Bière de Garde- אלכסנדר אמבר

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי חברים,

אני מתחיל לחשוב על בירת קיץ כלשהיא, ונזכרתי באלכסנדר אמברה. שהייתה לי מאוד מאוד מאוזנת ונעימה.

אבל מה... יש ברשת אין סוף מתכונים לסגנון הזה. ורובם עם אלכוהול גבוה 6-8% למרות שהמקורות מדברים על בירה די קלה לשתיה, מרווה עם אחוזי אלכוהול צנועים. (דמיינו מישהו מפרק טריפל או דובל ו לצהריים ואז מנסה להחזיק חרמש- ישר.. לא נשמע מבטיח.. נכון?)

בכל מקרה- האם למישהו יש קלון טוב לאמבר של אלכסנדר או דומה. ומוכן לחלוק את מתכונו איתנו? כאמור- לא הצלחתי להינעל על משהו מבטיח עד כה.

Cool

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אם תבדוק בהגדרות של BJCP תגלה שבסגנון זה אחוז האלכוהול אמור להיות 6-8.5%.

כנראה לצרפתים אין בעיה להחזיק חרמש אחרי שהם מורידים מנה של זה...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל, עזוב רגע סגנון, יש לי הרגשה שחלק מהמבשלות בארץ מדביקות תוית "סגנון" לבירה כי זה נשמע טוב גם אם זה לא ממש נאמן לסטייל.

תנסה לתאר את הבירה (תחושב בפה, צבע, טעמים, ארומות) ואז אולי אפשר יהיה לחשוב על מתכון לכיוון הזה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

נועם- אני אנסה את ההצעה שלך.

בתור התחלה- בירה מאוד "שתייה" drinkable. אלכוהול לא מורגש כלל בפה או בגרון. צבע ענברי יפה, יותר חום אדום מאשר כתום. במיוחד בהשוואה ל blond שלהם. סיומת יבשה ונוכחות מאלט די בולטת. לא פצצת כשות אלא יותר ארומטית מאשר מרירה.

בקיצור- ההרגשה של שתיית super premium lager אבל עם הארומות שיותר מאפיינות אייל.

 

מבחינת אופי שמרים: לא יודע בדיוק איזה שמרים הם השתמשו. אולם אופי די ייחודי- לא בלגי, לא אנגלי קלאסי, גם לא נקי מדי. משהו... אחר?

בלינק הבא- יש מתכון שנראה מעניין

 

 
Transferring the chilled biere de garde onto the yeast cake from a kolsch.Biere de Garde

Recipe Specifics
----------------
Batch Size (Gal): 5.25
Total Grain (Lbs): 13.44
Anticipated OG: 1.074
Anticipated SRM: 12.0
Anticipated IBU: 23.2
Brewhouse Efficiency: 76 %
Wort Boil Time: 90 Minutes

Grain
------
67.0% - 9.00 lbs. French Pilsen
23.3% - 3.13 lbs. German Munich Malt
3.7% - 0.50 lbs. Home Toasted Malt
3.7% - 0.50 lbs. Biscuit Malt
1.9% - 0.25 lbs. Dingeman Cara 20
0.5% - 0.06 lbs. Carafa Special II

Hops
------
0.75 oz. Brewer's Gold (Pellet, 7.80% AA) @ 75 min.
0.25 oz. Brewer's Gold (Pellet, 7.80% AA) @ 20 min.

Extras
------
0.50 Whirlfloc @ 15 min.
0.50 tsp Yeast Nutrient @15 min.

Yeast
-----
WYeast 2565 Kolsch

Water Profile
-------------
Profile: Washington DC

Mash Schedule
-------------
Sacch Rest 75 min @ 148

 

אולי באמת השמרים של הקולש הם הסוד פה? ואם כבר קולש- אולי ללכת על קולש וזהו?

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קולש זה סגנון מדהים בעיני. אייל אבל עם טעמים מאד עדינים. קרוב ללאגר. בהחלט מומלץ

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

++1

איתך לחלוטין נועם. 

אני לא מזמן סיימתי לאגר שטעיתי בה ובמקום לתת פילס השתמשתי בלתת פייל. יצא מדהים מאד מלטי ולא יבש כמו לאגר.