר מאוד! לכן, מעבירים את הנוזל מהמיכל תסיסה למיכל נקי אחר, לאחר 5 עד 14 יום, ובכך נפרדים מהמשקעים.
לגבי שימוש במזרק, נשמע כמו תהליך מפרך שעלול לגרום לשונות במיגוז בין הבקבוקים...
:-) התכוונתי לחסוך מיכל וזמן נקיון שלו.
קיבלתי תשובות מעולות למעלה. תודה לכל העונים!