אני אחרי בישול בירת חיטה מקיט של בירדי שהצליחה נהדר.
למרות ההצלחה, רציתי בירה עם יותר גוף. רכשתי קיט מהמרכז לבירה ביתית. להפתעתי הקיט כלל 1 ק"ג של גרעינים + רכז לבירת חיטה.
אצל בירדי הקיט כולל רק 0.5 ק"ג.
בנוסף, כאשר תיארתי לבחור שאני מחפש יותר גוף לבירה, הוא המליץ להוסיף רכז יבש (0.5 ק"ג) ישירות ללמיכל התסיסה.
נוסף על כך, על מנת להשתמש בפחות קרח ויותר תירוש, הנחתי לתירוש להתקרר טבעית מרתיחה עד 80 מעלות ורק אז הכנסתי את הקרח.
הבירה תססה מעולה. אתמול העברתי את הבירה ממיכל התסיסה הראשון לתסיסה שניה (בעיקר בכדי להפחית את השמרים בבקבוק).
מצאתי בירה כתומה ועכורה מאוד. כמעט אטומה.
האם זה בגלל הרכז היבש ? האם זה בגלל תוספת הגרעינים בסטיפינג או שהקירור הטבעי עשה משהו ?
FG: 1.0537
OG: 1.016