אכסון בקבוקי בירה

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

שלום לכולם, רציתי לשאול איך הכי כדאי לשמור את בקבוקי הבירה לאחר הבקבוק ולאחר השבועיים של הגיזוז.

האם להעביר למקרר גם אם אני רוצה לתת לבירה להתישן?

במידה ואני מעביר את הבירה למקרר האם שלב הישון נמשך?

 

כרגע הם נמצאים ב 23 מעלות... מתלבט...

תודה לכולם.

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)

 

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

אני בדרך כלל משאיר את זה באותו מקום שהתססתי את המיכל

וכשבאים אורחים אני שם במקרר

זה שהבירה תוססת בחוץ עושה לה רק טוב

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

אני בדרך כלל משאיר את זה באותו מקום שהתססתי את המיכל

וכשבאים אורחים אני שם במקרר

זה שהבירה תוססת בחוץ עושה לה רק טוב

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הבקבוקים לא חייבים להיות בקירור, כל עוד יש לך מקום אפלולי ועם טמפרטורות הגיוניות לשים אותם בו. אני משאיר במקרר המבוקר, כי יש לי שניים... אבל כשאין ברירה יש גם ארון ששמח לשמור עליהם.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר, תהליך היישון של הבירה מואץ, לטוב ולרע.

לאחר תהליך היישון הראשוני (2-4 שבועות ואף יותר, תלוי בסוג הבירה), עדיף במידת האפשר להחזיק בקירור, או במקום קריר.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

בירה שעשויה נכון, תחזיק מעמד לפחות חצי שנה\שמונה חדשים לבירה בהירה, כהות\כשותיות\אלכוהליות ישרדו גם יותר משנה ואפילו שנתיים.

כאשר מקררים בירה קרוב ל-0 מעלות, מרבית התהליך הביולוגיים מואטים עד נעצרים, לכן, אפסון בטמפ' כזו, ישמר את הבירה לאורך תקופה ארוכה יותר מחד, ומצד שני ימנע גם תהליכים רצויים כמו התאזנות. אם צריכת הבירה צפוייה להיות בפרק זמן של חצי שנה קרובה, תאפסן את כל הבקבוקים יחד בתוך קרטון סגור, במקום קריר והם יאריכו ימים. סביר להניח, כל עוד אין מקור חום בסביבתם, הם יהיו לרוב קרים מטמפ' הסביבה. מאוד מומלץ שלא לתת לבירה בבקבוק לטפס מעל 30 מעלות.