אהלן,
נתקלתי בתופעה שחדשה לי בבקבוקי בירה (2-3 מתכונים שונים) שהצליחו לשרוד חודשיים-שלושה.
במתכונים אלו הבירה מוגזת יחסית קל, גיזוז אנגלי - בערך 2.1-2.2.
היום לאחר חודשיים בערך פתחתי כמה מהבקבוקים ומיד בפתיחה התחילה הקצפה שדוחפת את הקצף במעלה צוואר הבקבוק.
לא "סילון-קצף" כמו בבירה שלא סיימה תסיסה ובוקבקה ואני גם לא מרגיש טעם חמוץ או מחומצן או לוואי אחר, פשוט גיזוז שמשאיר ראש קצף ענקי ובקבוק מלא בקצף שדוחף כלפי מעלה.
מישהו נתקל ויודע להסביר?