חיפוש מתכונים

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מחפש מתכונים מנוסים ומוצלחים (כן, אני יודע יש ה-מ-ו-ן מתכונים באינטרנט) ל-2 סוגי בירה:

1. בלגית בהירה (בלונד) חזקה 

2. חיטה בלגית דומה להוגרדן

 בישול: 20 ליטר, AG 

תודה מראש ובקבוק בירה מובטחים

אדי

אדי סער
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אני מניח שזה בעיקר בגלל ש"נח לאדם בקב שלו מ9 קבין של חבירו", אבל הבישול האחרון שלי יצא מאוד טעים לדעתי, עוד אף אחד לא טעם...
אתה מוזמן לנסות לבשל ולהרשים רשמיך.

 

https://www.brewtoad.com/recipes/ag-trip

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אתה בטוח שזה מתכון לבלונד?

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה אבישי

בלונד? לא בטוח. בכל אופן נראה מתכון פשוט ונחמד. בישלת 15 ליטר? איזה % אלכוהול יצא לך?

אדי סער
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

8% , יותר דובל/טריפל, אבל זה בלונד חזק.
או שיש לי חתיכת בלבול במושגים, אעשה בדק בית לפי הBJCP.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום לכולם,

אבישי - המתכון שהעלת מתקרב בהגדרתו לסגנון של דאבל בלגי, אבל מבחינת הכשות יש כאן קצת בלאגן. יותר מידי תוספת של סוגי כשות שונים. הסגנון הבלגי לא רוצה מורכבות מבחינת הכשות.

אדי -  אני יכול לשתף אותך במתכון שלי לבלונד בלגי שאני עושה כבר שלוש - ארבע שנים, שמנסה להיות נאמן למקור (אתה כמובן יכול לעלות את האלכוהול את האלכוהול).


ABV: 6.3%

OG: 1.063

FG: 1.015

SRM: 5 LOV

IBU'S: 19

גרעינים:

95% פילזנר

3% מיוניק

2% חיטה

* רתיחה 90 דק'

מבחינת הכשות:

60 דק' סטיריאן גולדינג - 11 IBU

10 דק' סטיריאן גולדינג - 8 IBU

 כשות חלופי = טטננגר או סאאז

שמרים = S-33

 

 

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

תודה.

בכל אופן, נראה לי שאני צריך קצת יותר להבין את הסגנונות.

Offline

Location

רינתיה 60
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/28/2010

גלעד שלום 

כמה גרם כשות אתה נכניס ? היחידות מרירות לא אומרות לי דבר ,דבר בגרמים 

האם השימוש בסאאז ישנה משהו לגבי הכשות והשימוש בפועל?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חביב, גלעד נותן מידיות טובות. אלו הגרמים שלא אומרים שום דבר.

הרי אין דין כשות מעונה זו כדין כשות מעונה וקדמת (אחוזי חומצות האלפא משתנים)

לכן מומלץ להתשמש בתוכנה כגון BREWMATE

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

חביב, אם אתה לא משתמש עדיין בתוכנת בישול אני ממליץ לך לעשות כך.

אם אתה כבר משתמש, שים לב שבכל שלב של הכנסת הנתונים אתה יכול לראות כמה IBU אתה מקבל עבור כל כמות של כשות, בכל שלב של הבישול. מכאן תסיק כמה גרם אתה צריך לשים.

אתה צריך רק לדאוג שאתה המעדכן את אחוז חומצות האלפא שבתוכנה, לפי מה שרשום על השקית שקנית אצל הספק. לעתים קרובות הנתונים בתוכנה אינם משקפים את הקטיף של העונה האחרונה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה גלעד. נראה אחלה

אדי סער