שלום לכולם, רציתי לשאול איך הכי כדאי לשמור את בקבוקי הבירה לאחר הבקבוק ולאחר השבועיים של הגיזוז.
האם להעביר למקרר גם אם אני רוצה לתת לבירה להתישן?
במידה ואני מעביר את הבירה למקרר האם שלב הישון נמשך?
כרגע הם נמצאים ב 23 מעלות... מתלבט...
תודה לכולם.
שלום לכולם, רציתי לשאול איך הכי כדאי לשמור את בקבוקי הבירה לאחר הבקבוק ולאחר השבועיים של הגיזוז.
האם להעביר למקרר גם אם אני רוצה לתת לבירה להתישן?
במידה ואני מעביר את הבירה למקרר האם שלב הישון נמשך?
כרגע הם נמצאים ב 23 מעלות... מתלבט...
תודה לכולם.
אני בדרך כלל משאיר את זה באותו מקום שהתססתי את המיכל
וכשבאים אורחים אני שם במקרר
זה שהבירה תוססת בחוץ עושה לה רק טוב
אני בדרך כלל משאיר את זה באותו מקום שהתססתי את המיכל
וכשבאים אורחים אני שם במקרר
זה שהבירה תוססת בחוץ עושה לה רק טוב
הבקבוקים לא חייבים להיות בקירור, כל עוד יש לך מקום אפלולי ועם טמפרטורות הגיוניות לשים אותם בו. אני משאיר במקרר המבוקר, כי יש לי שניים... אבל כשאין ברירה יש גם ארון ששמח לשמור עליהם.
ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר, תהליך היישון של הבירה מואץ, לטוב ולרע.
לאחר תהליך היישון הראשוני (2-4 שבועות ואף יותר, תלוי בסוג הבירה), עדיף במידת האפשר להחזיק בקירור, או במקום קריר.
בירה שעשויה נכון, תחזיק מעמד לפחות חצי שנה\שמונה חדשים לבירה בהירה, כהות\כשותיות\אלכוהליות ישרדו גם יותר משנה ואפילו שנתיים.
כאשר מקררים בירה קרוב ל-0 מעלות, מרבית התהליך הביולוגיים מואטים עד נעצרים, לכן, אפסון בטמפ' כזו, ישמר את הבירה לאורך תקופה ארוכה יותר מחד, ומצד שני ימנע גם תהליכים רצויים כמו התאזנות. אם צריכת הבירה צפוייה להיות בפרק זמן של חצי שנה קרובה, תאפסן את כל הבקבוקים יחד בתוך קרטון סגור, במקום קריר והם יאריכו ימים. סביר להניח, כל עוד אין מקור חום בסביבתם, הם יהיו לרוב קרים מטמפ' הסביבה. מאוד מומלץ שלא לתת לבירה בבקבוק לטפס מעל 30 מעלות.