אני מחפש מתכונים מנוסים ומוצלחים (כן, אני יודע יש ה-מ-ו-ן מתכונים באינטרנט) ל-2 סוגי בירה:
1. בלגית בהירה (בלונד) חזקה
2. חיטה בלגית דומה להוגרדן
בישול: 20 ליטר, AG
תודה מראש ובקבוק בירה מובטחים
אדי
אני מחפש מתכונים מנוסים ומוצלחים (כן, אני יודע יש ה-מ-ו-ן מתכונים באינטרנט) ל-2 סוגי בירה:
1. בלגית בהירה (בלונד) חזקה
2. חיטה בלגית דומה להוגרדן
בישול: 20 ליטר, AG
תודה מראש ובקבוק בירה מובטחים
אדי
אני מניח שזה בעיקר בגלל ש"נח לאדם בקב שלו מ9 קבין של חבירו", אבל הבישול האחרון שלי יצא מאוד טעים לדעתי, עוד אף אחד לא טעם...
אתה מוזמן לנסות לבשל ולהרשים רשמיך.
אתה בטוח שזה מתכון לבלונד?
תודה אבישי
בלונד? לא בטוח. בכל אופן נראה מתכון פשוט ונחמד. בישלת 15 ליטר? איזה % אלכוהול יצא לך?
8% , יותר דובל/טריפל, אבל זה בלונד חזק.
או שיש לי חתיכת בלבול במושגים, אעשה בדק בית לפי הBJCP.
שלום לכולם,
אבישי - המתכון שהעלת מתקרב בהגדרתו לסגנון של דאבל בלגי, אבל מבחינת הכשות יש כאן קצת בלאגן. יותר מידי תוספת של סוגי כשות שונים. הסגנון הבלגי לא רוצה מורכבות מבחינת הכשות.
אדי - אני יכול לשתף אותך במתכון שלי לבלונד בלגי שאני עושה כבר שלוש - ארבע שנים, שמנסה להיות נאמן למקור (אתה כמובן יכול לעלות את האלכוהול את האלכוהול).
ABV: 6.3%
OG: 1.063
FG: 1.015
SRM: 5 LOV
IBU'S: 19
גרעינים:
95% פילזנר
3% מיוניק
2% חיטה
* רתיחה 90 דק'
מבחינת הכשות:
60 דק' סטיריאן גולדינג - 11 IBU
10 דק' סטיריאן גולדינג - 8 IBU
כשות חלופי = טטננגר או סאאז
שמרים = S-33
תודה.
בכל אופן, נראה לי שאני צריך קצת יותר להבין את הסגנונות.
גלעד שלום
כמה גרם כשות אתה נכניס ? היחידות מרירות לא אומרות לי דבר ,דבר בגרמים
האם השימוש בסאאז ישנה משהו לגבי הכשות והשימוש בפועל?
חביב, גלעד נותן מידיות טובות. אלו הגרמים שלא אומרים שום דבר.
הרי אין דין כשות מעונה זו כדין כשות מעונה וקדמת (אחוזי חומצות האלפא משתנים)
לכן מומלץ להתשמש בתוכנה כגון BREWMATE
חביב, אם אתה לא משתמש עדיין בתוכנת בישול אני ממליץ לך לעשות כך.
אם אתה כבר משתמש, שים לב שבכל שלב של הכנסת הנתונים אתה יכול לראות כמה IBU אתה מקבל עבור כל כמות של כשות, בכל שלב של הבישול. מכאן תסיק כמה גרם אתה צריך לשים.
אתה צריך רק לדאוג שאתה המעדכן את אחוז חומצות האלפא שבתוכנה, לפי מה שרשום על השקית שקנית אצל הספק. לעתים קרובות הנתונים בתוכנה אינם משקפים את הקטיף של העונה האחרונה.
תודה גלעד. נראה אחלה